Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.956
Сајбер не зезај, Баже Илиоски, дрво и камен у едно...
Брат не викам дека не е дрво, ама која е разликата од тоа дали би го земале Илиоски или Балдовалиев?:D
Илиоски го земав само како споредба, иначе си кажав дека не сакам многу вакви напаѓачи :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Немам глеано ни една утакмица на Балдовалиев, не знам што играч е.
Еве, Чадиковски би бил x5 пати подобар џокер од Али...

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Немам глеано ни една утакмица на Балдовалиев, не знам што играч е.
Еве, Чадиковски би бил x5 пати подобар џокер од Али...
Брат немој бе со такви играчи Чадиковски,тој ни во Дрита нема да ги примат,за напагач готово се обезбеди,Огбона е тука јас мислам треба да се гледа повеке во одбраната,стопери и бекови посебно лев бек.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Брат немој бе со такви играчи Чадиковски,тој ни во Дрита нема да ги примат,за напагач готово се обезбеди,Огбона е тука јас мислам треба да се гледа повеке во одбраната,стопери и бекови посебно лев бек.
За Чадиковски успеав да најдам дека сигурно последниот натпревар му бил на 29 јули во ЛЕ квалификациите за Олимпија. Има светлосни години од нашето до нивното првенство, и реков за џокер од клупа, али јас сепак сум за да се донесе некој брз напаѓач.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.672
Поени од реакции
4.368
За стопер одличен би бил Сашо Огненовски мислам се викаше нашинец од Австралија игра за прваците на Азија.Лани го гледав на Светскиот куп против Интер и ми остави одличен впечаток посебно во дуелите со Ето, а плус има и страшен шут од далечина и одлично игра со глава.А и оној Драговиќ од Металург незнам зошто никој не го спомнува али утакмицата со Вардар ја изигра феноменално, Ивановски никогаш не бил толку немоќен.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Да да тој штоперот од Металург,Ивановски сите дуели ги изгуби со него.Еден од најдобрите дефанзифци во Македонија е.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Брат знам дека ти е сограѓанин, ама која е таа богата кариера жити се:)
Тимови како Локо Пловидв, Локо Софија, Публикум...
Екипи кои се само на ниво повисоко од клубовиве од нашава земја.
Често играчите кои долго време играат во вакви клубови и се враќаат во Македонија, се како изгубени по теренот....
Не гледам зошто би му дал предност на Балдовалиев во однос на другиве двајца :)
Не дека ми е само сограѓанин али праиш малце глупа споредба. Сепак Локо Софија,Локо Пловдив,Публикум и другите клубови за нашите се многу многу поголеми и подобри. Предност би му дал затоа што е далеку пред нив и во кариерата и во постигнатото.Ако се нешто пред него или на слично ќе играат во некоја подобра лига за подобри финансии а не во нашава. Тоа ми беше зборот. :)

П

Паспарту

Гостин
Не дека ми е само сограѓанин али праиш малце глупа споредба. Сепак Локо Софија,Локо Пловдив,Публикум и другите клубови за нашите се многу многу поголеми и подобри. Предност би му дал затоа што е далеку пред нив и во кариерата и во постигнатото.Ако се нешто пред него или на слично ќе играат во некоја подобра лига за подобри финансии а не во нашава. Тоа ми беше зборот. :)
Локо Софија и Пловдив се на рамниште на Металург и Вардар, летоска да не беа судиите Металург без проблем ќе ги торпедираа Локомотив од Софија. Реално гледано, нашите најдобри клубови во Бугарија би биле на средина од табела.

Словенечките клубови се послаби од македонските, но лигата им е на повисоко и попрофесионално ниво, а со тоа и примањата се далеку поголеми. Единствената екипа од Словенија која што успеала да елиминира македонски клуб е токму Публикум во оној наместен натпревар против Беласица, во сите други наврати губеле (Горица од Вардар и Работнички, Марибор од Силекс, Олимпија од Македонија ЃП). Ова ништо не мора да значи, но сепак според квалитетот не се подобри од нашите клубови, барем не од оние 3-4 најдобри.

Балдовалиев кога играше во Беласица беше супер играч, сега да бидам искрен не сум го гледал неколку години, но најверојатно би завршил работа во Вардар. Останува да видиме што планира раководството на клубот, но напаѓач(и) се потребни под итно! :)

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Локо Софија и Пловдив се на рамниште на Металург и Вардар, летоска да не беа судиите Металург без проблем ќе ги торпедираа Локомотив од Софија. Реално гледано, нашите најдобри клубови во Бугарија би биле на средина од табела.

Словенечките клубови се послаби од македонските, но лигата им е на повисоко и попрофесионално ниво, а со тоа и примањата се далеку поголеми. Единствената екипа од Словенија која што успеала да елиминира македонски клуб е токму Публикум во оној наместен натпревар против Беласица, во сите други наврати губеле (Горица од Вардар и Работнички, Марибор од Силекс, Олимпија од Македонија ЃП). Ова ништо не мора да значи, но сепак според квалитетот не се подобри од нашите клубови, барем не од оние 3-4 најдобри.

Балдовалиев кога играше во Беласица беше супер играч, сега да бидам искрен не сум го гледал неколку години, но најверојатно би завршил работа во Вардар. Останува да видиме што планира раководството на клубот, но напаѓач(и) се потребни под итно! :)
Па тоа му го зборам на Сабер. Беше во Локо/П/С пред 4-5 сезони,во публикум уште порано сега е во други лиги и неможе да каже дека е на рамниште со Илијоски или слични. Ги следам неговите настапи на стримови низ интернетов,головите и асистенциите. Вчера асистираше за 0-1 на неговиот тим но не додржаа против вицешампионот Ал Хилал кој редовно игра во азиската ЛШ. Инаку за во Вардар би бил одлично засилување но моментално не му е местото таму.Има уште за прикажување добри партии во странство и поголема заработувачка :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.956
Не се согласувам јебига...
Не е профил на играч каков што барам :D
Кога последен пат има играно за Беласица?
Пред сто сезони...
Не ни требаат такви вишок играчи, ни треба некој нигер, брз и пробивен...
Моѓже Балдовалиев за резерва, а Али на позајмица во Црвена Ѕвезда од Јосифово :icon_lol:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.532
Поени од реакции
10.241
Во одбраната сме послаби особено на бековските позиции, ова супер би ни дошло :D би било добро некој добар бек да земеме, средината солидна, нападот и со 1 напаѓач си газиме сега и црнецов ако се покаже добро имаме солиден тим за до крај на сезонава :)

П

Паспарту

Гостин
Вардар - Брегалница 3:0

Стрелци: Вајс, Грозданоски и Петров

Сега полесно ќе влеземе во вториот дел од сезоната, имаме добра предност, па притисокот ќе биде врз Металург. Потребни се добри подготовки и квалитетни засилувања!

Kajgana Shop

На врв Bottom