Фан Клуб: Вардар

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Одлична партија на Вардар .По неколкуте промашувања во првиот дел казната стигна во второ полувреме преку Вајс,после понатаму беше полесно се редеа шансите и головите.На трибина лудило прослава на есенска титула заедно со играчите :vozbud::vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.956
Ајмо есенска титула и презимување на +5 :D
Одлично второ полувреме за висока победа над Брегалница од 3-0.
Прво полувреме без многу жар. Вардар имаше иницијатива и неколку полушанси со удари од далеку.
Ивановски одлично пласираше во горен лев агол, ама добра одбрана на гостинскиот голман.
Добра шанса имаше и Стјепановиќ од слободен ама за малку над пречката.
Второ полувреме запнавме. Прво мислам дека Петров беше, ја погоди стативата по една добра акција, а потоа падна голот на Вакс.
Имавме неколку корнери во серија, а по еден од нив падна и голот.
Веднаш потоа добра акција, топка во празно за Влатче, по што конечно дојде до заслужениот гол првенец, за делириум во Ѓорче.
Жал ми е само за Ивановски што не даде гол денес :D
Резултатот го потврди Петров, откако по една кусо нафрлена топка се фрли и ја закуца во мрежата :D
Брегалница во бледо издание денес, дојдоа да се гбранат, успешно го правеа тоа 60-тина минути а после се изгубија.
Мора да кажам дека за прв пат гопдинава а добивме таа мала предност од судиите која по традиција ја добива еден домаќин. Судење 60-40 за Вардар, ама немаше некоја штета кој би влијаела во целосно заслужената победа :)
На трибина лудило бар во првиот дел, после навивањето беше добро само на моменти.
Тоа е на вакви утакмици доаѓаат и старо и младо, и некои што не биле 5 години на трибина:)
Бројката беше одлична. Нема да згрешам ако кажам дека бевме 1500 души.
Зафаќавме 2/3 од стадионот, ама седевме гз преку глава. Се беше полно од горе до доле.
Имаше покривно знаме, две пароли, пиротехника по завршувањето на мечот, се на се добро одработено задача, мада навивањето можеше да биде подобро.
Имаше и некои подгрупи од другите градови, како Комити Неготини и Гостивар:)
Атмосферата беше очигледно уште по улиците. Од секое маало, од секоја населба, деца и луѓе со шалови. Од автобусиве се веат знамиња и шалови.
Црвено-црна е бојата на Скопје ;)
На спротивната страна имаше околу 150 Штипјани, од кои едвај 50-тина навиваа а другите ми се виде дека беа постари луѓе...
Сепак добро беше што дојдоа да гостуваат, за подобрување на армосферата.

СЕ СЛУША НАСЕКАДЕ
ПЕСНА ПОБЕДНИЧКА
КОМИТИ ПЕАТ ЗА
ЕСЕНСКА ТИТУЛАААААА

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГАЗИТЕ
НИКОГО НЕ ЖАЛЕТЕ
ПОБЕДА ДО ПОБЕДА
ЗА ДВОЈНА ТИТУЛААААА

ШАМПИОНЕ, ШАМПИОНЕЕЕЕ....:D

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Неќам да ви го расипувам расположението... Али навивањето цело прво и до постигнувањето на првиот гол беше УЖАС.....
Фаланга ве натпеаа целосно...... А се наоѓав одма до вас... Шетат сепак....
Групата ви нема средна возрасна граница.... Или се деца под 16 година или се момци над 25 годиини.... Нема средина.....
Добра кореографија,штета на крај не ја видов бакљадата.. Искочиве пред да заврши,мн бев разочаран од навивањето... Не беа ова денеска Комити.....

Честито есенска титила !!! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.956
Неќам да ви го расипувам расположението... Али навивањето цело прво и до постигнувањето на првиот гол беше УЖАС.....
Групата ви нема средна возрасна граница.... Или се деца под 16 година или се момци над 25 годиини.... Нема средина.....
Добра кореографија,штета на крај не ја видов бакљадата.. Искочиве пред да заврши,мн бев разочаран од навивањето... Не беа ова денеска Комити.....

Брат обратно беше, прво полувреме беше добро, второ лошо :)
Тоа е, на вакви утакмици кога секој доаѓа, тешко е да се контролира масата.
Најдобро се навива со 700 души:)
Плус Ѓорче е стадион со никакво ехо, што уште повеќе го заебува навивањето. Друго е кога имаш ехо, ти дава мотиви поголеми.
Плус мислиш вие (ФА или ЦПБ) да навивате на дерби на отворено, различно ќе звучите?:D
Тоа е стадион...
А дека не надвикале Фаланга, тоа мало морген :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595

Не се зезај :)

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Дечко немој да ме смееш молим те,Фаланга не надвикала?????????? јас искрено само еднаш тапанот им го слушнав и толку,прво беше топ навивањето второ падна малце,али како и да е нека ни е честито Есенската титула,идеме до крај и славиме двојна титула !!!!

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Златко Бошковски влезе во тавче готово.Вчера беше свадбата.Нека му е со среќа :)

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.731
Поени од реакции
3.115

Vcera oseti sto e dosada vo kale taka ? pa navivanjeto ne vi bese mnogu kako sto treba go znaete toa dobro vie, da imas celo vreme vakvi dosadni utakmici ne e lesno.Ne se navivase dobro toa e jasno, prenogu ima razlika sala i stadion, da bese na gratski mn podobro ke bese

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Послем 2 години ви доаѓам на утакмица и од тоа што го знам за вас ..... Ова беше катастрофа денеска..... значи седев на иста трибина одма до вас...... Послем се качив најгоре позади вас и навивање ужас..... пола пеат пола ги гледаат фаланга...... Искрено ви кажувам дека Фаланга со 80-100 души ептен добро се престави.... Тапанот им грмеше спрема вашиот..... Дали е до ехото во Ѓорче,дали е дека од спротивна трибина беа Фаланга и навака пеат,дали незаинтересираност незнам...... Но голем пад имат во навивањето....... И секако има разлика сала-стадион....... Но друг пат кога сум идел,на мобилен не сум можел да зборам... Сега седам до вас му викам на еден другар на утакмица на вардар сум,а он ми вика сам да не си на стадионот ....:confused:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.956
Неможеш брат на вакви утакмици да оцениш. Се оценува на оној меч каде што сме вистинските навивачи :D
Тука имаш пола и повеќе дерби навивачи...
Пеат со пола уста ;)
Иначе голем вудел во тоа има и ехото, иако се на се како што кажав задоволен сум само од навивањето во првиот дел и на крајот...
За Фаланга не се согласувам :)
А за тапанот, немам зборови. Секоја група во Македонија има подобар тапан од Комити.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Како прво многу сме неблагодарни , а како второ секогаш гледаме од негативната страна.
Вардар има одлична управа којашто за сега работи многу професионално.Бевме клуб којшто беше пред распад, а сега дел од фановите на Вардар кројат планови за Лига Шампиони:tapp:Кај сте се полетале сите?Допрва управата, раководството и спонзорите ги очекува работа.Оваа полусезона ни помина во регенерирање и враќање на стариот Вардар, а втората полусезона очекувам многу појак и поорганизиран Вардар.Се надевам дека некој од управата чита овдека и се прифаќаат некои забелешки.Очекувам од управата во втората полусезона многу повеќе да работат на маркетингот на клубот и враќање на гледачите на стадион.Секоја населба, секое ударно место треба да има билборди за клубот Вардар, на секоја телевизија треба да се пуштаат пропагандни реклами и најави за натпревари, емисии, документарци и слично.Во денешниот свет маркетингот и пропагандата се најбитни работи.

Овдека некој збори за навивање, а притоа заборава на што личеа Комити пред 2-3 сезони кога се собиравме по 15 души на натпревар!Не треба само негативните работи да ги гледате, тие секогаш ќе ги има, гледајте ги позитивните работи.Денешниот натпревар покажа дека фановите и навивачите на Вардар се враќаат на стадион.Кога последен пат сме имале толкава бројка?Нели ве радува тоа?Ако продолжи Вардар со вакви блескави игри очекувајте ренесанса на Комити во пролетниот дел со што ќе им ја затнеме муцката на сите серачи и ќе покажеме за кого Скопје навива.И денеска покажавме.

Kajgana Shop

На врв Bottom