Грешката на Валдес ме врати 5 години наназад, кога едноставно се молев кога и да подава да нема пресинг од противникот. Но до крајот на мечот се извади неколку пати за својата грешка.
Пујол - ЦАР! Излишни се сите пофалби за него, а посебно во оваа утакмица докажа дека и на тие малце поодминати години и спремен да игра перфектно во одбрана, заедно со Пиче кој со неговата смиреност кога под притисок исфрлаше топка беа одлични. Дани Алвеш - НЕПОМИНЛИВ! После промената на тактиката Пеп го префрли напред и често гледав дека не се ни труди да се врати што се разбира е наредба од Пеп. Абидал ме потсети на неговите ѕверски партии од минатата сезона, кога ги менуваше сите што се повредуваја во одбрана и тоа го правеше на високо ниво.
Бускетс си беше мирен, незабележителен за нашето око, но секако си ја изврши секоја задача на ниво. Иниеста ја имаше партијата на животот. Мислам дека треба да му платиме на Коентрао 2 недели на бањи да оди поради болки во кичмата. Одбраната ја реметеше како шо му чинеше, а при секоја акција на Реал (нормално неуспешна) ја собираше топката од својот шеснаесетник. Чави
Фабре беше маестрален, гол со глава и многу трчање и додавање на средина, исто така излишни се сите пофалби.
Санчез со своите последни игри и те како го заслужи овој старт на можеби едно од најважните Ел Класика. Голот беше маестрален, дриблинзи од кои пукаја кичми и нормално си ја зеде бељата од онај месарон варварски кој цело време одеше на прекршок.
И за крај Меси! Меси себичниот, ја направи асистенцијата која ја смени утакмицата. Меси незнамкаквиот ги дриблаше сите по левата страна и по средината, само фаул можеше да го запри (нели ласо, стрели за заспивање и огнено оружје е забрането). Меси кепецот за малце че го натскокаше Пепе, ама демек го фаулирал. Меси е сепак од сите имиња единствено што го заслужува е Вонземјанин!!! Единствено што ме подизнервира беше неговиот приговор по кој доби жолт картон.
Виља, Кеита и Педро влегоја формално, колку да се освежи тимот за сигурна завршница.
Потегот на Пеп да го префрли Алвеш напред и да игра со 3јца назад беше потег на векот. Тој асистираше за голот на Фабре и цело време на истиот начин ја тероризираше одбраната на Реал.
ДОМИНАЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА!