Фан Клуб: Барселона

B

Beck's

Гостин

thanks Guardiola for being a tactical genius.

Thanks Guardiola for trusting on our Youth system.

Thanks Guardiola for giving us all those great press conferences .

Thanks Guardiola for giving them emotion !!

Thanks Guardiola for teaching us how to be gracious in defeats.

one man's lonely passion and dedication - without you it would not have been possible.
--- надополнето: 27 април 2012 во 22:16 ---
Inaku samo sto pomisliv deka narednite natprevari na Barca veke nema da bidat interesni, sea za mene ke bidat uste po epski i od onie protiv RM. Ovie ke bidat poslednite natprevari Pep ko trener na Barca, ke bide toa nesto emotivno i zalno za sledenje, ni publikata pa ni igracite nema da bidat so mislite kon mecot

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
јавно се извинувам за сите мои коментари околу глумењето на вашите фудбалери зашто нашиве се бетер од нив

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
искрено очекував, она што е ферги за манчестер, тоа да биди пеп за барса. не сум бил во право :(:(
ако не друго барем да ја водеше барса уште 3,4 години. од една страна сум разочаран, од друга пак не

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Кога е следната утакмица на Барса и против кого играме?

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
^Во недела со Рајо Ваљекано

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
донекаде го разбирам Пеп,ама воглавно НЕ !

сезонава се осети како на тимот му фали енергија за разлика од минатите сезони кога секогаш на секој натпревар се знаеше кој е главен,победникот не беше доведуван во прашање.........Пеп требаше да остане и одново да го воздигне тимот на тоа ниво......чисто мислам дека има некои несогласувања со идната трансфер политика на клубот,па оттаму Пеп заминува........

нека му е со среќа,се надевам за некоја година одново ќе седне на кормилото на неговата Барселона

P

pepito*

Гостин
Пеп премногу ја сака Барселона за да и направи некаква штета, мора да бил 100% сигурен дека треба да замине, можеби знаел дека следната сезона нема да може да се справи со новите предизвици поради недостиг на енергија со која не само што тој успеваше во тренерските води, туку и добро знаеше таа енергија да ја префрли на играчите. Пеп е секогаш во право, ова го кажувам по илјадити пат, Тито ќе заврши добра работа. Вие што го гледавте пресот, сетете се дека пред да го објават наследникот Пеп кажа, дека тој што ќе го наследи ќе биде уште подобар и ќе ја усоврши уште повеќе нашата игра. Верувам во Пеп, верувам во Тито, не плачете за џабе, пошто се додека се форсираат деца од Масијата, (а тоа со Тито сигурно ќе продолжи(y) ) ќе имаме успех, ние имаме одличен долгорочен план. :D

Eдит
Заборавив за Алвес да кажам нешто. Не ми се допаѓа неговиот однос кон играта, општо кон фудбалот, премногу време троши на расправи со судии и со противнички играчи. Супер фудбалер е ама нема воопшто да се разочарам доколку замине, а па уште да добиеме 40 милиони евра како што велат :rolleyes: Го имаме Монтоја, кој се покажа секој пат кога му беше дадена шанса, а и во 3-4-3 формацијата не ни треба десен бек. Од Мартин Монтоја очекувам да биде меѓу најдобрите десни бекови во светот, ама не сум сигурен дека можеме да се потпреме на него на сите важни утакмици кои ќе ги има во следната сезона. Во секој случај доколку замине Алвес, Монтоја е неговата замена и доколку се покаже во предсезоната ќе си имаме добар десен бек од нашата школа за наредните 10 години

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Guardiola: "I could have continued but I wouldn't have the enthusiasm this club deserves. I need to find again the hunger to eat the world."

Еден ден јас ветувам дека првпат од моето доаѓање на форумов сам ќе си реплицирам, до тогаш мудро ќе си молчам.:)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.734
Поени од реакции
22.902
Кликнете на сликата :)

(y)(y)(y)(y)

П.С.
Неколку текстови од македонски страни, не дека нешто ептен паметно пишуваат, ама оние кои не се запознаени, можат да научат барем некои основни податоци.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Јас во овие 20 години откако навивам за Барса, не сум се почувствувал толку тажен поради заминување на играч или тренер од екипата. Кога дојде Пеп, очекував дека ќе биде онака, просечен тренер иако сите што го следеле кога играл знаат дека беше многу интелигентен и паметен играч. Тоа го докажа и како тренер. Квалитетно не издемантира сите како мене што не веруваа баш многу во него. :)
Човекот остави голема трага врз екипата, играчите, навивачите..и како стратег и како личност. Харизматичен, крајно коректен, и што е најважно страствен кон играта и кон Барса.
:( :( :( Ќе ми недостига многу, сите тие негови реакции на клупата, прославите на головите, нервозите (фрлањето на шишето :P ). Како и да е, никогаш нема да го заборавиме, човекот едноставно напиша историја.
За Тито, ќе оставиме времето да покаже. Јас се надевам и очекувам дека ќе продолжи таму кај што застана Пеп, можеби не толку успешно и не одеднаш (дај Боже да грешам!), ама очекувам дека и со него успесите ќе дојдат.
Одиме напред!
Visca el Barca!!!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
тито еднооки виланова! како да не го сакам човекот што му стегна заушка на мурињо? за мене од старт му рачунам како титула во ЛШ да освоил

пеп, пеп, пеп... што ни направи, што не зацрни. без претерување се осеќам како некоја несреќа во фамилија да ми се случила, голема празнина ќе настане. без разлика на резултатите во идинина, пеп стана лицето на барселона. покрај сите играчки и тренерски легенди кои поминале во барселона, покрај марадона, ромарио, ривалдо, фиго, роналдиљо... и цела сегашна генерација, покрај кројф, ван гал, зубизарета, секој еден единствен инволвиран во барселона, секој од нив, пеп со својата личност се промовира во икона и лице на барселона - во мои очи.
тоа што беше тоше за македонија, тоа за мене е пеп за барселона. не може, а да не ти е жал што не напушта.
посебно начинот на кој не напушта... ми текнува на камп ноу се вееле бели марамчиња по цела година, кој и да бил тренер не се давал до последен ден. до отказ. пеп во ситуација кога секој еден фан на барселона на светов го обожава и посакува на чело, дури и противниците, он спротивно на волјата на својот клуб решава дека е доста. не знам дали има ваков пример во фудбалот.
ќе го повторам она што го кажа росел - најголем трофеј од сите на пеп е тоа што направи секој навивач на барселона да се чуствува горд!!
едно од најголемите фудбалски разочарувања за мене е овој ден, и покрај тоа, не можам, срце не ми дава да кажам било што лошо на неговото заминување. фиго ми го поеба еднаш денот, ама тоа траеше кратко, брзо го преболев. ова е сосема друго.
секоја чест мајсторе!! морам да ја почитувам твојата одлука бидејќи знам дека ја сакаш барселона исто колку и јас и секој овде, и секаде.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Колку и да несакав да помислам, имав некое предчуство дека Пеп заминува ... Јасно беше дека Пеп нема да остане долго на кормилото на Барса, има изјавувано неколкупати дека е многу тешко да си тренер на Барселона и дека е уморен ....

ФАЛА ТИ ПЕП ЗА СЕ, ЗА ИГРАТА, ЗА УСПЕСИТЕ , ЗА ТИТУЛИТЕ , ЗА РАДОСТИТЕ КОИ НИ ГИ ДОНЕСЕ .... ОД ДРУГА СТРАНА НЕ НАПРАВИ ГОРДИ И ИСПОЛНЕТИ ...... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗНАМ ДЕКА ЕДЕН ДЕН ЌЕ СЕ ВРАТИШ, ОДМОРЕН, СВЕЖ И СО НОВА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА НОВИ ГРАНИЦИ И РЕКОРДИ .....

П.с Кажав и во претходниот мој пост .... Мое мислење беше, а и се исполни дека Тито ќе биде новиот тренер .... Несомнено тоа е најдоброто решение, останува се исто, Пеп и Тито паралелно и заедно работеа за овие успеси, немам никаков сомнеж во Виланова, напротив цврсто сум уверен дека скоро ништо нема да се промени .....

VISCA !!!!
--- надополнето: 28 април 2012 во 01:53 ---
Оваа изјава кажува се . . .

Joan Gaspart (ex-president): "In more than 110 years of history, it's the first time a coach leaves without the fans wanting it."
И слики од пресот ....

Kajgana Shop

На врв Bottom