Фан Клуб: Барселона

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Според ова напишаново другар,скоро цел тим на Барса нечини и треба да се смени.
Апсолутно не.

Средина ни е една у свет.

Маскерано не игра тоа што го знае најдобро. Санчез не игра крило, туку шпиц. Ако го планираше Пеп за шпиц зашто уопште го земавме? Фабрегас игра напаѓач. Играат Тељо и Куенка на крила. Океј се дечките, али иста ситуација ко со Бојан Кркич со Интер кога влезе пред 2 години од клупа. Ние бркаме резултат, влегува Крка. Истото беше и вчера, кога бркавме резултат влегува Тељо. Смени нешто? Играше буквално исто како и Кркич и Куенка на вакви утакмици. Прими топка, пас назад, а тргне напред, го чуваат лесно и тоа е тоа.

Ни фали напаѓач. Факт. Некој малце повисок од 183. Мислам и Пеп дека го увиде тоа, кога го стаи Кеита да игра шпиц, да проба со нафрлени топки, пошто само така можеш да пробиеш ваков состав. Кеита беше единствен на клупа кој е малце повисок. Обично кога ни треба резултат Пике се убацува напред токму заради неговата висина. Пике ни се повреди, само Кеита остана да игра "јак, цврст, висок напагач". Затоа беше Ибра донесен пред 2 години, али Ибра испадна дибек па мораше да си оди. Џокер ни треба. Како Солскер у Манчестер. Ќе си влезе од клупа и ќе заврши работа. Таков немаме.

Крила имаме, али нека играат по крила бе. Санчез, Педро, Меси, кога ќе видиш сите можат по таа позција да играат. Ама проблемот е што не играат тоа. Затоа пишав дека играме по крила, а немаме асално крило. Санчез е шпиц, Меси е олраунд играч, Педро не ни игра, бог знае зашто.

Одбрана. Не мислиш дека е редно време Маскерано да се префрли на неговата стандардна позиција. Затоа што кога би го имале Маскерано таму, јесте да губиме многу у напад, али чисто сумњам дека Реал и Челзи би ни дале такви евтини голови од контри со него на таа позиција + уште еден добар дефанзивец на негово место.

...... ќе допишам попосле :)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Јасс повеќе го сакам Бејл( ако треба и 50 М нека плаќат не ги давам јас),не моеже да се надеваме многу многу на Алба,иако е брз и талентиран.Требад а донесиме некој како Абидал,виско и цврст.Затоа повеќе го сакам Бејл.Више еднаш за секогаш да ддаеме одговор на проблемите кои секоја година ги гледаме дека ги имаме.НАФРЛЕНИ топки.Тука може да помогне и Бејл.
Баш напротив, на одбраната на Барса и се потребни по дефанзивни бекови нешто налик на Абидал, а не нови крила како Алвеш, и нови централни дефанзивци, со оглед дека Маскерано е играч од средината, а Пујол е премногу спор.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
ОоооО кој ролер коустер од емоции овие денови, таман си мислиш се у игра за две секунди се посрани. Мене лично Пеп не ми е крив уопште, не знам шо различно би напраил Пеп? Да имаа 1 шут на двете утакмици со Челси па да кажам ја утнал тактиката,формацијата,замените..ама се направија милион шанси шо не се реализираа - значи Пеп не може да даде гол, може да ги спреми се до тој последен шут, а такви имаа многу. Кога ќе промашиш волку шанси против Хихон или Гранада може нема да биде трагично, ама во полуфинале јадеш казна у истата секунда.
Тоа е тоа идеме даље, вчера 100 пати пробав да му се наљутам на Меси ама не можеш бе, едноставно не можеш, ми мава демант у секунда :)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Да го цитирам LaVista: Шта је бре мишеви шта сте се усрали? :D

Тоа е тоа, сите сме разочарани, не боли. Нема да бараме виновник во поразиве, неможе само Пеп да се смета за виновник, пошо не е тој шо игра на теренот. Колку е он виновен толку се и играчите.
Како прво при 2:0 (резултат што не води во финале во `44 мин.) и црвен си играме кур-ташак и ни даваат гол, незнаат да задржат 3 мин резултат. Тука сигурно не е виновен Пеп.
Втора работа е пеналот на Меси, али ајде, што бидна бидна, ни донесе многу среќни моменти неможеме да му се лутиме човечки е и он да погреши.
Како трето, формацијата на Пеп, мислам дека се беше ок додека не се повреди Пиќе, слободно може да кажам најдобриот стопер у свет само незнам зашо не е стандарден во последно време. Формацијата 3-4-3 е топ формација но со 3 квалитетни дефанзивци, а не со еден стопер 34 год. спор нормално и двајца ДМ играчи (Маскерано, Бускетс). Куенка мислам дека немаше потреба да стартува можеше на негово место Алвес уште од првата минута, можеше и Педро. Ни фали Виља тоа е фкат.
Друга работа мора на лето да се купува напаѓач, значи напаѓач, не крило како Санчез, такви ги имаме милион. Сакам некој како Торес, Солдадо што ќе се вклопи уште првите неколку месеци во тимот. Мора дефанзивец и тоа проверен со искуство Т.Силва, Рами мислам дека беше тој од Валнсија, и исто така лев офанзивен бек како Алба или Бејл. Многу ну е монотоно во клубот мора и да се продава нешто и да се донесат нови фудбалери. Кај мене први на листа се Педро, Куенка, Адриано, Кеита... Мора и да се префрлат младинци од Б тимот за да се задржи тоа Каталонското а тоа се ЏДС, Серхи Роберто, Монтаја, Бартра, Мунуеса и да добиваат шанса на небитни утакмици и на утакмици каде имаме големо водство и со тоа да стекнуваат искуство.Тимот би изгледал вака:

Голмани: Валдес, Пинто
Одбрана: Алвеш, Пиќе, Пујол, Монтаја, Бартра, Мунуеса, Абидал и Т.Силва/Рами, Алба/Бејл*Средина: Бускетс, Маскерано, ЏДС, Серхи Роберто, Тиаго, Чави, Иниеста, Фабрегас
Напад: Меси, Санчез, Виља, Тељо, Афелај, Торес/Солдадо*

*Моја желба се овие :D
И да, Пеп мора да остане, тој е човекот што ја напраи оваа Барса и мора да му се верува.
Се читаме во лето за време на трансфер периодот. :D
Верувајте во оваа Барса. :)

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
jas se mislam problemot so barca e toa sto ne mavaat na gol nadvor od 16metri,pa majka mu stara neka mavaat od 10/1 ke vlezi so bese ona vcera vrtat od edniot kraj na drugiot i na kraj ke im ja zemat :S:S:S ali kako i da e sekogas sme golemi nie i vo poraz i vo pobeda !!!!

VISCA EL BARCA,MAS QUE UN CLUB <3

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Баш напротив, на одбраната на Барса и се потребни по дефанзивни бекови нешто налик на Абидал, а не нови крила како Алвеш, и нови централни дефанзивци, со оглед дека Маскерано е играч од средината, а Пујол е премногу спор.
Veruvajte samo Bejl e lekot za nasata odbrana,visok,cvrst,brz i tehnika.No,kaj nas nema da igra ofanzivno kako vo totenhem...90 % od natprevarite gi igrame protiv bunker ekipi,so Bejl vo odbrana toa ke ni dava sigurnost,mnogu brz e i moze da se vrati brzo pri kontrite na protivnickite ekipi....Alba e ist kako Adriano,ima tehnika i brz no nema cvrstina pri duelite i nizok za visoki topki.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
BARSA DOBI PENAL!!!! :) toa e muabetot....DOBI PENAL!!! :) senzacija e ne deka ja pobedi barca !!! TUKU DEKA POBEDI SO 10 IGRACI !!! i pritoa penal protiv niv... PROTIV koj i da tepase taka vo polufinale ke bese senzacija....
toa deka vredi skalpot na barca tolku toa e samo vo vasite umovi.... :) Sekogas ama sekogas uefa vi pomaga.....ovojpat ne bese dovolno...
MESSI E BIL I KE BIDE NISTO BEZ XAVI I INIESTA!!!!!
Ама како да не добие пенал и црвен картон? Кога 180 минути се игра во шеснаесетник на Челзи и пред нивниот гол. Два натпревари се под притисок, мора да направат глупост.

Барселона ризикува со тоа што остава еден во одбрана, па противниците можат со едн шут да дадат еден гол.

Другите (вчера Челзи) ризикуваат со тоа што се бранат цело време пред својот гол, па како вчера прават глупости и добиваат картони и пенали.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па Бејл е катастрофа ко лев бек, последен пат кога играше така два гола паднаа по негова вина. Само за крило е тој.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Igor Filevski
5 minutes ago ·
Лоша информација, да се надеваме дека ќе биде подобра наскоро. ПИКЕ НЕ СЕ СЕЌАВА ДЕКА БИЛ СТАРТЕР СИНОЌА ПРОТИВ ЧЕЛЗИ, НИТУ ПАК ВООПШТО И ДЕКА ИГРАЛ. Пике е на домашна нега и веќе е сигурно дека нема да игра на следните два натпревари. За понатаму, не се знае. Се ќе биде одлучено по сите лекарски прегледи.

Греота упм, се наежив цел. Му посакувам што побрзо да заздрави. :place:

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Прво честитки за победата на Челзи. Барса одигра под своите можности во двата клучни натпревари. Против Реал и Челзи. Меси одигра слабо но сепак неможе се сам. Се гледа колку недостига Вилја кој знаеше да погоди во моментите кога не му одеше на Меси. Пеп незнам што мислеше со Куенка/Тељо. Едниот во минатата сезона играл во Сабадел (мислам) другиот во Б тимот. Неможе, барем не сеуште, да се потпираш на нив во Ел Класико и полуфинале во ЛШ. Колку и да не е Педро во форма мое мислење е дека со самото негово искуство ке пружеше повеке. И за крај во одбрана се гледа колку недостига Абидал. Левата страна е премногу слаба без него.
За идната сезона очекувам еден добар Лев и Централен бек и еден добар шпиц од ранкот на Ето (најголемата грешка на Пеп) кој ке знае да погоди.Читав дека имаат пред договор со Нејмар, но сепак мислам дека тој е повеке страничен, но сепак добро ке дојде да се оформи трио Нејмар---Меси---Санчес, а на клупа би биле Вилја Педро и младите Тељо и Куенка. Средниот ред е сеуште добар каде се Чави---Бускетс---Иниеста,Тиаго, Фабрегас, Кеита. Но одбраната е слаба. Маскерано е принудно решение кое се покажа добро, Пике игра променливо единствено стабилни се Дани Алвеш и Пујол.Фали еден добар централен и добар лев бек и тоа да биде приоритет за идната сезона. Поздрав....

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
ОоооО кој ролер коустер од емоции овие денови, таман си мислиш се у игра за две секунди се посрани. Мене лично Пеп не ми е крив уопште, не знам шо различно би напраил Пеп? Да имаа 1 шут на двете утакмици со Челси па да кажам ја утнал тактиката,формацијата,замените..ама се направија милион шанси шо не се реализираа - значи Пеп не може да даде гол, може да ги спреми се до тој последен шут, а такви имаа многу. Кога ќе промашиш волку шанси против Хихон или Гранада може нема да биде трагично, ама во полуфинале јадеш казна у истата секунда.
Тоа е тоа идеме даље, вчера 100 пати пробав да му се наљутам на Меси ама не можеш бе, едноставно не можеш, ми мава демант у секунда :)

Како да му се налутиш не ме дупи, „крив“ е за неуспех на една утакмица иако даде асистенција, а во едно е главен кривец за успехот и титулите на Барселона. Ако некој од тука е појак од Меси нека каже да викнеме скаути, греота е таков талент да биде потрошен на мрчење на форуми.
Главата горе, ги чекаме Билбао и следната сезона :)
--- надополнето: 25 април 2012 во 15:33 ---
Прво честитки за победата на Челзи. Барса одигра под своите можности во двата клучни натпревари. Против Реал и Челзи. Меси одигра слабо но сепак неможе се сам. Се гледа колку недостига Вилја кој знаеше да погоди во моментите кога не му одеше на Меси. Пеп незнам што мислеше со Куенка/Тељо. Едниот во минатата сезона играл во Сабадел (мислам) другиот во Б тимот. Неможе, барем не сеуште, да се потпираш на нив во Ел Класико и полуфинале во ЛШ. Колку и да не е Педро во форма мое мислење е дека со самото негово искуство ке пружеше повеке. И за крај во одбрана се гледа колку недостига Абидал. Левата страна е премногу слаба без него.
За идната сезона очекувам еден добар Лев и Централен бек и еден добар шпиц од ранкот на Ето (најголемата грешка на Пеп) кој ке знае да погоди.Читав дека имаат пред договор со Нејмар, но сепак мислам дека тој е повеке страничен, но сепак добро ке дојде да се оформи трио Нејмар---Меси---Санчес, а на клупа би биле Вилја Педро и младите Тељо и Куенка. Средниот ред е сеуште добар каде се Чави---Бускетс---Иниеста,Тиаго, Фабрегас, Кеита. Но одбраната е слаба. Маскерано е принудно решение кое се покажа добро, Пике игра променливо единствено стабилни се Дани Алвеш и Пујол.Фали еден добар централен и добар лев бек и тоа да биде приоритет за идната сезона. Поздрав....
Капитенот капитенски игра секоја утакмица али многу е бавен и нема кондиција ко порано, не може на него да се потпираме цела сезона.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Како да му се налутиш не ме дупи, „крив“ е за неуспех на една утакмица иако даде асистенција, а во едно е главен кривец за успехот и титулите на Барселона. Ако некој од тука е појак од Меси нека каже да викнеме скаути, греота е таков талент да биде потрошен на мрчење на форуми.
Главата горе, ги чекаме Билбао и следната сезона :)
--- надополнето: 25 април 2012 во 15:33 ---

Капитенот капитенски игра секоја утакмица али многу е бавен и нема кондиција ко порано, не може на него да се потпираме цела сезона.
Па тоа и јас го велам фали минимум еден централен бек. Пујол е веке во години, неможе да игра цела сезона по 90 минути. Пике игра променливо но сепак е добар. Маскерано трет кој принудно игра и друг нема. Натпреварите секогаш не се добиваат само со напад. Понекогаш е потребно да се има и добра одбрана што реално Барса во моментов нема ни О од Одбрана...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Па тоа и јас го велам фали минимум еден централен бек. Пујол е веке во години, неможе да игра цела сезона по 90 минути. Пике игра променливо но сепак е добар. Маскерано трет кој принудно игра и друг нема. Натпреварите секогаш не се добиваат само со напад. Понекогаш е потребно да се има и добра одбрана што реално Барса во моментов нема ни О од Одбрана...
Така е стварно. Абидал игра централно али јбг има моментално поголеми проблеми него позицијата за играње. Мора да се земе некој паметен што ќе го координира Пике. Кога игра Пике без Пујол послаб е 30% во споредба кога играат заедно. Така да треба искусен, интелегентен дефанзивец што не е во години = Тиаго Силва. Е сега Милан не верувам дека некогаш ќе ни го дадат Силва.

Kajgana Shop

На врв Bottom