Фан Клуб: Барселона

B

Beck's

Гостин
We have the CL and Copa del Rey and we will win. We have no reason to be ashamed of the boys, they gave everything. We, as fans, have to support them now, so they’ll feel ready for CL Match. I would like to ask all my fellow culés to unite, and support the team insted of bringing them down. We are a family, remeber that.. and a Family is always there. On good times and bad times. Today I feel more culé than ever. Thank you Barça for teaching me so many things ...you made me love football, you gave my life a new meaning. :cuc:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
сега у вторник, да ги елиминираме челзи и да се пласираме во финале. па таму да им се одмаздиме на реал каде шо највише боли

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
тиаго играч на натпреварот?? мизерен. маскерано најдобар во одбарана?
не знам дали иста утакмица сме гледале.

се беше погрешно оваа утакмица, на чело со 11ката на пеп. најлоша утакмица задњи 3 години (од онаа со челзи, 1-1) имаше неколку толку лоши додавања, на моменти како македонија делуваа. ако ништо друго можевме кожата поскапо да ја продадеме.

како и да е, уште има шанса за трофеи годинава.
за догодина, со пеп или без едно мора да биде јасно: во одбарана требаат играчи кои игараат одбрана. тоа прва работа. втора, во напад потребен е минимум еден центарфор и еден ист таков добар на клупа. јака клупа е третата работа.

утакмицава ја изгубивме, фер инаф, со тоа и сезоната, лекцијата е таа - одбрана без дефанзифци и напад без напаѓачи не бидува.
подготовките да се фатат од почеток, не да ја достигнуваме формата во декември. тоа беше катастрофална грешка на пеп на почеток на сезона.

ќе ми ублажат рани само со демолирање на челзи, се друго ќе ми биде недоволно. причината поради која ја сакам барселона е спектаклот кој ми го нуди, а не играта на резултат. такви се сите останати екипи, барселона е само една

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
тиаго играч на натпреварот?? мизерен. маскерано најдобар во одбарана?
не знам дали иста утакмица сме гледале.

се беше погрешно оваа утакмица, на чело со 11ката на пеп. најлоша утакмица задњи 3 години (од онаа со челзи, 1-1) имаше неколку толку лоши додавања, на моменти како македонија делуваа. ако ништо друго можевме кожата поскапо да ја продадеме.

како и да е, уште има шанса за трофеи годинава.
за догодина, со пеп или без едно мора да биде јасно: во одбарана требаат играчи кои игараат одбрана. тоа прва работа. втора, во напад потребен е минимум еден центарфор и еден ист таков добар на клупа. јака клупа е третата работа.

утакмицава ја изгубивме, фер инаф, со тоа и сезоната, лекцијата е таа - одбрана без дефанзифци и напад без напаѓачи не бидува.
подготовките да се фатат од почеток, не да ја достигнуваме формата во декември. тоа беше катастрофална грешка на пеп на почеток на сезона.

ќе ми ублажат рани само со демолирање на челзи, се друго ќе ми биде недоволно. причината поради која ја сакам барселона е спектаклот кој ми го нуди, а не играта на резултат. такви се сите останати екипи, барселона е само една
За Чави , посебно за Иниеста беше КОКА КОЛА оваа утакмица, ПОСЕБНО ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ Реално !!!! А од Маскерано кој одигра подобро во одбраната, Капитенот .... Ова му беше најслабо Класико во кариера, Маскерано колку и да не направи нешто посебно, барем немаше грешки ( ЧИТАЈ ПУЈОЛ ПРИ ПРВИОТ ГОЛ )

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Guardiola: "I feel bad for the fans. But the players have been giving everything, for 4 years already know, so I hope they understand."

Guardiola: "Now the players should relax a bit, and then focus on Chelsea. We should see if we can get in the righ spirit."Guardiola: "I wouldn't change my players for anything. These players have been in this situation and have shown they can get up."

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
За Чави , посебно за Иниеста беше КОКА КОЛА оваа утакмица, ПОСЕБНО ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ Реално !!!! А од Маскерано кој одигра подобро во одбраната, Капитенот .... Ова му беше најслабо Класико во кариера, Маскерано колку и да не направи нешто посебно, барем немаше грешки ( ЧИТАЈ ПУЈОЛ ПРИ ПРВИОТ ГОЛ )
па добро нема да се мериме кој бил од лош - полош :)
збориме дали добро изиграл тиаго, одговорот мој е мизерно. такви ужасни пасови имаше, дури и кога не беше под притисок. неописливо.
ако напраи два три дриблинга во второ, тотално неефективни врз играта воопшто не го прави најдобаир, ниту подобар од полошите. тоа си е мое мислење, ок.

со се голманот, со се тренерот, па би рекол и со се публиката. едноставно се беше лошо. нема што позитивно да се извлече од поразот. освен како не треба :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Секако прво да кажам горд сум што навивам за Барселона!

Лош натпревар, тоа е имавме лош ден и тоа токму на Ел Класико, но ова не значи дека сега сме ние на позицијата на Реал кога губеа неколку меѓусебни дуели по ред. Остајте ги муабетите што велат толку од ерата на Барселона трте, мрте...МОЌНИ сме и тоа многу. Ова генерација сеуште не го кажала последниот збор.

За следната сезона ни треба уште еден напаѓач ама вистински напаѓач, мада мислам Ван Перси ќе биде тој. Лев бек исто така мора да се донесе и еден централен дефанзивец за да може да се ротира повеќе во одбраната.

Што се однесува до натпреварот со Челзи некако сум песимист, ама сепак се надевам дека ќе дојдеме до посакуваниот резултат.
Песимист сум најмногу поради нестабилната одбрана па не ми се верува дека нема да примиме гол, и секако имаме реализаторска криза така да ќе биде пеколно тешко. Кажав порано...најважно е играчите да не паднат психички! Ама ајде Пеп е голем мотиватор па верувам колку толку ќе ги среди.

B

Beck's

Гостин
збориме дали добро изиграл тиаго, одговорот мој е мизерно. такви ужасни пасови имаше, дури и кога не беше под притисок. неописливо.
ако напраи два три дриблинга во второ, тотално неефективни врз играта воопшто не го прави најдобаир, ниту подобар од полошите. тоа си е мое мислење, ок.

со се голманот, со се тренерот, па би рекол и со се публиката. едноставно се беше лошо. нема што позитивно да се извлече од поразот. освен како не треба :)
publikata si spiese celo vreme, sto ama ic ne mi se dopadna. Pa da mu ebam, kako nemam sreka ja da bidam tamu pa da urlam ko mrdnat

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083

Па да тоа и сакав да го кажам, само не се разбравме ... Не дека Тиаго изигра кој знае што, точно имаше 5-6 непрецизни додавања во прво, а во второ само тој Меси и Санчез одиграа нешто ...

Во вторник ќе биде многу подобро .... VISCA !!!!

P

pepito*

Гостин
Па да тоа и сакав да го кажам, само не се разбравме ... Не дека Тиаго изигра кој знае што, точно имаше 5-6 непрецизни додавања во прво, а во второ само тој Меси и Санчез одиграа нешто ...

Во вторник ќе биде многу подобро .... VISCA !!!!
НЕ сакаше тоа да го кажеш, сега поинаку пишуваш отколку пред само неколку минути, види си на истава страна. Нели беше перфектен...

Член од
21 април 2012
Мислења
1
Поени од реакции
2
Се убивме со нашето оружје.. Тоа е факт..Мислам дека се беше погрешно на овој натпревар..Од првите 11 мина, па се до менталитетот со кој влеговме во овој натпревар. Не знам како Пеп го замислил овој натпревар. Се молам да оставил се на случајноста и да ги префрлил сите карти на натпреварот со Челзи. Но едно сум сигурен. За првпат откако ја следам неговата кариера и како играч и како тренер, во неговите очи забележав страв и безнадежност.. Дај Боже да грешам...
Не знам од каде да почнам да анализирам што се распадна или што е труло во нашиот состав...Дали тоа беше преголемата храброст да внесе двајца НЕИСКУСНИ играчи за вакви големи натпревари, или пак не проработи генијалноста на нашите архитекти Чави и Иниеста. Тељо според мене не требаше да се најде во првиот состав, а и самото негово однесување и менталитет (кој го има и кај Тиаго) некако не ми се вклопува во целата оваа приказна на скромни и вредни играчи. Ќе кажете дека Педро е најслабата карика, но според мене Пеп и само Пеп е одговорен за таа негова форма..Педро се зонава неправедно остана премногу долго на клупата (зборувам за првиот дел од сезоната). И воопшто не знам зошто и против Челзи, а и против Реал се форсираше играта на доминација и посед? Зарем не гледа Пеп дека тоа е само удирање со главата во ѕид?! Требаше малку да им ја препуштиме иницијатаивата, или во краен случај да ги оставевме да ја бараат топката на нашата половина (истото што ни успеа минатата сезона во полуфиналето на Бернабе). Игра без идеа, се форсираат само крилните позиции, што е многу погрешно..Премногу се очекува на Меси,а тој е под преголем притисок..Искрено работава ме плаши, а ако мислите дека играчите се самоуверени после овој пораз се лажите..Не знам дали Пеп ќе успее да ги мотивира за да видиме уште една блескава претстава, но едно е сигурно треба да го смениме од корен она што веќе за сите екипи сезонава е прочитана приказна..она што успеваше неколку години со ред..Се гушиме во сопствениот посед, ние играме другите победуваат и тоа ќе биде така дури не покажеме резервен план..Верувам во овој состав..Ноќва ми е една од најлошите досега,но треба да им честитаме на Реал... ја добија титулата на Кампот победувајќи ја досега непобедливата Барса. Чесно и поштено...самите се надигравме..Ова е само едно мое скромно мислење..Сонувам за еден кам-бек од соништата, и дај Боже да се оствари и да ни се насмевне среќата за прв пат сезонава...Кој последен се смее најслатко се смее;) VISCA EL BARCA!!!

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
НЕ сакаше тоа да го кажеш, сега поинаку пишуваш отколку пред само неколку минути, види си на истава страна. Нели беше перфектен...
Да перфектен натпревар беше ова за Тиаго, добро знам што пишав, ПЕРФЕКТЕН ... Да имаш 5-6 лоши додавања против тим во вакво дерби на 21 година, да имаш безброј прецизни, серија дриблинзи, креирани шанси ( топката во празно што му ја даде на Тељо ), исто и неколку пресечени акции на противникот ( што и не е негова работа )да се Чави и Иниеста покрај тебе ( најдобриот тандем од средината што икад заиграл фудбал ) и ти да одиграш подобро од нив ... Зар не е тоа перфектно за Тиаго .... Стојам зад тоа дека треба да стартува со Челси, но ќе видиме што Пеп има спремано, веќе во вторник ....

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Со Челзи не сакам Пеп да го раздели триото Бускетс-Чави-Иниеста. Мада и Педро го сакам од почеток!

Kajgana Shop

На врв Bottom