Фан Клуб: Барселона

P

pepito*

Гостин
Не барајте виновници, мора да се мисли на следната утакмица, ако не успееме да влезиме во финале, тогаш плачете, сега не е време за тоа. Не смее да ни падне моралот, тоа најмногу го посакуваат сите хејтери. За со Челзи сакам да игра Пике, искрено незнам која е причината, поради која не игра, пред да се повреди против Милан, играше најдобро во одбрана, ни фалеше многу денеска во воздушните дуели, Реал тоа го искористи за првиот гол.
Вака сакам да биди првиот тим, а друга работа е како ќе направи Пеп и како треба
--------------------------------Валдес---------------------------------
-----Дани --------------------Пике---------------Маскерано------
-------------------------------Бускетс---------------------------------
------------------Чави------------------Иниеста---------------------
-----Педро----------------Меси------------------------Куенка------
------------------------------Санчез------------------------------------
Игравме нешто слично против Гетафе, таа утакмица заврши добро.
Челзи нема многу да напаѓа, па затоа и не ни треба одбрана од четворица, секако Бускетс би бил четвртиот ако има потреба. Куенка би морал да се враќа повеќе во одбрана, за да покрива при контри. Куенка и Педро би имале задача да ја развлечат одбраната, Санчез шпиц, а Меси либеро.
Мораме да им ја пробиеме одбраната брзо, а подобар начин за тоа од напаѓање со сите сили нема. Сакам да се вратиме на најдобар можен начин, можеме да направиме ремунтада ;)

Visca el Barca ! (y)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
ne znam za vas ama mene premnogu me dopre ovoj mec, ne pamtam a i ne sum siguren deka pak nekogas ke pominam niz seta ova nervoza.

Koa na vakov mec Busquets-Iniesta ke bidat igracite so mozebi najmnogu izgubeni topki, togas definitivno nesto ne e vo red.

Sami se pobedivme vecerva, a ne znam dali nekogas ke sfatam sto gi snajde igracite
Другар играчите не се на ниво цела сезона, само што вечерва се покажа то, Меси ја носи Барса во теков на сезонава на свој грб, сите останати играат под ниво, а најдобар показател се бројот на натпревари во кој не успеа Барса да победи

R

Rigel Kent

Гостин
--------------------------------Валдес---------------------------------
-----Дани --------------------Пике---------------Маскерано------
-------------------------------Бускетс---------------------------------
------------------Чави------------------Иниеста---------------------
-----Педро----------------Меси------------------------Куенка------
------------------------------Санчез------------------------------------
--------------------------------Валдес---------------------------------​
-----Дани ----- Пујол--------Пике---------Маскерано------​
-------------------------------Бускетс---------------------------------​
------------------Чави------------------Иниеста---------------------​
----------------------------Меси--------------------------------​
Педро-----------------Санчез​

B

Beck's

Гостин
Zamor i zasitenost od pobedi , 11 meca bevme bez poraz. Mecov dojde vo nezgodno vreme pomegju dvata meca so Chelsea ednostavno pregolem pritisok.
Znaela Barca kako da se spravi so pritisocite, a toa vecerva ne go pokazaa.

Pri prviot gol vinata definitivno ide kon Puyol koj ne e takov tip na igrac da rizikuva pred gol, ama za se ima prv pat.

Vtoriot gol, ovde nema da krivam nekoj posebno, no nekoja vina ide vo smetka na Valdes, koj koa veke ne mozese da ja stigne topkata, trebase da ostane u gol, t.e trebase da pokaze instikt na svetski golman, kako sto toa bese slucaj u prvo poluvreme, koa Alves izbi sam so Casillas.

Sea mesto Tello, treba da se krivi Pep, posto toj go stavi vo igra iako bi trebalo da znae deka on ne e dorasnat za vakvi natprevari. Pisav i pak ke pisam, Sanchez-Fabregas trebase od pocetok, sepak se daleku po iskusni.

Za Pedro pisav deka treba da odmara bar do narednite letni podgotovki, a vecerva povtorno go vidovme koa za nego nemavme nikakva potreba, iako brkavme rezultat.

Najvise me pogodi izleguvanjeto na Xavi, pa on e motorot na timot kolku i da bese slab vecerva, a sepak ne bese poslab od Buski, Iniesta i co.

Samo se plasam deka ova ne e kraj na dominacijata, se nadevam ke prodolzi, pocnuvajki veke od vtornik.

Visca el Barca, glavite gore. Luge se, ne se roboti da mu ebam

P

pepito*

Гостин
--------------------------------Валдес---------------------------------​
-----Дани ----- Пујол--------Пике---------Маскерано------​
-------------------------------Бускетс---------------------------------​
------------------Чави------------------Иниеста---------------------​
----------------------------Меси--------------------------------​
Педро-----------------Санчез​
И ова е ок, можам да се согласам, само јас го ставив Куенка за поофанзивни да бидеме и затоа што мислев дека ќе бидеме доволно добри во одбрана и без капитенот.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Воопшто не беше никој на ниво вечерва, дури ни Пеп, лош избор на прва 11-ка, ненавремени замени, Реал од друга страна одлично тактички поставен, не очекував така да одиграат скоро без грешка во секоја линија.

Фали Виља, фали класичен шпиц. Треба да се менуваат некои работи, мора да се потсреди одбраната иако примаме малце голови, и мора у идно време да се има поголем број на решенија за ваква одбрана каква што играше вечерва Реал, т.е екипи кои формираат две цврсти одбранбени линии. .

R

Rigel Kent

Гостин
И ова е ок, можам да се согласам, само јас го ставив Куенка за поофанзивни да бидеме и затоа што мислев дека ќе бидеме доволно добри во одбрана и без капитенот.
Mislam deka taa pregolema ofanzivnost ne pravi ranlivi vo odbrana, zatoa nuzno e Pike i Pujol da se stoperi a Maskerano i Alves da blokiraat po stranicnite pozicii. Vo sredinata imame dovolno kreativci za da ja organiziraat igrata .
Kuenka bi go stavil ako ova ne uspee vo prvo poluvreme.Vo sekoj slucaj Pep ke treba dobro da smisli strategija za da ne primame golovi od kontra ili polukontra

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Ла Лига ..... За жал не останува титулата кај нас, и не заслуживме .... Реал е константен цела сезона, по кам бекот на 4 бода не очекував дека на наш терен ќе си ја заверат титулата, но тоа се случи .... Чиста победа на Реал по цели 5 години ( со тоа и се тешам , по цели 5 години ) на Камп Ноу ....

Ние изгубени , го почнавме натпреварот со многу грешки во додавањата, со бавна транзиција и што е најважно гушење во средината ....

Одбраната беше слаба во секој сегмент .... Најстабилно ми делуваше Маскерано, Пујол иако се бореше како и секогаш потфрли, Адриано најслаб од одбранбената линија.

Чави го одигра најслабиот натпревар во кариерата, Иниеста веројатно полошо и неможе, Бускетс одигра на ниво, ТИАГО ИГРАЧ НА НАТПРЕВАРОТ ОД НАШИТЕ ( СО ЧЕЛСИ МОРА ДА СТАРТУВА !!!!! )

Не знам која беше намерата со Тељо, од каде толку верба Пеп во него, дали Тељо е Бускетс 2 ( дај боже да е ) или пак сепак Пеп уште одамна се откажа од Лига и покрај намалувањето на бодовната предност, остави се на случајност ........,

Последна шанса за спас на сезоната ( зборам за сезона нормална за нас , особено последните години ) е Челси ... Дали Пеп го спремаше рецептот и знаеше дека немаме капацитет за два трофеја , останува да видеме во вторник .... Верувам дека е така, верувам дека ќе гледаме финале најдобро до сега - БАРСЕЛОНА - БАЕРН , не дека несакам да играме со Реал, напротив сакам, НО УВЕРЕН СУМ ДЕКА НА АЛИАНЦ ЌЕ ИГРААТ БАРСЕЛОНА И БАЕРН !!!!!

ГЛАВИТЕ ГОРЕ, VISCAAAAAAAA BARCA <3333333333333333333333333333

B

Beck's

Гостин
Чави го одигра најслабиот натпревар во кариерата, Иниеста веројатно полошо и неможе, Бускетс одигра на ниво, ТИАГО ИГРАЧ НА НАТПРЕВАРОТ ОД НАШИТЕ ( СО ЧЕЛСИ МОРА ДА СТАРТУВА !!!!! )
Ne ti go procitav postot, posto prvo mi padna na oko ova za Thiago. Pa deckoto osobeno u prvo poluvreme, sekoj pas mu bese kaj igracite na Real.

I po moe mislenje, igrata bese izgubena u centarot, koa primetiv deka ulogata na Xavi, mu bese prepustena na Thiago.

I da, vecerva Messi me deluvase neraspolozen. Kade e onoj zar protiv Realovci:(

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
- Најдобрите мажи во светот ?
- Барса!
- Зошто ?
- Им попуштија на жените.
Малце да разбиеме монотонија. И јас сум многу разочаран, ама тоа е што е. Во вторник добра игра, победа за влез во финале, па малце ќе се ублажи овој пораз. :/

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Тоа е тоа веќе и заборавивме како е да се заврши втор во првенство и како изгледа еден пораз од Реал во првенството.

Многу ни фали еден Виља во составот !

Вака против Челзи тешко дека ќе постигнеме повеќе од еден гол.

Нема жалење имаме млади фудбалери кои допрва треба да покажат што знаат и умеат.

P

pepito*

Гостин
Тиаго во прво полувреме беше најслаб од сите, во еден момент си реков ќе го вади уште во прво, ама после се опраи. Сигурно не ни беше најдобар тој денеска и не можеме да се потпреме на него за со Челзи како што можеме на Чави и Иниеста.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
за прво полувреме неможам да коментирам, ама за второ Тијаго ги реметеше. Чави и Иниеста си го ладеа, никаде ги немаше

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Ne ti go procitav postot, posto prvo mi padna na oko ova za Thiago. Pa deckoto osobeno u prvo poluvreme, sekoj pas mu bese kaj igracite na Real.

I po moe mislenje, igrata bese izgubena u centarot, koa primetiv deka ulogata na Xavi, mu bese prepustena na Thiago.

I da, vecerva Messi me deluvase neraspolozen. Kade e onoj zar protiv Realovci:(

НАМЕРНО ГО ПИШАВ ТОА СО БОЛД, ТИАГО ОДИГРА ПЕРФЕКТЕН НАТПРЕВАР, ПРОВЕРИ СТАТИСТИКА КОЛКУ ПРЕЦИЗНИ ПАСА ИМАШЕ ... .... ТИАГО > ЦЕСК МОМЕНТАЛНО, И ТРЕБА ДА СТАРТУВА СО ЧЕЛСИ

Kajgana Shop

На врв Bottom