lelee bree paa ovooj ne utepa so svoite postovi,real ke pobedi,ke vidite koj e real,ke vidite koj e top..Vide li koj e Top Ekipa sega?
Дали ти навистина мислиш дека Реал има некакви шанси за титулата?Mozam pak da kazam deka Real e Top ima uste 7 kola do krajot pa posle ke se pisime koj e Real ili koj e Barcelona
Првото кажува колку фудбал требаше да има според тактиката на Задрид, а второто кажува за високиот квалитет на Игуаин :pos2::pos2::pos2:Gago – 5: Like Garay, he was used in midfield to plug the holes and to do the dirty work. A very quiet first half performance but got more involved in attack in the second.
Higuain – 4: Barely had a touch of the ball in the opening 30 minutes. Had his team’s best chance in the first half but blazed his shot wildly over. Had another opportunity in the second but fired wide.
Абе будали се овие од Задрид, можат цел тим да му го испушат на кралот за да ја отцепи Каталонија со декрет се со цел да ни ја земат титулата :pos2:Уствари да, извини, има шанси Реал, ако ги суспендираат Барса.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:А Перез ако сака да победи во Ел Класико, нека се кандидира за Претседател на Барселона и така Лапорта нема повеќе право за реизбор.
Дали ти навистина мислиш дека Реал има некакви шанси за титулата?
Уствари да, извини, има шанси Реал, ако ги суспендираат Барса.
Ме сети... NOT!Abe dete ti prasanje sam si postavuvas i sam gi odgovaras tesko tebe hehe :pos2:
и после Роналдо бил подобар...Mozam pak da kazam deka Real e Top ima uste 7 kola do krajot pa posle ke se pisime koj e Real ili koj e Barcelona
Во пресрет на Ел Класико шпанскиот институт се погрижил да направи споредби меѓу Меси и Роналдо во неколку категории.
Ова последново и не е за верување, но како и да е интересни статистики кои и не би требло да им помогнат многу многу на Пелегрини и Гвардиола во пресрет на Ел Класико.
- Во повеќе од 80% од нападите на Барселона инволвиран е и Меси т.е при нападот топката ја допрел и Аргентинецот. Додека кај Роналдо тој процент е 60% што значи дека Меси е повлијателен на играта на Барселона отколку Роналдо на Реал.
- Меси е за малку побрз од Роналдо на кратки растојанија. Меси достигнува брзина од 20 km/h, додека Роналдо 18km/h. Сепак кога се работи за подолги растојанија Португалецот е побрз, 30km/h наспроти 28 km/h.
- Кога дрибла Лео има повеќе допири со топката отколку Кристијано. Контролата на топката на Аргентинецот е подобра, додека Португалецот си дава фор и трча по топката.
- Кога се работи за слободните удари, тука Роналдо е убедливо подобар. Тој шутира со брзина од 119 km/h, додека Меси само со 95 km/h.
- Овој институт тврди дека овие двајца фудбалери се всушност најбрзите во светот кога ја имаат топката во своите нозе.