Фан Клуб: Арсенал

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196

Има уште 3 дена,нека ја забрза работата...

Го ценам Венгер како менаџер,вистина знае да направи што би се рекло "од ништо нешто",но некако како да има Шкотско потекло.Од негов џеб да ги даваше парите за трансфери па ќе пуштеше срце и ќе купеше некое засилување,последно што паметам да дал повеќе пари за некој играч е Аршавин (a и тој не беше нешто посебно скап) од тогаш навака слабо трансфери слабо.Јес да Сити претераа со парите ама пак Арсенал ептен се задлабочија во штедењево.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Не е тоа финта мисли сега за Јануар месец кога Шамак и Жервињо че одат да играт на купот, Бендтнер ќе си замине овие 3дена и тогаш остануваме само на РВП и за тоа сега носи напаѓач а средина и одбрана овие два,три дена мора да се земе.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Како е крива управата кога Венгер секоја година вика дека имало пари за трансфери и дека би дал и 40 милиони за играч доколку го најдел правиот?
Па што не му дадат отказ ако пак тие се чисти? неможе он да ги уценува кој е Венгер да прави што сака. Не дека он нема кривица но ако се поштени одамна ќе му дадоја отказ.......

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
RVP: "Injuries are not an excuse. They have players out aswell. You can't hide behind that."

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Незнам од кај да почнам стварно

Значи денес 40 минути пред старт кога беше објавен оној состав без Сања и Вермален и со таа формација толку бев убеден дека ќе изгубиме и тргнав да ставам 100 евра на 1-13+ ама срце не ми даваше да уплатам против Арсенал, никогаш немам играно против и не го направив тоа ни сега...
Не очекував 8-2 очекував нешто како 3-0 или 4-1 ама ова беше ужас.

Кого да критикувам сеа? Играчите? Венгер? Управата? Ма сите треба да сносат критика сите до еден и тие што играа и Венгер и управата.

Ај да почнеме од Венгер.
Едноставно неможам да сфатам зашто почнавме со таа формација стварно неможам...
Ќе извадам еден цитат од Мерсон:

“You have got to have tactics - you can’t just have a Plan A, you have to have a plan B. The way Wenger set up wasn’t good enough. You can’t put teams out all the time and just say ‘go and play the Arsenal way’ – that isn’t fair on the players."

Значи зашто зашто зашто почнавме со таа формација со тие играчи што ги имавме на располагање? Па неколку од нив никогаш не играле заедно. Зар Венгер отиде со намера да победи таму? И најсилни кога сме биле не сме можеле да победиме а не па денес со овој тим. Искрено Венгер треба да сноси голема одговорност за ова... огромна. И тим од 4та лига да дојдеше немаше волку без душа да изигра и да прими 8 гола.

Почнавме со одбрана која уште на прв поглед се знаеше дека ќе биде решетана, почнавме со само еден дефанзивен средњак кој играше ПРВ ПАТ за Арсенал и кој има само 20 години. Не изигра лошо Кокелин ама едноставно неможеше сам да игра против сите. Јасно беше дека Јунајтед ќе ја има иницијативата а Росицки и Ремзи ништо не направија дефанзивно за да му помогнат.
Ај остај тоа ама на Џенкинсон и Траоре им ги остаивме Аршавин и Волкот? Seriously give me a break. Тоа се двајца играчи кои заедно дефанзивно придонесуваат НИШТО ама баш НИШТО. се знаеше дека ќе не убијат по таа лева страна со Евра и Јанг и Венгер пак почна како да играме против било кој. Јас ќе му помагав повеќе на Џенкинсон од Волкот што правеше, дали 3 пати се врати назад... А друг муабет е што Џенкинсон е дрво.

Тоа е тоа што ме нервира, неговата тврдоглавост и тактичка отупеност, можеше да излезе со зајакната средина и само Шамак напаѓач а РВП полушпиц кој ќе помага и во средина. Така едноставно ќе ја умртвевме играта и немаше да се шетаат по терен така. Ама не ние мора да идеме офанзивно макар и примиме 8 гола... Епа мој Венгере не се зема така титула...

Друго, уште мислите дека одбраната ни е добра? Море каков Џуру бе, дрво недоделкано брзи играчи го вртат како сакаат. За првиот гол чиста негова грешка заедно со Шчезњи кој едноставно мораше да искочи на таа топка. Исто Шчезњи сноси кривица и за вториот гол на Руни пошто не се иде на слободен на проценка ама воопшто неможеме да му замериме пошто да не беше он ќе примевме уште 2-3.

Неможам да зборам за сите играчи посебно ама морам за Џенкинсон...
Чиста споредба, Џонс и Џенкинсон. И двајцата се 19 годишни и двајцата се земени за резерви ама Џонс е 15 милиони светлосни години пред оној нашион.
Па тој не вреди ни 50 000 бе, Панче Ќумбев е измислен за него а Ебуе беше ворлд клас.

Немам желба денес за ништо цел ден ми е усран, ако не купиме никој до среда јас сум убеден дека нема да завршиме во топ4, наречете ме песимист или како сакате ама тоа е мое мислење по тоа што го видов до сега од овој Арсенал...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
шо те немаше
Абе брат, некои „бебиња“ се расплачија и зато бев отсутен.. Суспензија од два меча во ПЛ :) Веројатно секогаш некој друг ќе им ги решава проблемите кои тие ги наговестуваат и не се доволно мажи да се спротистват на тоа...:)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Човече....не дека Ливерпул претерано се подобрија од лани...имаат уште дупки...ама коментарите на фановите ми се ептен ДЕЖА ВУ...истиот муабет стар една година, само во друга тема!!!! Имајте малку повеќе верба, повеќе живци, повеќе почит према човекот што ве донесе на нивото на кое што се наоѓате...се разбира почит и према играчите што го носат дресот на топџиите....немој да бидете класични буљаши!!! Убава кажа еден член, за танго се потребни двајца...не е само Венгер крив или пак само играчите....или пак управат, менаџментот, сопствениците....итн. итн!!! Еден спортски и клише поздрав..... "една загубена битка незначи изгубена војна!!!"

П.С. Тој што го цитираше Фергусон....не си го зимај тоа здраво за готово пријател!! Ферги е тешко копиле и знае што збори. Кога Хоџсон беше избркан, тој прв излезе со изјава да го заштити, односно да застане на негова страна, демек, шанса не му била дадена!!! Поентата е следна....му одговара да има слаби противници кои играат слаба игра.....а тој демек, добриот другар, па ги подржува во добро и зло.....гомнар!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Да дополнам за управата...
Значи сега кога ќе ми текне дека го преферирав Кроенке пред Усманов ми иде да се убијам :(
Не сакам трошење како Сити и Челзи ама сигурен сум дека Усманов ќе го притиснеше(дадеше пари) Венгер да троши повеќе од сега. Вака остануваме во недоумица кој и што ги кочи работите.

Го имавме Мата на тацна, можевме да го земеме Јанг за 15 милиони фунти (Јанг е навивач на Арсенал ако не сте знаеле) а не разбирам зашто не го сторивме тоа... Дали за Аршавин и Волкот да играат? И двајцата не се свесни дека моменатлно не би влегле ни во Манчестер ни во Челзи ни во Ливерпул да играат ама кај нас си имаат загарантирано место во први 11... добро може Жервињо ќе биде пред некој од нив ама недај боже да е повреден он овие двајца играат.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Едно е јасно, при сето штедење цело лето сега кој играч и да го земиме ќе го платиме некој милион повеќе нормално кој тим не би барал повеќе пари последните 3 дена и со оглед на формата во која се наоѓаме моментално. :unsure:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Едно е јасно, при сето штедење цело лето сега кој играч и да го земиме ќе го платиме некој милион повеќе нормално кој тим не би барал повеќе пари последните 3 дена и со оглед на формата во која се наоѓаме моментално. :unsure:
абе нека го платат ако треба и тродупло ... само да донесат кој било везњак и одбранбен играч... сигурно нема да е полош од тие вчера што играа...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
И уште нешто да додадам... Венгер го извади Кокелин а го стави Чемберлејн. Со тој потег останавме без дефанзивен средњак, и после тоа примивме уште 5 гола... 3:1 беше кога Кокелин искочи после тоа едноставно си се шетаа како сакаа пошто немаше никој помеѓу средината и одбраната... страшно лош потег

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Мертесакер/Кејхил/Ј.Вертогнен еден од виа одбрана, среден ред М.Мартин/Диего/Гуркоф/ЛасанаДиара еден од виа и доста е па макар би рекол Ласс и Мартин да се земат во пакет, едниот дефанзивен и креативен е, а другиот офанзивен и креативен играч за 18м и двајцата би ги земал...
Напад не пишам земан е тој кореецот :/ и Зимото продажба на Џуру земање Бартли.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Кога не ни останува ништо, ќе се тапкаме во гради, дека фановите барем биле подобри

Kajgana Shop

На врв Bottom