Фан Клуб: Арсенал

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.082
Поени од реакции
13.057
Несвојствено премногу грешки во одбрана, нешто што не го гледавме воопшто сезонава, а кое се навикнавме да го гледаме изминатите сезони со Мустаф, Сократ, Луиз и компанија. Искрено, супер изигравме, бар прво полувреме, второ полувреме падна енергијата и не стигна уморот. Ама среќен сум што докажавме макар и на едно полувреме дека можеме да се носиме со Сити, бевме и подобар ривал според мене првите 45 минути. Е сега фудбалот не се игра 45 минути и допрва може да го плаќаме цехот што имаме толку плитка клупа и воопшто немаме никакво решение да влезе во напад и да го загрози противничкиот гол ако имаме негатива, Нкетиа ако се повреди не знам кој би играл напад, а Нкетиа е супер тимски играч, го сака клубот, ама нема квалитети за прв напаѓач на тим што е прв во англиска ПЛ. Ни се деси реалноста, нема разочарување, мора да се вратиме на победнички стапки АСАП.
 

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Добро беше додека траеше.
На крајот надежта е таа што те убива...

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
 
Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Нема да изгубиме ако од прва почнат Тросард и Виера. Ни треба свежа крв, ако Артета продолжи со истиот тим и покрај падот на форма, ќе се бориме за топ 3, не за титула.
Може да игра Тирни а да влезе Жинченко во средина со Парти, да одмори малце и Џака, таман ќе му легне :) И Мартинели се слагам треба да одмори малце, едино Сака продолжи како прва полусезона, ова другово се е паднато.
 

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.050
Поени од реакции
7.793
Tolku e ednostavno, ne moze da se bara vina posebno, ova e simultanka sho go odigra siti vtoroto, prosto prvpat arsenal nadigran ovaa sezona. Mnogu e diskutabilno sho ne ochekuva do krajot na sezonata, city ke pocne sea vo ls pa ako se umorat posto valjda sigurno ke odi daleku, tuka da se bara shansata..
 
Член од
13 август 2009
Мислења
9.537
Поени од реакции
5.768
Гледав прес. Микел пак ги брани играчите и стои зад нив. Тоа е тоа што ЛИДЕР го прави.

МЕНАЏЕР мора да искритикува и кога тимоѕ игра лошо. Џака и Мартин денес беа дискутабилно најлоши на терен. Исто како и Мартинели, кој веќе 5 до 6 кола не игра ништо.

Тирни, Тросард - обавезно ИН следно коло. Да се смени ритам малце. Ја би и Ремсдејл едно до две кола на клупа, нека види дека има конкуренција, а не "кој сум јас Лено го седнав на клупа" стил.
 
Член од
6 мај 2008
Мислења
1.830
Поени од реакции
490
Најлоши денеска на теренот беа Томијасу и Габриел, едноставно во ваква утакмица не смеиш да поклониш гол топка на противникот!!!! А ни поклониме 2, за тоа и тиа е резултатот, не дека сити се уби од промашување шанси или Рамсдејл се искина од бранење....
И да реално смешно е да освоиме лига со Нкетиа како стартер во тимот, едноставно не постое екипа шо а освоила лигата до сега со толку слаб шпиц.
Да се молиме побрзо да се врати Жесус оти само со него а спасуваме сезоната, со него и Мартинели ке се разигра а и Одегард.
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.056
Поени од реакции
7.127
Повеќе би рекол дека сами се победивме отколку што Сити се измачи. Брентфорд и Евертон изиграа поопасно од нив, но Сити си ги искористи шансите поефикасно.

Ако не следи низа серија од победи, да се простиме од надежта за титула. На хартија, Сити имаат полесен распоред до крај.
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.056
Поени од реакции
7.127
Од муабет за титула, до муабет за учество во ЛШ во рок од 4 кола. Катастрофален downhill.
Автоматски споено мислење:

За инат ќе коментирам предвремено за да почнат да клават голови нашите и да ме демантираат
 
Член од
27 декември 2020
Мислења
554
Поени од реакции
1.017
Одбраната дупка. Освен Сака и Тросар, све е очајно.
 
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.043
Поени од реакции
6.711
Нема енергија никаква. Предвидлива игра играме, само преку Сака, Одегард го нема никаде. Колку и да е океј
Жоржињо, не е Парти. Парти ко што знае простор да отвори за Одегард да може да прави магија, никој не може.

Не верувам дека ќе извадиме нешто и од утакмицава.
 
Член од
3 декември 2014
Мислења
359
Поени од реакции
285
Доста лошо освен Сака др се под просек Одегард не постои 4,5 утакмици ништо не креира Џака никаква идеја за игра ни во напад ни во одбрана Нкетиа не постои како со играч помалце катастрофа од игра тешко да се извадиме од ова.Единствена шанса е гледам да се внеси Мартинели на Зиченко кој е катастрофа овај период со еден куп грашки на наша половина вака барем на јуриш ако можи да се извади нешто.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom