Фан Клуб: Арсенал

T

Todd Solondz

Гостин
Не е поентата да не му се радуваме на купот, сосем друго е работата.

Од Перез има многу што да учи Жиру, а особено околу играта со нозе. Жити мајка или гледаме различни тимови или ептен не сакате да признаете дека е дрво.
Перез подава, излетува, центрира, шутира и со нозе и со глава... Што од ова прави Жиру? Чека топки на тацна да пушти нога и промашува јер само со глава знае да игра.

Не е муабетот кој дава гол за да рамните некакви бодови. Кош колку голови дал, Чех колку? Или нивните заслуги не се спомнуваат оти не носеле бодови.
Жиру е дрво затоа што го нема цела утакмица. Ако сака да биде стартер треба да го има по терен, да трча да се бори за топки и да погодува кога добива. Жиру по три пасови има на утакмица и вие ми го правите јак играч. Колку и да не го сакам, а не го сакам ич, погледнете го Коста со каков жар и борбеност игра. И каков импакт има во нападот за разлика од копитото наше.
Стварно не сте ми јасни околу Жиру. Ако толку е добар зошто сите баравме напаѓач да се купи?
Ај со Меси да го споредиме ако не. Жиру јас го гледам како резерва и не го рачунам во ранг на Коста, Агуеро, Санчез итн. Неможе Жиру да биде моторот на тимот. Ама и не го сметам за ѓубре од играч од кое треба да се ослободиме за да освоиме титула. Цела полусезона влага од клупа и не вади од гомна. Сега му се укажа шанса да стартува поради големиот број повреди и на 3 ПЛ натпревари како стартер има 3 гола и 3 асистенции и тоа без голема поддршка од средниот ред. Незнам што повеќе сакаш од резерва.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.257
Поени од реакции
3.105
Абе никој не вика дека Жиру е класа играч, ама сезонава е баш солиден од клупа. Сите му се сипаа за утакмицата со Бурнмаут (за тоа што славеше пола минута и мене ме изнервира, не смее да губи време на таква работа), ама таа утакмица нападот си ја заврши работата, даде 3 гола. Не смееја да ПРИМАТ 3 гола од таква екипа.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.405
Поени од реакции
12.837
Како може гомна да јадете за Жиру, на грб не носи последниве утакмици, а предходно од клупа имаше страшен импакт.Не знам што очекувате од него, таков е тромав и бавен, ама сезонава максимално си ги користи шансите.
Јас искрено најголем проблем во овој тим гледам во средниот ред, никаква креативност, никаква контрола, тиња, подрвени глупи и некреативни играчи од дамна немам видено во Арсенал.И бековите Начо и Белерин се тотално вон-форма.
Ебате тимот шо цел среден ред го темелиш на фитнесот на Санти, 32 годишен играч кој многу често почна да се повредува.Еееј порано Цеск,Насри,Аршавин,Росицки, па и Сонг со долгите пасеви, хараа низ противниците, овие денес што ги имаме се срам и брука.
Многу малце шанси за гол креираме, арно што сезонава сме ефикасни.

P

psychostasia

Гостин
Среќа што имаше порано кој да ги прими тие долги топки, а и да шутне наместо да чека топки на тацна и да не знае што со топката откако ќе ја добие.

T

Todd Solondz

Гостин
Среќа што имаше порано кој да ги прими тие долги топки, а и да шутне наместо да чека топки на тацна и да не знае што со топката откако ќе ја добие.
Да ја направеше паралелава минатата сезона ке те сфатев, ама сезонава најдобриот играч во тимот ни е шпицот. Жиру не е шпиц бр.1 во Арсенал, Алексис е, и е најдобриот напаѓач што сме го имале после Анри. Џабе серете како немаме напаѓач кога не е во тоа проблемот. Кој знае кај ке бевме да не беше ефикасноста на Жиру и Волкот и сестраноста на Алексис.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.211
Поени од реакции
13.678
Коа на тим што е 11 во чемпионшип му даваш гол во 89та и тоа треба да е huge deal, тогаш нешто не чини. Ако тим што е 11ти во чемпионшип те принудува да се браниш со 11 играчи, макар тоа било и на 2 минути, нешто не чини.
И не нема да се радувам на ФА Куп, зошто мислам дека ФА Куп не треба да биде предизвик за тим од калибарот на Арсенал. Предизвик треба да бидат ПЛ и ЛШ.
Ама од она што го збори @FilipMKD007 глеам дека на повеќето ФА Купот ви е премија. Зошто нели ние не освојуваме секоја сезона ПЛ или ЛШ, и ова е нешто за нас, колку да не останеме со празни раце.
Коа го освајавме Комјунити шилд и тоа беше биг дил за нас, зошто јебига не сме ние секогаш у конкуренција за ПЛ и ЛШ.
Ете може догодина ќе сме се радувале на нешто поголемо, а ако не, секогаш е тука нели ФА Купот, или шо знам, може па и Карлинг Купот ни е супер, пак, за да не останеме без ништо.

И тука нели ќе почнат муабетите „ама Челзи, Јунајтед, Сити трошат милијарди, не можеме ние со нив“. Тачно, не можеме ние со нив, ама еве Јунајтед со толку милиони потрошени сеа се 6ти, а Лестер лани освои титула со тим што вредеше само колку Санчез и Озил.

Епа јбг, убаво вика после Клод, проблемот е што на вас 4то место ви е премија. 17 години по ред играме у ЛШ, не е заебанција тоа.

И на крајов едно нешто не ми е јасно.
Жиру е у Арсенал, колку, 4-5 сезони ?
И сите 4-5 сезони бараме нов напаѓач, за некако магично сеа да излезе дека и он уствари бил добар. Уствари на крајот излага дека се е добро кај нас.
Е ама како така со Борнмут вадиме 3-3 или со мизерниот Евертон 2-2 или со Престон едвај се спасуваме у 89та минута, никој не знае.
Божја воља, шо се може тука...
Не е премија ФА Купот, ниту е супер тоа што се спасуваме со Престон во 89... Ама земи пример студент кој имал за цел не знам каков просек и стипендија, и лошо му оди и на крај е среќен што положува испитите, што не паднал. Истото е, јас не сум задоволен од сезонава, свесен сум дека сме далеку од шампионски тим со шампионска игра, ама во ваква ситуација не можеш да очекуваш навивач да не се радува на победа во куп или на гол во 89 против второлигаш. Подобро нешто, отколку ништо, со вакво размислување не треба да се радуваме на Фа Куп или било кој помал трофеј, а сигурно е многу подобро тоа отколку со празни раце пак да останеме, кога веќе со покажаната игра сме далеку од посакуваните ПЛ или пак ЛШ. И тоа прилично далеку.

А за Жиру не си во право. Жиру беше стартер напаѓач во Арсенал изминатите сезони, Алексис воопшто не играше напред, Жиру беше прв избор за напаѓач и тогаш не штимаа работите, иако и тогаш имаше добри партии, секако со многу промашувања и снемувања од терен цел натпревар. Е сега кога Жиру е златна резерва и не вади од каша, нема потреба да се плука. Едноставно Жиру од клупа > Жиру стартер секој натпревар.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.495
Поени од реакции
6.295
http://www.skysports.com/football/news/11670/10722292/arsenals-belotti-bid-rejected
Аку е точно дека сме испратиле понуда и не одбиле овие од торино, задолжените во клубов за трансфер политиката нека земат едно стадо овци и нека ги пасат на Шар планина пошо за кур не ги биват.

P

psychostasia

Гостин
Кога ве читам колку го фалите Жиру, расен стрелец ќе го помислам. На грб го носел тимот, бодови носел, он бил најјак во тимот... Ветувам повеќе нема да кажам ни лош ни добар збор за него.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Кој е жабаров и зашто толку пари? Не го разбирам потегов, летоска за помалку можеше да се донесе Лаказет, што за разлика од овој е "по докажан". Според клиповите што ги гледам ми личи на по брза и по себична верзија на Жиру.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.405
Поени од реакции
12.837
http://www.skysports.com/football/news/11670/10722292/arsenals-belotti-bid-rejected
Аку е точно дека сме испратиле понуда и не одбиле овие од торино, задолжените во клубов за трансфер политиката нека земат едно стадо овци и нека ги пасат на Шар планина пошо за кур не ги биват.
100 % се пазари за нов договор со Торино, ова е веќе познат метод на агентите да извлечат подобри услови во новиот договор за нивниот клиент. Треба да почне Арсенал да праќа тужби за лажна вест и искористување на името и реномето на клубот. Еден тон вакви случаи имаше во последниве години.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.236
Поени од реакции
14.581
100 % се пазари за нов договор со Торино, ова е веќе познат метод на агентите да извлечат подобри услови во новиот договор за нивниот клиент. Треба да почне Арсенал да праќа тужби за лажна вест и искористување на името и реномето на клубот. Еден тон вакви случаи имаше во последниве години.
Спортскиот директор на Торини го кажал ова, што фајде има Торино од ваков расплет :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.524
Поени од реакции
10.297
Додека не се изјасне Венгер во врска со ова,не ми се верува дека е точно.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.405
Поени од реакции
12.837
Велбек се врати од повреда, нема шанси нов шпиц да купиме, а 60м фунти да фрлиме за играч кој имал една добра полусезона никад.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.043
Поени од реакции
36.917
Си потпиша нов договор и има клаузула за тимови надвор од Италија која е 90-100м, не е бош играч, талентиран е, еден од поталентираните италијанци во последниве 4-5 години, снажен е, игра со топка, искача и на крило и ако се развие ко шо очекувам ќе биде профи 9ка.

Е сеа сумата е малце поеќе од висока ама таков е пазарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom