T
Todd Solondz
Гостин
Ај со Меси да го споредиме ако не. Жиру јас го гледам како резерва и не го рачунам во ранг на Коста, Агуеро, Санчез итн. Неможе Жиру да биде моторот на тимот. Ама и не го сметам за ѓубре од играч од кое треба да се ослободиме за да освоиме титула. Цела полусезона влага од клупа и не вади од гомна. Сега му се укажа шанса да стартува поради големиот број повреди и на 3 ПЛ натпревари како стартер има 3 гола и 3 асистенции и тоа без голема поддршка од средниот ред. Незнам што повеќе сакаш од резерва.Не е поентата да не му се радуваме на купот, сосем друго е работата.
Од Перез има многу што да учи Жиру, а особено околу играта со нозе. Жити мајка или гледаме различни тимови или ептен не сакате да признаете дека е дрво.
Перез подава, излетува, центрира, шутира и со нозе и со глава... Што од ова прави Жиру? Чека топки на тацна да пушти нога и промашува јер само со глава знае да игра.
Не е муабетот кој дава гол за да рамните некакви бодови. Кош колку голови дал, Чех колку? Или нивните заслуги не се спомнуваат оти не носеле бодови.
Жиру е дрво затоа што го нема цела утакмица. Ако сака да биде стартер треба да го има по терен, да трча да се бори за топки и да погодува кога добива. Жиру по три пасови има на утакмица и вие ми го правите јак играч. Колку и да не го сакам, а не го сакам ич, погледнете го Коста со каков жар и борбеност игра. И каков импакт има во нападот за разлика од копитото наше.
Стварно не сте ми јасни околу Жиру. Ако толку е добар зошто сите баравме напаѓач да се купи?