Фан Клуб: Арсенал

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
Куќата се гради од темелите,а нашиот тим нема темели...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Има, точно. Ги има и Арсенал. А најмногу ги имаат Манчестер Јунајтед и Барселона моментално, ко еден копук шо го знам кој три чисти нема за тоа шо е фудбал а цел фејсбук-профил му е „нашаран“ во боите и ознаките на Барселона.
Отерав неколкумина такви у пичку матер после Барселона-Арсенал. До прва факултет топка немаше видено ниту на тв ниту во живо, а почнал да ми става некои "паметни" статуси.
БДВ знам еден член од форумов што е од фан-клуб Барселона, а до вчера има навивано за Реал..

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
Отерав неколкумина такви у пичку матер после Барселона-Арсенал. До прва факултет топка немаше видено ниту на тв ниту во живо, а почнал да ми става некои "паметни" статуси.
БДВ знам еден член од форумов што е од фан-клуб Барселона, а до вчера има навивано за Реал..
Јас знам 2-3ца кои од навивачи на Арсенал за Челзи почнаа да навиваат копиљаците.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Јас знам 2-3ца кои од навивачи на Арсенал за Челзи почнаа да навиваат копиљаците.
Педери... Хихихи... Јас знам неколку шо навивале за Ливерпул, а сега навиват за Јунајтед... Старечки дом, Сју Рајдер... :pos2: Кутрите, си рекле дај да смениме малце, дур сме живи да видиме титула...

Шала малце, да ја тргнеме негативната атмосфера малце

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
охохо сте се изнапишувале бе :)

ај да цитирам малце сеа.

Кој може бе да се сложи со тебе кога не го кривиш Венгер за ништо???

--- надополнето ---

Да ви ебам лиглињата што им испочеститавте титула на фановите на Манчестер. Ко оние од Челзи станавте, а сите ги ругавте за тоа до пред некое време.

--- надополнето ---

На некои од вас ми се лоши кога ве читам како им лижете гзови на форумов со некои коментари што би требало да бидат смешни според вас!!!
Вака сеа:
1. Венгер е крив тоа што македонец никогаш не го критикува незнам зашто негова работа. Венгер е крив пошто инатот не му дозволува да направи нешто што го советуваат. Крив е што мисли дека он е најдобар и не прима совети од никого.
2. Зашто да не им честитаме титула? Да бидеме реални Манчестер ќе биде шампион, нашите шанси се сведени на апсолутен минимум. Дали ќе честитам во 31во коло или во 35то или во 38мо се исто е. Технички и Тотенхем може да биде шампион, дали и они треба да се надеваат на тоа и да не честитаат?
Едно е реалност а друго е пуста желба. И јас сакам да се случи нешто непредвидено ама како што реков нашите шанси за титулата сега се 0.00001% ама реалноста кажува дека Манчестер е шампион.

Куќата се гради од темелите,а нашиот тим нема темели...
Имаме темели, ама има многу нестабилни темели. Кога тие ќе се избркаат кога ќе се среди малце ситуацијата со повредите и кога Венгер ќе сфати дека не е секогаш во право тогаш ќе станеме шампиони... Се надевам тоа ќе биде идната година пошто имаме квалитет све што треба е еден ебан трофеј.

И дај бе не се објаснувајте со Аршашсшаашшавин исто ко со дете од 10 години да се објаснуваш

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
До година повеќе титули здравје! о.0 :pos:

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Се преповторуваме со муабетиве, па досега сакати да бевме ќе земевме некоја титула сезонава, толку се изнакиксираа опонентите што тоа нема никогаш да се повтори.
Дали толку се исплашени па никој не сака да преземе одговорност, дали се блокираат пред големи натпревари, трема што знам, оти да се каже дека сме неспособни нема да биде точно.
Ама треба искуство, некој на теренот што има освојувано, некој чиви нозе истрчале до титула, некој што ќе им подели по една врела штом мочковциве почнат да плачат или да забушаваат.
А за тоа ќе треба паричка да се фрли.

После подолго време, поздрав до сите Ганери, и не дека се откажувам, ама се надевам ќе имаме повеќе среќа следната сезона.

D

D_NazGUL

Гостин
Не бев во можност да го гледам натпреваров, но според коментариве и добро што не сум го гледал нели!
Епа дечки и девојки имавме добар тек али ете стандард ситуација која би сакал од годинава да ја воведам како терминологија тако зван „АРСЕНАЛИЗАМ“.
Значи од сега за се во животов што ќе ми тргне убаво и на крај од чиста незаинтересираност или неспособност ќе го усерам ќе речам дека е чист арсенализам.

Повторно ќе морам да кажам дека тим со деца не се прави. Потрбно ни е искуство и татковска фигура у тимот. Неможе Цеск да го прави тоа кога е ко размазено дериште што незнае дали сака Лего коцки или Трансформер играчка да му купат. Али џаба овде би пишувале ние секакви идеи и глупости бидејки кога ќе и погледнеме на реалноста во очи - епа ми се замижуе у истиот момент. Арсенал со А.В. на чело никогаш нема да биде фудбалски тим! Ова го тврдам цело време и еве повторно се докажува. Арсенал е само една приватна фирма на чело со одбор и генерелниот А.В. кои ги интересира само пари како да направат. Очигледно дека од освојување титули многу пари нема, али затоа од купуење пет фунташи со по 16-17 години очигледно има бизнис.

Тоа е тоа дечки, жалам навистина, криво ми е али се додека е она будалана шеф на клубот ништо не праиме! Мора да се одврзе кесетооооооо.

Ајмо поздрав до сите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Шо се секирате бе, на лето ќе го освоиме Купот на Емирати!

Доста ни е.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Не бев во можност да го гледам натпреваров, но според коментариве и добро што не сум го гледал нели!
Епа дечки и девојки имавме добар тек али ете стандард ситуација која би сакал од годинава да ја воведам како терминологија тако зван „АРСЕНАЛИЗАМ“.
Значи од сега за се во животов што ќе ми тргне убаво и на крај од чиста незаинтересираност или неспособност ќе го усерам ќе речам дека е чист арсенализам.

Повторно ќе морам да кажам дека тим со деца не се прави. Потрбно ни е искуство и татковска фигура у тимот. Неможе Цеск да го прави тоа кога е ко размазено дериште што незнае дали сака Лего коцки или Трансформер играчка да му купат. Али џаба овде би пишувале ние секакви идеи и глупости бидејки кога ќе и погледнеме на реалноста во очи - епа ми се замижуе у истиот момент. Арсенал со А.В. на чело никогаш нема да биде фудбалски тим! Ова го тврдам цело време и еве повторно се докажува. Арсенал е само една приватна фирма на чело со одбор и генерелниот А.В. кои ги интересира само пари како да направат. Очигледно дека од освојување титули многу пари нема, али затоа од купуење пет фунташи со по 16-17 години очигледно има бизнис.

Тоа е тоа дечки, жалам навистина, криво ми е али се додека е она будалана шеф на клубот ништо не праиме! Мора да се одврзе кесетооооооо.

Ајмо поздрав до сите.
Се сложувам со постот, особено со болдираното. Одбраната во целост, како и голманската позиција отсекогаш ви биле послаби од конкурентските, Јунајтед и Челзи. Затоа и секоја година се дешава истото и секоја нова сезона сите предвидуваат такво сценарио однапред. Тоа се одразува и те како на долги патеки како што е првенството (денешниот кикс, како и многуте глупи киксови на домашен терен). Искрено најмалку очекував дека ќе киксне Арсенал на домашен терен против Блекбурн, но тоа е тоа. Нејќам да солам многу, ама сепак имате заостаната утакмица и играте против Јунајтед на Емирати, Јунајтед игра со Челзи итн...па ако толку сакаат и заслужуваат титула нека победуваат. Во спротивно, Сер Алекс е специјалист за да ја зграби титулата со двете раце, поготово оваа што следува, 19тата. :smir:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666

Ајмо поздрав до сите.
Точно.
Само би те исправил малку во врска со "правецот", би го нарекол ПОСТ МОДЕРЕН ВЕНГЕРИЗАМ :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Што е Арсенал машина за пари, тоа е точно и јасно како ден.
Но целата вина неможе да му се препише на Венгер. Ако можеше да дава пари за играчи во 90 те и на почетокот на 2000 те значи му е јасно дека со деца нема титула, тука е неговата вина.
Ако беше негова идејата да се промени клубската политика „алал му вера“, тогаш е најкрив, ако друг, т.е Бордот, му ја предложил тогаш е крив што не се спротистави кога виде дека нема резултати на спортски план, финансиски, и тоа како има. После 2005 та почна оваа гомнарија со мирување на трансфер пазарот.
Ме чуди како арсеналовите фанови во Лондон седат мирни, едноставно нема никаков притисок врз Венгер и додека е тоа така нема да има промена во политиката.
Кажете ми друг фудбалски клуб што си го исплатил стадионот за 10 години. Кога го земаа Аршавин си помислив, тоа е тоа, готово е со маливе што сеуште имаат млеко на устата, ама се излажав, се излагавме сите.
Јас ви велам, дека, доколку Венгер замине, ќе издишеме како празен балон, ќе се збогуваме со убавиот фудбал, ќе се поремети константноста на сите полиња во клубот а менаџерите ќе се менуваат на 2-3 месеци.
Моменталниот костур на тимот, сеуште е таму само поради Венгер. Ван Перси, Цеск, Клиши, Сања, Сонг можат да си најдат друг клуб, буквално за само 2 минути, играчи од највисока класа не седат во тим каде нема шанси за титула, но тие со години играат заедно.
Не ни треба татко на теренот, ни треба мажиште, тепач пред кого сите ќе ги ведат главите, Фабрегас не е таков, само за илустрација за ова што го пишувам, мажиште е Вермален, крвта да ти се смрзнува кога ќе те погледне, авторитет што раѓа беспоговорна послушност.
Можеби со Вермален немаше да имаме такви киксови, не само во одбраната, се сеќавате лани одеше напред со напаѓачите, даваше голови, а кога ќе ни направеа контра прв беше назад да расчисти. Тој дух ни фали сезонава во тимот, а Вермален не е семоќен, ни требаат уште неколку такви како него, барем уште двајца.
За тоа со повредите незнам што да кажам, или е проклетство, или е до физиотерапевтите или до тренинг методите, или до младоста и неискуството на играчите, до нешто е, толку повреди нема во друг клуб. И тоа трае со години, почна некаде во 2004 и трае преку цел овој трофеен пост, и повредите се секако една од причините за неосвојувањето ништо.

П.С Ми се допаѓа теоријата со арсенализмот :raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom