Фан Клуб: Арсенал

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
This club is run in a sensible and sustainable way, and is the envy of almost every club in the world from that perspective at least.
Arsène is the man to lead this club forward, We are closer to winning the league than at any point in the last few seasons.

The future is bright. The future is red and white.

Абе какви замени за Венгер, какви се овие муабети. Ако Арсен замине ќе го нема тој фудбал во Арсенал повеќе ма кој и да дојде.
Тој не оди никаде, барем не во следните 5 години, најважни работи засега се да се задржи Фабрегас, да се подобри фитнесот на Ван Перси, голманската криза е привремена, мислам дека Алмуниа максимално ќе одговори на предизвикот ако не за друго барем да докаже дека вреди да биде прва постава, ама во секој случај треба да се донесе уште еден голман, колку да има притисок врз Алмуниа да не се опушти премногу.
Мислев за наследник не за замена....

D

D_NazGUL

Гостин
Martin Keown on Jens Lehmann:
Jens Lehmann is one of the most professional figures in the game and he will immediately become a father figure in that dressing room. The title race is hotting up – Arsenal are three points behind Manchester United with a game in hand – and it’s really positive having someone like him to help get them over the finishing line.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не гледам сега кога останвме без првиот избор на одбранбени, зошто тоа Мигел да не добие шанса !? Си велам дека барем е подобар од Скилачи... Венгер некако нема среќа, кога купува готови играчи, бидејќи истата приказна беше и со Силвестре...

И да, сите сме со тебе и твојот народ.. Респект ! http://www.arsenal.com/news/news-archive/ryo-miyaichi

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Why stubborn Wenger needs to rewrite the script at Arsenal's "theatre" so his side stop fluffing their lines
http://www.mirrorfootball.co.uk/opinion/columnists/john-cross/John-Cross-column-Why-stubborn-Wenger-needs-to-rewrite-the-script-at-Arsenal-s-theatre-so-his-side-stop-fluffing-their-lines-article714511.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

добра колумна за моменталната состојба во арсенал и што треба да се прави понатаму
пследната реченица ми остави најголем впечаток од текстот : "Wenger has delivered some beautiful football. But the majority of fans want a trophy, not a trip to the theatre"

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Why stubborn Wenger needs to rewrite the script at Arsenal's "theatre" so his side stop fluffing their lines
http://www.mirrorfootball.co.uk/opinion/columnists/john-cross/John-Cross-column-Why-stubborn-Wenger-needs-to-rewrite-the-script-at-Arsenal-s-theatre-so-his-side-stop-fluffing-their-lines-article714511.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

добра колумна за моменталната состојба во арсенал и што треба да се прави понатаму
пследната реченица ми остави најголем впечаток од текстот : "Wenger has delivered some beautiful football. But the majority of fans want a trophy, not a trip to the theatre"
Повеќето од неутралците сакаат фудбал, затоа и го обожаваат Арсенал... И ако Арсенал игра со Стоук, а Милан со Јувентус во исто време, тогаш јасно е кој меч ќе го гледаат... Друга ствар, точно е дека сакаме трофеи, но не по цена на лош фудбал... Тоа е мојот став ! :)

--- надополнето ---

Арсенал ги реши резервите на Ливерпул http://www.arsenal.com/match-menu/3372246/reserves/arsenal-res-v-liverpool-res?tab=report

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576

ај сеа фино лепо прочитај го и ова :)

http://www.arsenalreport.com/2011/03/the-mighty-transition-why-arsenal-havent-won-anything-in-6-years/

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

19 март од 16 часот , Халторнс , натпревар од Премиер Лигата - директно по спорт клуб+

серијата на ВБА не е лоша , го победија бирмингам во гратското дерби , полни се со мотиви тука е и желбата за бодови во борбата за опстанок . патем полни се со самодоверба дека можат да сторат нешто повеќе , штом се сетат на минатиот меч на ови два тим - кој што заврши 2 : 3 .

во врска со нашиов тим : секогаш март е месецот кога нашиве играчи играат со морал нула , изгибено финали , отпаднати од Шамионска Лига , отпаднати од Ф.А , остана уште борбата во првенството - тука е шансата да се крене еден трофеј ( кој верувале или не мене ми е најдраг )

---------------------- Алмунија

- Бак ----- Скилачи -------- Кошиелни -------- Клиши

------- Рамзи ---------- Дијаби ---------- Вилшаер

------ Насри --------------- РвП ------------------ А.А

на последните три меча кога РвП се појави ко капитен немавме среќа , Рамзи во комбинација ако Цесц не е фит , ако е Фабрегас подготвен да игра тогаш - ќе бидеме поопуштени , без него сме ко гуски во магла ( искрено ) , би се зарадувал кога би ја видел и 4 - 4 - 2 со еден од Шамак или Бентнер во нападот , да се обидиме со разбивањ на одбраната кој е габаритна .

сакам победа било каква , искрено гледам шанси за титула , останативе десет меча ако се добијат тогаш дефинитивно ни е загарантирана , имаме не така лесен распоред доброто е што некои од противниците настапуваат на повеќе фронтови - болтон , евреите , утд , пул ...

добро би ни дошла победа без примен гол .

форза Арсенал !!

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.260
Finaly back :) Ги мачкаме у сабота ејјј,без дилеми ! :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
http://bleacherreport.com/articles/635939-arsenal-the-truth-about-trophy-drought-arsene-wenger-should-not-be-doubted

Еве ви интересно четиво, и еве само мал дел од него:

What is wrong with the Arsenal?
Simple: It’s financial. It’s a business.
While the FA is concerned about spreading the popularity of the English Premier League, the clubs are left to do similar tasks themselves.

Поентата е како таа на Топче, само повеќе внимание е обратено на финансискиот аспект.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Повеќето од неутралците сакаат фудбал, затоа и го обожаваат Арсенал... И ако Арсенал игра со Стоук, а Милан со Јувентус во исто време, тогаш јасно е кој меч ќе го гледаат... Друга ствар, точно е дека сакаме трофеи, но не по цена на лош фудбал... Тоа е мојот став ! :)

--- надополнето ---

Арсенал ги реши резервите на Ливерпул http://www.arsenal.com/match-menu/3372246/reserves/arsenal-res-v-liverpool-res?tab=report
100% се сложувам со тебе и јас ги сакам двете, но кога би бирал трофеи или супер напаѓачки фудбал , јас овој момент би избрал трофеј (за да ни тргне работата), верувам дека и ти би сакал останатите 10 утакмици арсенал да тепа со 1 : 0 наместо некоја утакмица со 4-5 разлика па следната да киксне. Оваа сезона сакам титула без разлика каков фудбал ќе играме, а за понатаму се знае нашата игра.

добро кажано , но се ќе зависи од тоа колку од сегашните првотимци ќе останат во арсенал и по оваа сезона што моногу ќе зависи од тоа дали ќе ја освоиме титулата во премиер лигата

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не знам како ќе ме сфатите, но утре го играме најважниот меч во сезоната.. За мене ПЛ е најважното натпреварување, па после се ЛШ, ФА и Карлинг... Утре е ден, за одлука, и за тоа да видиме дали нашиот тим ја достигнал таа зрелост, и дека можат да се сконцентрираат за утрешниот меч, и да остават се зад нив... Се што се случуваше до сега....

Утре е ден, на кој ке се радуваме или пак ќе тагуваме.... до утре, ганери....

... Поздрав и со среќа

Kajgana Shop

На врв Bottom