Фан Клуб: Арсенал

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.262
Доколку веќе сигурно си оди Волкот,убаво би било да дојде Стерлинг ипак јас сум за Ројс,зошто многу таленти на крило ќе имаме. :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
.. криво ми што сите се испооткажавте од Волкот. Да беше за некој друг, па да сфатев.. Волкот е еден од најголемите таленти кои заиграле во Арсенал и оставиле срце и душа за клубов. Вие година дена да не земете да пишете нешто на форумов, денот кога ќе пишете ќе незнаете што правите.

Така и со Волкот. Дајте му шанса. Го продадовте веќе, а се што му треба нему уверен сум е време и самодоверба со добри партии следниов период. Љутете се колку сакате, ама Волкот? Или ајде само формата ќе ја гледаме?

За Стерлинг да го дадам? Никогаш. Може овој да дојде, ама и овој да остане :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
.. криво ми што сите се испооткажавте од Волкот. Да беше за некој друг, па да сфатев.. Волкот е еден од најголемите таленти кои заиграле во Арсенал и оставиле срце и душа за клубов. Вие година дена да не земете да пишете нешто на форумов, денот кога ќе пишете ќе незнаете што правите.

Така и со Волкот. Дајте му шанса. Го продадовте веќе, а се што му треба нему уверен сум е време и самодоверба со добри партии следниов период. Љутете се колку сакате, ама Волкот? Или ајде само формата ќе ја гледаме?

Не е дека ние го продаваме или не го сакаме заради лошата форма (што е нормално после толкава пауза). Туку поради неговото натегање дали да потпише нов договор. Ако не си информиран прочитај на арсблог што има Венгер да каже за тоа.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
,,Можеби е брз на теренот, но надвор не делува така''. Доволно ја објасни ситуацијата Венгер. Сепак го разбирам и Волкот, не сака да игра за пониска плата.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
На Волкот му треба добро уигрување. Ако ви текнува првите утакмици кога го пушти Венгер да осети атмосфера Тео топката ја даваше на прва и не направи ниеден продор затоа што му беше страв за повредата. Санчез неколку пати го форсираше Тео, иако беше во ситуација и сам да заврши, само за да го опушти малку. Тео уште не може да биде опуштен на терен и да биде она што сме навикнале да гледаме од него затоа што прво психолошката бариера од долгата повреда е голема. Минатата утакмица имаше два-три добри дриблања кога завлече по десната страна и покажа некој спринт ама уште е премалку за да биде она што сакаме. Му требаат уште 5-6 добри утакмици за да се опушти кога шутира и да не се плаши од блоковите на одбраната и после може да се врати на теренот како играч кој што може да наметне игра.
За неговите барања од клубот не коментирам. Шпекулации еден куп, ама не верувам дека Венгер ќе го трампа така лесно.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Може он колку сака да се воигрува, и Стерлинг и Ројс се едноставно подобри играчи од него.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Абе Волкот после Диаби мислам дека е најповредуван играч. Нема аргументи за прв состав да игра, а камоли и повисока плата да зема, како Озил и Алексис. Нека го гледа Алексис од страна како трча ко вол, Жиру исто, вчера го имаше насекаде на теренот. Помина времето еден играч да може да извршува само една функција у тимот и да лапа плата. Мене не ми пречи и да остане ама да си знае колку му е лимитот, еве нека игра против тимови како Вест Хем шо глеат да извадат бод, ама против сериозни тимови не доаѓа у обзир да биде стартер.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.262

У право си.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Монакоооооооо хир ви кам!!!!!!

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730
Парите шо ги бара Волкот за плата треба да ги зима Чамбо... Толку ќе кажам.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Искрено ни Чамбо не е далеку од болница.....[DOUBLEPOST=1426514609][/DOUBLEPOST]
Искрено ни Чамбо не е далеку од болница.....

T

Todd Solondz

Гостин
Ке лета на лето Волкот ако не постигне договор со клубот.Добро би било ако може да се направи некаква трампа за Стерлинг кој е 5-6 години помлад а веќе е покомплетен играч од Тео.Нема да жалам ако се случи такво нешто пошто освен брзина не придонесува со ништо друго.Некој ке каже и финишот му е добар но да не се лажеме Волкот никогаш не бил првокласен финишер.Да не почнувам да ги набројувам недостатоците што ги има во играта и 0 дефанзивен придонес,Жиру покриваше повеќе позади против Вест Хем.Убаво е да се има играч како Волкот во екипа,како џокер,да ја крене играта во последните 20 минути кога се брка гол повеќе.Но ми се чини дека тој сака да има загарантирано место во првиот тим кое сака да го обезбеди преку договор наместо со докажување на терен и тренинг.Место кое никогаш нема да му биде загарантирано особено поради факотот што по доаѓањето на Санчез веќе не сме зависни од неговата брзина.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
Волкот е ограничен играч, тоа никој не го негира, ама моментално само тој може да и понуди на екипата нешто различно од останатите играчи.Втрчувањата во 16ник ги има истренирано до перфекција, еве на последниве натпревари 1на1 со голманот испадна барем 7/8 пати, добро 80% од нив ги заеба, ама тоа е поради што не е доволно спремен, 1 година фудбал не играше.
Санчез,Озил,Казорла,Чамбо сите прво сакаат да ја примат топката во нозе, па да направат нешто, никој ги нема движењата на Волкот, барем не ги покажуваат на утакмица.
Да имаше малце повеќе самодоверба и утакмици во нозете, јас ќе бев сигурен дека Монако ги минеме.
Венгер од секогаш преферирал десно да има "Inside forward", такви беа Љумберг и Вилторд, затоа не верувам дека ќе го пушти Волкот така лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom