Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Зошто збориш како да Росицки бил слаб пред повредата, кога беше он нашиот Моцарт тогаш..

И ова со повредиве, преку к.. ми е веќе, секоја недела нов повреден. Колку што е до медицинскиот тим и играта, толку е и до играчите. Нека идат во теретана нека вежбаат, нека се распрашуваат по специјалисти, ама ѓи боли нив стапот.

--- надополнето ---

Еве една од причините поради што сакам Росицки да игра прва постава во средина.
Se soglasuvam so tebe. Znae da se snajde u prostor, kreativen, baska brz e. Toj treba da e standart vo prv sostav, pa potoa moze da go izvadi ili da go ostavi cela utakmica. Povredata mnogu go unazadi, no toa pomina, veruvam deka ke se pokaze :)
Povredite moze da se od slabo zagrevanje, pred da se pocne so treningot, ne veruvam deka se tolku nezni. Mozno e i da ne se doleceni povredite, pa dodeka e vo faza na oporavuvanje, da go pustat igracot da igra, mal start i ete pak se obnovila povredata. Angliskata liga e dosta muska liga, sudijata dozvoluva do nekade gruba igra i igracite na Arsenal go znaat toa. Moze eden igrac da popie 4-5 starta (ne da mu skrsat noga) treba da se spremen toa da go produzi i da produzi da igra. No sepak toa e moe mislenje, medicinskiot tim i Wenger si znaat najdobro, od kade se povredive.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не ми е јасно, како можи да прајте споредби мегу глупави Руски, Турски и Француски Лиги ?! Не играјте ташаци... Тоа го ставив за да се виде дека со малце вложувања, може да се стане она што се... Сити тоа го сака преку нок, и најверојатно нема да им успее... Уставри, сигурен сум дека нивните шампионски амбиции, ке останат само амбиции... Можеби и ке се поправам, Челзи е моментално подобар од нас, но ако гледаме наназад, од сите тие, само Барселона и Реал М. имаат поголемо минато од нас, во титули...

И да, нема врска тоа дека сите тие месетеле или како што кажал еден член тука... Ако беше така, тогаш ке местеа многу помали натпревари, каде како изразит фаворит би бил Реал Мадрид..

Јас го почитувам тоа што Арсен го направи со Арсенал, а сигурен сум дека и токму затоа опстојува најдолго на тренерската функција, после Сер Алекс... И не знаев дека ке ви пречи толку сликата од Венгер, жал ми е... Со неа сакав да кажам нешто, ама тој што требаше да свати, свати...

Поздрав

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Сега да ни се врати и Насри и следува газење на противничките екипи :tv:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Sega na Internationals koga ke se povredat uste dvajca - trojca :))
Зашто пробуваш да урочиш:nesum:
Се надевам нема ни да играат сите , а и да играат ниеден нема да отсуствува ни еден тренинг камо ли пак меч!:smir:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Не ми е јасно, како можи да прајте споредби мегу глупави Руски, Турски и Француски Лиги ?! Не играјте ташаци... Тоа го ставив за да се виде дека со малце вложувања, може да се стане она што се... Сити тоа го сака преку нок, и најверојатно нема да им успее... Уставри, сигурен сум дека нивните шампионски амбиции, ке останат само амбиции... Можеби и ке се поправам, Челзи е моментално подобар од нас, но ако гледаме наназад, од сите тие, само Барселона и Реал М. имаат поголемо минато од нас, во титули...

И да, нема врска тоа дека сите тие месетеле или како што кажал еден член тука... Ако беше така, тогаш ке местеа многу помали натпревари, каде како изразит фаворит би бил Реал Мадрид..

Јас го почитувам тоа што Арсен го направи со Арсенал, а сигурен сум дека и токму затоа опстојува најдолго на тренерската функција, после Сер Алекс... И не знаев дека ке ви пречи толку сликата од Венгер, жал ми е... Со неа сакав да кажам нешто, ама тој што требаше да свати, свати...

Поздрав
И мене не ми е јасно како може да прајте споредба мегу арсенал и рубин,зенит,марсеј,фенер ! Не играјте ташаци ! КОи вложувања неможе со 20 милиони РУбин да направи екипа за да освои лига шампиони ! Што не стави од Унитед,Тотенхем,Атлетико Мадрид,Баерн туку ставаш од зенит,фенер и рубин и бараш резултати ! Какви такви титули они освојуваат толку пари требале да вложат за да освојат таму кај со играат загарантирано секоја сезона ! И тоа се успеси брат,како на рубин да го тепа барсичето итн,марсеј да совои али гледаат трофеи и фановите се радуваат,а нас тоа ни недостасува и мн тагуваме и посакуваме да ни се деси такво нешто ! Ако руско е лесно да се освои (5 екипи се у игра за титула нон стоп) екипите им е тешко да освојат некој голем играч и да ги појача ! А ако е тешко да се освои англиско полесно можат тимовите да привлечат играчи ! Кога ке видиш до некаде е исто ваму полесно правиш екипа потешко освојуваш,а тука полесно освојуваш а потешко градиш екипа !

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Кој ќе чека за до следен викенд..

Се на се, колку-толку се купи нешто, иако желбата за нов голман не ми се исполни. Реално гледано, Арсенал има добар тим, со години граден и оформуван, децата стануваат мажи, а трофеите реалност. Малце среќа и без повреди оваа сезона има надеж во мене за освојување на премиер..

Поминуваат години и никој не размислува за тоа, сите само бараат трансфери и нови ликови, али мислам дека најголемиот проблем е во тоа што шампионскиот дух е донекаде изгубен, поготово во нас фановите. Мислам дека претстојат светли години за Арсенал, па со среќа и квалитетен топ кој ќе ни го отвори патот до шампионскиот пехар :)

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Според мене нормално е да се изгуби надежта и да се изгуби тој шампионски дух ! 5 години исти луѓе,5 години без трофеј,пет години без некој посебни трансфери,пет години иста приказна продај тоа што е меѓу најаките и пет години иста приказна полу финале лц и крај и пет години 3 то или 4 то место !

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Според мене нормално е да се изгуби надежта и да се изгуби тој шампионски дух ! 5 години исти луѓе,5 години без трофеј,пет години без некој посебни трансфери,пет години иста приказна продај тоа што е меѓу најаките и пет години иста приказна полу финале лц и крај и пет години 3 то или 4 то место !
Епа земи навивај за Челзи или Реал Мадрид. Ако не ти се свиѓа Арсенал иди у логор! Престани више да кењаш.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Колку и да се караме ние овде се е бадијала. Во клубот се водат големи политики тоа ќе го сватите откако ќе го прочитате тоа на блогот на Македонец 7. Значи кај нас во клубот има многу луѓе кои имаат само лични интереси. Венгер не е сменет толку години иако е без трофеј затоа што ги слуша. Вие мислите дека он не сака да направи повеќе трансфери, ама не му дозволуваат. Да беше Мурињо на местото на Венгер до сега тој ќе си заминеше 100 пати и тоа самоволно. Поздрав, се надевам дека ме свативте :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Колку и да се караме ние овде се е бадијала. Во клубот се водат големи политики тоа ќе го сватите откако ќе го прочитате тоа на блогот на Македонец 7. Значи кај нас во клубот има многу луѓе кои имаат само лични интереси. Венгер не е сменет толку години иако е без трофеј затоа што ги слуша. Вие мислите дека он не сака да направи повеќе трансфери, ама не му дозволуваат. Да беше Мурињо на местото на Венгер до сега тој ќе си заминеше 100 пати и тоа самоволно. Поздрав, се надевам дека ме свативте :)
Па тоа и ја го викам цело време дека не е се онака како што изгледа во новинине, дека многу поголеми политики има. Некои тука пишуваат како да се дирекно во клубот па знаат што и како се прави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom