Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
mal megjucekor od Waka ♥ Waka . . . FABREGAS VO CETVRTOK STANUVA I OFICIJALEN BLAUGRANIST ♥ :))) . . . poslednite vesti na relacija London-Barna . . . a ako ne se potpise do cetvrtok, zasekogas kje ostane samo zelba!!!. . . ARSENAL SE SLOZIL, SE DOGOVORAAT DETALITE I ZA RAZMENA + PARI

овоа е написано од филе е сеа колку е точно јас нез, али ако си отиде цеск мислам дека одма треба да се зима гуркуф
Мое размислување во врска со заминувањето на нашиот капитен
Значи сега вака ако овоа е точно дека заминува капитенот.....ќе бидам премногу среќен ако се остваре тоа дека ќе го добиеме Туре како дел од овој трансвер + кеш...затоа што тогаш Венгер би требало да го донесе Гуркуф како наследник на цеск а и ќе добиеме цврстина во средниот ред со СОНГ и Туре, или пак можно е Венгер да искомбинира со тоа што еден од овие двајца (СОНГ и Туре) би го вратил на штопеската позиција во тандем со Вермален, а овој од лориент ако дојде ќе биде добра замена заедно со Џуру
Значи ако дојде до реализација на овој трансвер ние ќе добиеме повеќе несомнено (според мене) со тоа што ќе го добиеме Туре (воа е мое размислување и моја замисла не мора некои да го сване воа здраво за готово секои има право на свое размислување ;) ) а сигурно и едно 25-30 милиончиња, со кои пари би требало да се земе Гуркуф и веројатно еден голман, а за дефанзивец (јас работата со овој од лориент ја сметам за завршена т.е дека тој во најскоро време ќе биде наш играч но останува да видиме што измислил сега нашиот шеф, нашата гордост)
моја претпоставка е дека (ако замине цеск) вака би изгледал составот за наредната сезона и мислам дека вака ќе бидеме далеку по конкурентни на сите полиња, а би имале и добра клупа
__________Грин
Сања_____Сонг____Вермален____Клиши
_________Јаја
___Гуркуф_______Насри (дијаби)
__Тео (аршавин)__________РвП
______Шамак

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Немој жити се да го сметаш Сонг за штопер. Си кажа Венгер дека му треба знаење кое не го поседува за да ја игра таа позиција, а и добар си е во средина. Ни треба нас цврстина во средината па може да играат Гуркуф Сонг и Туре, али ова само ако се остварат сите трансфери. И јас исто сметам дека овој од Лориент е земен, ама треба уште еден штопер според мене да се земе што ќе биде спремен за прва постава.

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Немој жити се да го сметаш Сонг за штопер. Си кажа Венгер дека му треба знаење кое не го поседува за да ја игра таа позиција, а и добар си е во средина. Ни треба нас цврстина во средината па може да играат Гуркуф Сонг и Туре, али ова само ако се остварат сите трансфери. И јас исто сметам дека овој од Лориент е земен, ама треба уште еден штопер според мене да се земе што ќе биде спремен за прва постава.
Јас лично не верувам дека Венгер би ги играл со СОНГ и Туре заедно во средината зато што тоа би било многу затворена формација што не верувам дека Венгер би се одлучи за таа. А Сонг го турив таму зошто (ти барем ако не другите сигурно знаеш дека кога го земавме Сонг го земавме како дефанзивец а не деструктивец)па затоа, а го имам гледано и Јаја како цнтрален бек па можно е да искомбинира Венгер нешто такво зошто не верувам дека ако дојде овој од Лориент дека ќе купува уште еден одбранбен(јас лично многу би сакал но не е домене) но од каде да знам Венгер и се е можно....но толку трансвери во една сезона мислам дека е премногу за Арсенал....останува да видиме

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Јас лично не верувам дека Венгер би ги играл со СОНГ и Туре заедно во средината зато што тоа би било многу затворена формација што не верувам дека Венгер би се одлучи за таа. А Сонг го турив таму зошто (ти барем ако не другите сигурно знаеш дека кога го земавме Сонг го земавме како дефанзивец а не деструктивец)па затоа, а го имам гледано и Јаја како цнтрален бек па можно е да искомбинира Венгер нешто такво зошто не верувам дека ако дојде овој од Лориент дека ќе купува уште еден одбранбен(јас лично многу би сакал но не е домене) но од каде да знам Венгер и се е можно....но толку трансвери во една сезона мислам дека е премногу за Арсенал....останува да видиме
Еден дел од сезоната кога Чави беше повреден, Туре играше како Cmf. Се покажа одличен на таа позиција.Има одлично чуство за асистенции. Знае да се снајде одлично и како стопер. Не можам да сватам сеуште, зошто еден Бускетс кај нас му го зазема местото стартер, и нормално е дека тој ќе сака да го смени клубот, кога прв состав игра еден Бускетс.Заедно со Гурков, Насри, Рамси ќе бидат совршен среден ред. Но, да не збориме предвреме...Иако е многу веројатно ова да се оствари, сепак се е можно.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Еден дел од сезоната кога Чави беше повреден, Туре играше како Cmf. Се покажа одличен на таа позиција.Има одлично чуство за асистенции. Знае да се снајде одлично и како стопер. Не можам да сватам сеуште, зошто еден Бускетс кај нас му го зазема местото стартер, и нормално е дека тој ќе сака да го смени клубот, кога прв состав игра еден Бускетс.Заедно со Гурков, Насри, Рамси ќе бидат совршен среден ред. Но, да не збориме предвреме...Иако е многу веројатно ова да се оствари, сепак се е можно.
Офф бре,како мислиш многу веројатно?Се попаливте сите по изјавата на агентот на Туре.Епа прочитај убаво пак што пишува.
"Arsene Wenger
likes him and Arsenal
are interested.
"If the conditions are good, everything can be finished soon.
"He could come into the Cesc deal and Barca and Arsenal are struggling to come to an agreement.
"Everything has changed with City, because they talk a lot but then afterwards they don't appear to be a rich club but rather a bankrupt one."
Јас овде гледам изјава од една напатена душа,шо до вчера викаше дека Јаја не оди во Арсенал,а сега од кога му пропадна договорот со Сити,бара начин некако да го продаде.:)))
А и изјава од вашиот табор
"They said they would not sell, it's logical therefore that they have not set a price for him.
"We made a formal offer. The only official response we have from Arsenal is that they are not ready to sell the player, for which it would be difficult for them to be putting a price when they say they are not selling."
So give me a break,ok?

--- надополнето ---

Tуре може да игра на позицијата на Диаби:)),но како што го гледам на последните утакмици за Франција/ѕверче е...значи кога сака да се докажува игра мн. јако:)) се надевам дека ке го покажува истите игри и во Арсенал.
А за Сонг или Јаја како дефанзивци,нема шанси:)).
и да/во случај да се продаде Цеск/под 60 мил. фунти,не го даваме,факт.За тие пари,ке се понуди добар договор за Кол,ке дојде и тоа ке биде замената за Цеск/незнам што се запнале Гуркуф,се кладам дека и ако дојде до продавање на Цеск,нема да го купиме.:)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Читам читам и се мислам што да напишам на крај....и идам до последното мислење на Logix и шо да видам....

Истото го мислам и јас, па да не се повторувам....Немојте да кроите состави без Фабрегас и со Гуркуф во него....

Ако дојде да го изгубиме Фабрегас, тогаш НИЕ сигурно не можеме да бидеме во ќар....Немојте да бидете куртони....Ако Гуркуф беше толку добар Венгер ке го купеше него пред 8 години, а не некој анонимен клинец во името на Цеск...

Ви се молам, ако Фабрегас си отиде па дури и да земиме 100 000 000, ние како навивачи неможеме да имаме ќар....Тоа мене ми е кристално јасно....Ќе изгубиме и тоа, како...

Поздрав !

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Абе да знам дека го земавме Сонг како штопер, али не ми се верува покрај толку одличната сезона и напредок во средина и покрај тоа што го изјави Венгер дека треба да ги научи некои работи(по мечот со Барса) за да може да игра штопер да го врати на таа позиција. Секако ќе биде во конкуренција за таа позиција ако не следи иста среќа како минатата сезона со повредите. Ова со Туре, Сонг и Цеск во средина е моја желба :), затоа што примаме многу голови па може малку на физика и дефанзива да се свртат работите али тешко..А и мене ми е чудно што излегоа едно 5-6 фудбалери како потпишале договор со Арсенал(Шамак, Кол, Шварцер, Кошиелни, Туре, Гуркуф) затоа што го знаеме Венгер, така да ќе видиме у наредните 2-3 месеци што е вистина,а што не :)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Гуркуф гледам толку многу го зборувате... според мене е добар играч но не е ништо подобар од Диаби да не се залажуваме .. и не би сакал да го замени туку ако дојде да седи на клупа па ако треба да изигра и прв тим!
Цеск ова , Цеск она... Вака не се зборувало уште од Анри кога беше... 2 сезони вака пројдоа и на крај си замина... ама Цеск е друго тој не е ни пола од Анри !
А ако сака да си замине слободно само нека ни донесе 80 милиони кои добро вели Makedonec_7 ние нема да ги осетиме но Венгер тогаш може да ги искористи за Јаја и Гуркуф кои при таков случај би дошле одлично уште ако би можеле да го земеме Ван Дер Ваарт би било најдобро но тој незнам дали е можно да се земе моментално...
Сепак на крај се сведуваме, на шпекулации и чекање. Никој од нас тука ништо не знае така да... џабе карање кој е во право :)
http://forum.kajgana.member.php?33294-Makedonec_7

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Офф бре,како мислиш многу веројатно?Се попаливте сите по изјавата на агентот на Туре.Епа прочитај убаво пак што пишува.

Јас овде гледам изјава од една напатена душа,шо до вчера викаше дека Јаја не оди во Арсенал,а сега од кога му пропадна договорот со Сити,бара начин некако да го продаде.:)))
А и изјава од вашиот табор

So give me a break,ok?

--- надополнето ---

Tуре може да игра на позицијата на Диаби:)),но како што го гледам на последните утакмици за Франција/ѕверче е...значи кога сака да се докажува игра мн. јако:)) се надевам дека ке го покажува истите игри и во Арсенал.
А за Сонг или Јаја како дефанзивци,нема шанси:)).
и да/во случај да се продаде Цеск/под 60 мил. фунти,не го даваме,факт.За тие пари,ке се понуди добар договор за Кол,ке дојде и тоа ке биде замената за Цеск/незнам што се запнале Гуркуф,се кладам дека и ако дојде до продавање на Цеск,нема да го купиме.:)

Абе Дијаби е звер кога сака, ама најчесто неќе во паметот и е тешка мрза :) Доколку тоа го избаци од неговата игра ќе биде одличен. Иначе бил во топ 5 во Англија со успешност при дриблинг сезонава.

И Сонг и Јаја Туре не се она класични дефанзивци ко Гатузо, Маскерано..Го имаме гледано Сонг како сака да се уфрла напред и да прави продори, подавања, шутеви, а и незнам дали ја имаш читано изјавата од него на официјалната каде што кажува дека сака да дава повеќе голови ама е свесен за неговата позиција дека мора да седи поназад зошто е последен човек. Е во овој случај би имал малку повеќе слобода за такви испади. На некоја од последните утакмици на Барса го имам гледано Јаја Туре како прави продор и дава гол :)

Али сеуште стојам јас на моето дека ова е чиста измислица од агентот на Јаја Туре кој очајно сака да му обезбеди трансфер.

Дај не зезај...:):) Играч на различна позиција да биде замена. Во тој случај сигурен сум дека Гуркуф ќе дојде, затоа што Блан на Гуркуф му замина од Бордо, а Гуркуф има 25 милиони клаузула што Венгер за надежен Французин сигурно ќе ги даде.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Абе Дијаби е звер кога сака, ама најчесто неќе во паметот и е тешка мрза :) Доколку тоа го избаци од неговата игра ќе биде одличен. Иначе бил во топ 5 во Англија со успешност при дриблинг сезонава.
Toj znael da dribla epa sezonava moze da se zaokruzi deka Almunia bese najbolje samo sto statisticki bese prv u anglija koj sto primil golovi nad 20 metara!!!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Одамна немам пишано ама вашите размислувања за Гуркуф замена за Цеск ме пиздат... Статистички да видиме, капитенот минатата сезона имаше 19 гола и 19 асистенции у сите натпреварувања = 38 гола!!! Вашата идеална замена у Бордо имаше 8 или 9 гола и мислам 14 асистенции. Значи по виа показатели дебилно е да размислуиш дека објективно послаб играч у првата сезона не само шо ќе а замене динамата на екипата туку у дека ќе биде подобар. Второ, Гуркуф има различна игра од Цеск, Гуркуф а има истата игра како Рамзи (поуниверзален), па затоа поарно Рамзи замена отколкѕ Јоан. И глеам страни наназад, Венгер продавал звезди па клубот преживеал. Да Венгер го продади Пирес ама го имаше истата сезона Хлеб, да го продади Љунгберг ама Рејес беше у тимот, го продади и Анри ама таа сезона Анри како и претходните двајца беше само Fringe player. Е сега не смее да си оде Цесц затоа шо уште не нема кој да го смене, концепциата горе доле се граде врз него, а и неговото однесување и на терен и на тренинг е капитенско (тоа е вродено не се уче). Уверен сум дека ако не се реализира трансфер до 12 јуни Цеск остануе у Лондон. Исто нешто за Јаја.. вистински борец на теренот, играч со срце (ама пичкарско каталонско) не сакам да дојде, затоа шо го достигна зенитот, а пак Сонг имам впечаток од месец у месец е се подобар (за само една сезона стана клучен играч, се увериме додека беше повреден колку недостига). И уште само за трансферите да напишам, знам дека е долг постот ама немам пишано одамна:vozbud: задоволен сум од од тоа шо го добиме Шамак, за Џо Кол.. отсекоаш сум го сакал најногу у Челзи и би било прекрасно да дојде, исто и од Шварцер сум задоволен ако дојде, е ќе мора да се донесе нешто на центална штоперска да се надеваме дека Арсен ќе го погоде... поз топџии, стискајте палци Цесци да ни останее и ваа сезона и секако уше еден трансфер и да ни се вратат сите здрави од Светското.. П.С. за светското,ако остане здрав, прв играч Робин ван Перси:smir:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Јас сакам да си иде Фабрегас. Одамна кажав, зашто излезе педерче . . . кој знае зашо излезе педерче ондак знае, кој незнае нека се мисли.

Со Гуркуф ќе бидеме бољи.

Makedonec_7, по твојава логика излага дека Роналдо или Дрогба се тапа играчи ? пошто Венгер не ги земал пред 8 години . . .
:classic:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Kako moze da bide Diaby bolje od Gourcuff, dali ste svensi so zborite be ste go gleale li deckoto ? Gourcuff ima daeno poise golcinja od Chamakh be, a on igra za nego ustvari ! SMesni ste,goonerlife sto lupas be na klupa Gurkuf ? ke dae 25 mil i ke sedi na klupa ne treskaj zeleni. Jaja ako doagja SOng mora bek.posto osven da mava i da zima topki drugo neznae SoNG.. Ako ide fabregas neka doat Gurkuf i Vart. Vart e na spisok igraci so ke si idat !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom