Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Јас нигде не спомнав дека Венгер е послаб тренер од Гвардиола .. туку еден член погоре сакаше да каже дека ако Гвардиола е тренер на Арсенал Арсенал ќе се бори за опстанок .. вие Гвардиола го направивте подоле од се и пак некој пишал и ја да го имав составот на барса ќе освоев се,шо беа толку послаби по имиња составите на манутд,челзи,интер лани ?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Линк

Стадионот во иднина ќе ни биде многу убав.
Се надевам дека ќе изгледа баш како што изјавува Газидис Дом на Арсенал , но за разлика од лани оваа сезона ако треба нека е пола празен стадионот но да е полн само со Вистински навивачи а не идиоти кои ќе исвиркуваат наши играчи и при резултат од 1-0 да си заминуваат од стадион... и 5-0 да губи тимот секогаш фанот е тука да ги поттикне играчите ... да ги бодри... тоа го прави вистински навивач и затоа порано коа ги имаше повеќе такви на мечевите све беше можно ... :back:
Одлична идеа на Арсенал и конечно да дојде и ова на свое место :smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
Андреи Аршавин е задоволен од новата формација, во која може да биде поофанзивен.
"Арсенал го промени системот на игра оваа сезона, со што се помести и мојата позиција" - вели Аршавин.
"Јас играв на левата страна со четворица фудбалери во средниот ред, но сега имаме тројца во средниот ред со што мојата позиција стана поофанзивна".
"Но секогаш би можел да се вратиме на стариот систем доколку тоа е потребно, бидејки имаме фудбалери кои брзо би се адаптирале".
"Важно беше да се победи Портсмут за да се потврди одличниот старт на сезоната. Победа против Селтик би било исто така добро за подигнување на моралот во пресрет на натпреварот против Манчестер Јунајтед" - заврши Аршавин.

значи против ман утд венгер би можел да ја примени 4-4-2 за да не се остава многу простор на наша половина или па би играл 4-3-3 и да ги притисне зашто без рио одбраната не им е баш сјајна.ама сепак arsene knows

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Wenger напиша:
“We have played a 4-3-3 formation early in the season but it is not a definite system – it can change,” said Wenger. “At the start of the season, I wanted to play high up the pitch, making a threat in the opponents half early in the game.
“We like to do that, because we are an attacking team and it gives us the opportunity to use our character.”
Ќе се мења во зависност од противникот и моменталниот резултат. 4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-2-1, 4-4-2... многу лесно нашите фудбалери можат да ја сменат формацијата во текот на натпреварот во било кој момент бидејќи секој фудбалер може да одигра одлично на најмалку две различни позиции (не вклучувајќи го голманот :)).

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.846
Поени од реакции
499
Според мене незнам оти но многу сакам Венгер да го сврте интересот кон компани кој сигурно го изгуби местото во сити а и мислам дека би го земале за евтини пари а компани може да биде корисен и како среден ред одбрана и исто така и централен дефанзивец тоа се позиции кои ни требаат , но сепат тоа е само мое мислење :smir:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Еве една интересна статистика. Ова се сите пасови на Арсенал на двата натпревара Евертон - Арсенал и Арсенал - Портсмут. Ме загрижува тоа што бројот 23 боди очи со црвено. Аршавин прави пасови во клучните делови каде противничките фудбалери се збиени, но мора да поработи малку на прецизноста.

Арсенал играше против два тима кои му лежат, но сега кога ќе дојде Јунајтед, кој е далеку поквалитетен противник од претходните два, ќе мора да се игра со попрецизни пасови бидејќи контрите на противникот можат многу лесно да се покажат фатални.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
"His scan was quite reassuring as he has no muscular strain but it will take a few days to settle down.
"There's a chance he'll be fit for Old Trafford."
За капитенот,би требало да е спремен за викендот.

Т

Топџија

Гостин
Добри вести од повредата на Фабрегас. Али сепак мене ќе ме држи во неизвесност до сабота, зошто речиси секогаш тие few days станувале two weeks at least.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
ова со цесц е само тензија пред мечот со утд - некни да имаше некои стртови во првото додека играше ама не беше нешто фатално , барем не ми изгледаше мене така ...

26 08 2009 , 20 45 Емирати Стадион во Лондон , Лига на Шампиони

првиот меч беше одличен за нашите , прекрасен резултат од 2 : 0 ... најдобриот :vozbud: ... може да се изигра малце посмирено и да се квалификуваме во групите ...

клучно е што поголем дел од првотимците ќе одмораат за саботниот меч со утд ...

повелете на темава :

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Фабрегас три недели аут Фудбалерот на Арсенал, Цеск Фабрегас ја пропушти денешната тренинг сесија со Топчиите поради повреда на задниот мускул на бутот.
Капитенот се соочува со три недели отсуство од терените. И покрај интензивниот третман го пропушти денешниот последен тренинг на клубот пред соочувањето со Селтик во квалификациите за Лигата на шампионите.
Фабрегас најверојатно ќе го пропушти и дуелот со Манчестер Јунајтед во сабота.
Алекс Сонг, кој се одмораше во саботата, денес тренираше, а изненадување беше и појавувањето на Томаш Росицки по повредата.
Повредата на Фабрегас го натера Арсен Венгер да се реактивира во трката по потписот на Блес Матуиди.

Treba da kupi brzo zasto koa ke bide izvlekuvanjeto za po faza na grupi ke nema da moze da igraat igracite(novite ako gi kupi)Matuidi e dobra opcija i se bori za negoviot potpis pratil posledna ponuda 5 milioni funti pa ke vidime so ke bide mada jas sakam Van Der Vaart da dojde..Zasto e podobar od Matuidi sto nasto....Moze da igra sredina i krilo toa e super igra so ni treba (vise manje)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
^Де бе прочитај на официјална што пишува пред саат време излезе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom