Епа ајде чим едвај го тепавме Вулверхемптон, да не ги играме другите...или може само со Виган, сега сме на нивно рамниште изгледа а?
Не реков дека не треба да се надеваме, но треба да бидеме реални.
Овој тим на Арсенал нема потенцијал за освојување на ПЛ. Искористивме тим на Манчестер без Роналдо и флегматичен Бербатов и делумно лоша сезона на Челзи за да стигнеме до втора/трета позиција и барем малце да се надеваме на титула, но искрено гледано, ништо од тоа.
Мора да има клучни промени во екипата на Арсенал оваа сезона.
Дојде Шамах, одличен трансфер, но што ако си отиде Фабрегас?
Јас му давам уште една сезона на Волкот да се покаже дека има напредок, бидејќи вака не бива. Откако даде хетрик против Хрватска, тотално се изгуби, се повреди, а сега не е ништо подобар него што беше пред 2 сезони. Не може Волкот, кој од техники аспект на фудбалот е катастрофален, не знае да помине играч освен ако не му пуштат топка во фор, играта и позиционирањето без топка му е катастрофално, да игра во тим кој тотално се концентрира на техника.
Знам дека е сеуште млад и има да се докажува, но јас кај него не гледам напредок.
Не знам зошто е продолжен договорот со Едуардо, стварно ми е жал за тоа што му се случи, но, после повредата дечкото не е ни сенка од тоа што беше. А веќе не се ни сеќавам кога сум го видел Ван Перси последен пат на утакмица. 2 сезони е скоро константно повреден.
Не се освојува Премиер Лига, во која се игра физички јак фудбал со 20 годишњаци.