Фан Клуб: Аргентина

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Јас ако би бил Марадона би играл со тројца напаѓачи вака... :)

Меси----Игуаин/Милито----Тевез/Агуеро

Овие би ги менувал доколку не штима :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Јас ако би бил Марадона би играл со тројца напаѓачи вака... :)

Меси----Игуаин/Милито----Тевез/Агуеро

Овие би ги менувал доколку не штима :)
Не, не никако...вака е најдобро ама ептен напаѓачки или 4-2 стандардно:

--------------Хиго-------------
------Тевез---------Агуеро-----
Ди Мариа----------------Меси-
------------Маскерано---------

или

----------Тевез----Хиго---------
Ди Мариа------------------Меси
---------Гаго----Маскерано------
:pipi:

23-ца играчи ќе патуваат на Светското Првенство...Мое мислење: Тевез, Агуеро, Хиго, Меси, Палермо, Лисандро Лопез, Лавеци, Лучо Гонзалез, Ди Мариа, Рикелме, Гутиерез, Маскерано, Гаго, Камбијасо, Занети, Г.Милито, Самуел, Бурдисо, Хаинце, Демиќелис, Отаменди, Сергио Ромеро, Абонданзиери.
Најдобар состав што може да се извади :vozbud:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Може Марадона да направи добро тимче,само ќе видиме кои ќе ги повика.
Еве јас да сум на негово место што би играл.
---------Ромеро/Устари??--------
Ансалди---Милито---Самуел-Занети/Хајнце/Инсуа?
--------Маскерано---Камбиасо--------
---------------Пасторе---------------
Меси-----------Милито----------Тевез

Сега не знам кој голман ќе го стави,мене ми е сеедно.
Ансалди мора да го земе,ѕвер е човекот,ама он ќе најде некој што игра у аргентинска лига.
Лево Занети џабе го ставив,кога он нема да сака да игра,вероватно Хајнце или Инсуа ќе бидат таму,не ми текнува некој друг кој што може да одигра лево.Едино Ансалди лево,па Забалета да оди десно.
Милито и Самуел треба стандард да му бидат,Демихелис и Бурдисо резерви.
Е сега кој го знае што формација ќе тера,низ квалификациите се живо и диво испроба.Јас би вака играл,ама ако тера класична 4-4-2,тогаш се убацуваат Ди Марија лево и Макси(ваљда) десно,со Меси и Милито у напад.Напад Меси стандард,лево Тевез ваљда,ако не се снајде најдобро Агуеро ќе игра,а може и Агуеро да игра прва,не му е џабе зет на Марадона:)Сега у центарфор,јас би го играл Милито пред Игуаин секако.Овој другиов се губи на големи натпревари,а СП е такво првенство кајшто ќе се изгуби Игуаин,на Милито ова треба да му е последно СП,во одлична форма е,ќе гази.Мада Марадона може да изненади со Палермо.:tv:
23-ца играчи ќе патуваат на Светското Првенство...Мое мислење: Тевез, Агуеро, Хиго, Меси, Палермо, Лисандро Лопез, Лавеци, Лучо Гонзалез, Ди Мариа, Рикелме, Гутиерез, Маскерано, Гаго, Камбијасо, Занети, Г.Милито, Самуел, Бурдисо, Хаинце, Демиќелис, Отаменди, Сергио Ромеро, Абонданзиери.
Најдобар состав што може да се извади :vozbud:
Дали си сериозен за болдираниве?Чекај чекај,Лавеци,Палермо и Лиснадро пред Милито?
И да за Пасторе мора,ама мора да има место во составот.
И на Ансалди мора да му најде место.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Секако дека сум сериозен, зашто да не...:aplauz:

M

mercenary

Гостин
Дали си сериозен за болдираниве?Чекај чекај,Лавеци,Палермо и Лиснадро пред Милито?
И да за Пасторе мора,ама мора да има место во составот.
И на Ансалди мора да му најде место.
Го заборавил и Делгадо,и он е Аргентинец.:tv:

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
јас мислам дека најдобар состав што може да го извади марадона во прва постава би бил овој
голман - Ромеро
одбрана - Забалета - Милито - Самуел - Инсуа/Занети
средина - Макси - Маскерано - Лучо Гонзалез
напад - Меси - Милито/Тевез/ - Агуеро

ова би било напаѓачки но и стварно добар состав, а играчи кои може на некои утакмици да ги игра марадона во прва постава би биле Ди Мариа,Рикелме, Игуаин,Ансалди,Гутиерез,Отаменди и Демикелис а за Пасторе мислам дека уште е рано за да го проба у прва постава па и макар против многу слаба репрезентација може само да му се даде шанса од клупа :wink:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Еве јас ти кажувам клучни натпревари на Интер во кои Милито не извади.
Против Динамо,Барселона,Челзи еве последно со Рома.
Ај ти кажи ми за Игуаин сега ќе почнеш со Алмерија и Хетафе.
Заради неговата себичнос Реал испадна од Лион.Да беше Роналдо Аргентинец тогаш сум ЗА.
Кога гледам какви вика Марадона за Аргентина,мислам заслужува моторот на Интер оваа сезона Милито,Самоел,Занети и Камбијасо да ги повика.
А и ке ги повика само за Занети не сум сигурен.
Абе тоа дека ве извади да, се согласувам ... Али како што кажа погоре навивачот на Реал поред толку млади и брзи играчи .. Милито у 1 тим ? Не верувам ... Ма да сум за Јуве али ако Милито ги извади Аргентина како што ги извади Интер ќе бидам пресреќен :vozbud:

А да ги споредиш лигите ?

И да видиме Игуаин на колку *натпревари* има дадено гол а Милито на колку ?

А да не имаат боље деструктивец од Камбиасо ? Извини ...Маскерано може е побрз али типот има темперамент .....Секој меч јаде жолт минимум ....Т.д не би го ризикувал ....

Самуел мислам исто не е земен (мада може грешам) а ств. освен Габи Милито и Бурдисо (не ми кажувај дека се боље од него) немаат друг .... или Колочини уште го рачунаме ? лол

За занети не зборам само ради годините ...а типот шо игра боље од 90% од светскиве играчи - Игра ....Тоа и навивач на Милан,Јуве,Рома,Барса,Реал може да ти го каже доколку го глеале ....

пс:Меси Милито Тевез или Меси Игуаин Тевез напад ...
Абе Занети ти е старо аро .. Нема шанси он да издржи толку годините си го прават своето ... Немаше пропуштен натпревар за Интер али не верувам дека и за летово по горештиниве во Африка ќе издржи толку ... За Габи Милито глава ставам и ќе кажам дека е бољи од Самуел .. Ти не го глеј Самуел дека игра покрај Лусио .. Самуел ти е дрво без Лусио ... А за Маскерано да не правиме муабет во споредба со Бурдисо ... И те како е подобар Маскерано ... Башка сите овие од Интер се старци ...

Состав

------------Тевез----------
--Агуеро-------------Меси--
-----------------------------
-----Ди Марија-----Пасторе--
----------Маскерано-------

Секако ќе ги симпатизирам без оглед до кај ќе стигнат поради многуте играчи на Интер и поради мојот омилен играч,Меси.

[/LEFT]
Зарем веруваш дека играчите на Интер ќе заиграат за Аргентина ? Чисто се сомневам ... Освен занети тешко некој друг ќе земе Марадона ...

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Зарем веруваш дека играчите на Интер ќе заиграат за Аргентина ? Чисто се сомневам ... Освен занети тешко некој друг ќе земе Марадона ...
Самоел и Милито се сигурни денес изјави дека не го зема Камбијасо замисли го зема овој резервата од Фиорентина.
А за Занети го пофали денес Марадона и рече се мислел меѓу него и Родригез во Аргентина игра во европа на двапати пробаше во Спартак и Еспањол и два пати го избркаа.
И друго Самоел велиш дрво бил без Лусио јас пак лани не се сеќавам на грешка некоја на Самоел игра во врвна форма и сугурно е класа над конкурентот му Хаинце.
Аргентина секогаш имала глупи тренери а одличен тим.Се срамат луѓето странец да земат а Марадона им е најлошиот до сега одвај се пласира.Ништо нема да направат со него.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Jas sum golem fan na Gauchosite kako dete duri 1998 bev vo bolnica igraa Anglija-Argentina edno dete isto gledase so mene vo kujnata toj cel natprevar samo Shearerrrrrr vikashe me isprovocirase... na penali pobedi Argentina cela bolnica ja dignav od vristenje Lol... inace ovoj D. Milito mislam ne zasluzuva da bide povikan za SP imajki igraci kako Higuain, Aguero,Tevez L.Lopez L.Messi toj e daleku od ovie ne znae covekot da trca so topka celo vreme vo offside e ke se razocaram ako go vidam nego vo prv sostav :toe:

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
не ми се верува шо се читам...
како страстен гаучо, ова шо го читам од речиси 90% од сите вас не ми се ни пишува, ама едно ќе кажам имаме најдобар напад, солидна одбрана, просечни голмани и очаен среден ред...
не ја знам аргентина послаба од сега па речиси никогаш не сум ја гледал таква, а за се е крив само марадона(колку и да го сакам и поштувам) за се друго е само за тренер не е...
од феноменален тим и поединци во тимот, ги одбира речиси најлошите избори катастрофална тактика употребува ако смеам да речам тактика, и успеа да го избрка најдобриот играч на тимот, кој ги држеше сите конци во тимот...
тоа не се опростува, феноменална селекција ама тренерите од 94 па наваму се тотален промашај еден асален не се најде :tapp:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
не ми се верува шо се читам...
како страстен гаучо, ова шо го читам од речиси 90% од сите вас не ми се ни пишува, ама едно ќе кажам имаме најдобар напад, солидна одбрана, просечни голмани и очаен среден ред...
не ја знам аргентина послаба од сега па речиси никогаш не сум ја гледал таква, а за се е крив само марадона(колку и да го сакам и поштувам) за се друго е само за тренер не е...
од феноменален тим и поединци во тимот, ги одбира речиси најлошите избори катастрофална тактика употребува ако смеам да речам тактика, и успеа да го избрка најдобриот играч на тимот, кој ги држеше сите конци во тимот...
тоа не се опростува, феноменална селекција ама тренерите од 94 па наваму се тотален промашај еден асален не се најде :tapp:
Знам на кого мислиш и многу ми е криво што нема да игра Рикелме :zid:
Иначе и јас сум страствен гаучо :pipi:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Аргентина има најјаки поединци можеби после Шпанија но Марадона е катастрофа.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Самоел и Милито се сигурни денес изјави дека не го зема Камбијасо замисли го зема овој резервата од Фиорентина.
А за Занети го пофали денес Марадона и рече се мислел меѓу него и Родригез во Аргентина игра во европа на двапати пробаше во Спартак и Еспањол и два пати го избркаа.
И друго Самоел велиш дрво бил без Лусио јас пак лани не се сеќавам на грешка некоја на Самоел игра во врвна форма и сугурно е класа над конкурентот му Хаинце.
Аргентина секогаш имала глупи тренери а одличен тим.Се срамат луѓето странец да земат а Марадона им е најлошиот до сега одвај се пласира.Ништо нема да направат со него.
Абе ти постирај првин линк да видиме каде го изјавил ова Марадона па можеби ќе ти поверуваме .. Вака на празно за џабе збориш кога на поширокиот список само 2 се најдоа од Интер ...

Уствари ај не сакам и нема веќе да се расправаме за играчите на Интер дали ќе играат или не ... Но ме изритира тоа што вие од Интер се сакате ... Па ај нека се покажат и во националниот дрес па малце да се радуваме на светска титула

Па еве на пример пола италијанска репрезентација е со играчи на Јувентус па пак не навивам за Италија ... :toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе тоа дека ве извади да, се согласувам ... Али како што кажа погоре навивачот на Реал поред толку млади и брзи играчи .. Милито у 1 тим ? Не верувам ... Ма да сум за Јуве али ако Милито ги извади Аргентина како што ги извади Интер ќе бидам пресреќен :vozbud:

Абе Занети ти е старо аро .. Нема шанси он да издржи толку годините си го прават своето ... Немаше пропуштен натпревар за Интер али не верувам дека и за летово по горештиниве во Африка ќе издржи толку ... За Габи Милито глава ставам и ќе кажам дека е бољи од Самуел .. Ти не го глеј Самуел дека игра покрај Лусио .. Самуел ти е дрво без Лусио ... А за Маскерано да не правиме муабет во споредба со Бурдисо ... И те како е подобар Маскерано ... Башка сите овие од Интер се старци ...

Состав

------------Тевез----------
--Агуеро-------------Меси--
-----------------------------
-----Ди Марија-----Пасторе--
----------Маскерано-------

болд - ЊТФ !?

пс:Милито е за резерва ....Ама да ми каеш дека Занети бил Старо аро (трча поише од пола свет заедно и нзапирлив е у продори СЕУШТЕ а има 36год) и дека Камбиасо и Самуел не заслужуваат место ....Ти сезонава не гледаш фудбал ....КРАЈ ...

Јаки играчи , тиња тренери ..... Уште неможам да го преболам Пекерман шо го стави КРуз како замена место Меси при водство од 1-0 ....

Идиот ...

пс:Зашо П.Аимар не го земале ? Ионака им е очајна срединава -.-

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не, не никако...вака е најдобро ама ептен напаѓачки или 4-2 стандардно:

--------------Хиго-------------
------Тевез---------Агуеро-----
Ди Мариа----------------Меси-
------------Маскерано---------

:
WTF ??

Според твојот состав Аргентина ќе прима по 5 комада на секоја утакмица.

Дефинитивно Марадона ќе биде на слатки маки за избор во нападот. Имаат убедливо најдобри поединци на таа позиција од сите репрезентации, ќе биде интересно да се види изборот на Марадона во тој поглед.

Друго, Занети и Камбијасо дефинитивно заслужуваат место во тимот кој ќе патува на Светсково.

И уште нешто, Марадона е тежок идиот, со ваков состав на играчи срамота ќе биде ако не влезе во 1/2 финалето. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom