Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Кое дно го има допрено Бернардески да не поверува човек. Децана од примавера подобро се покажаа и повеќе придонесоа во играва од него. Ако во ваков состав не може да биде лидер во некој меч и тоа меч во купов, трансфер во Кротоне ќе му биде премија. Еден Пјаца со 500 пати скинати лигаменти и без едно колено на грб ја носеше Џенова до продолженија.

Иначе одлично се покажа Ровела, на 19 години онака смирено игра во средина,се отвара да прима топка не се пичка,а и доста добри долги топки даде. Глеам веќе 9 настапи има за Џенова во Серија А. Не е официјално, али по ова што читам изглеа веќе го договориле Јуве,што е добар потег. Штета само што има голема веројатност како и многу други таленти да скапе по позајмици или да го дадат во иднина во некој трансфер за плусваленца,поготово ако тргнат Јуве наредно лето по Локатели кој игра на иста позиција.
Ровела беше на медицински прегледи веќе. Се најавува летово чистка во среден ред а Ровела ќе остане на позјмица до Јуни во Џенова. Не ме чуди да остани во Јуве.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800

Само прво полувреме глеав и хајлајтс пред малце, ама малиов изгазил ко што читам. За првиот гол он и Весли беа криви, ама генерално јака утакмица имал. Ќе го биде детево го имам пратено и порано. И Пирло изјавува дека сметал на него, што ме радува. Мило ми е и за Рафиа. Пирло ако не за многу работи, за храворста да разигрува деца мора да му се признае. Фработа, Драгусин еве и Рафиа, Весли и Портанова ги игра, без разлика што е куп утакмица против Џенова. Алегри на пример многу беше лош у овој поглед. Јес да денеска и беа многу десеткувани со повреди ама пак имам впечаток дека Пирло сака да имплементира деца у тимов. Се надевам не грешам.

Ровела исто изгази за нив, им ја држеше средината сам што е импресивно за негови години, се надевам има иднина за детево кај нас и нема да го шиткаат по позајмици. Бернардески и Бентакур не ги коментирам. Мизерија, дно. Ај првиов пропалица жива е со континуитет, ама Бентанкур бе.. Што се случува со типов Господ знае. Премногу променливо игра, неприфатливо скрос.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Весли беше крив и за двата гола,на првиот не превзема играч на време, а за вториот не ни искочи во блок. Во напад имаше неколку продори, али во дефанзива е дупе бразилецов. Драгусин добро изигра и редовно е веќе во листава на повикани за мечевиве во Серија А и ЛШ со повредиве на Киелени. Има 18 години и има време допрва да се гради ко играч и напредува,али од сите овие највеќе има шанси да успее пред се ради физичкава конституција која е клучна за еден стопер.

Добро е што искочи Пирло со 4 деца од примавера и одмори доста играчи за мечов со интер,али лошо е што примија глуп гол и пак мораше да играат пола саат плус, поготово за Артур и Мората кои играа 120мин,а се кандидати за во прв состав во недела.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917

Само прво полувреме глеав и хајлајтс пред малце, ама малиов изгазил ко што читам. За првиот гол он и Весли беа криви, ама генерално јака утакмица имал. Ќе го биде детево го имам пратено и порано. И Пирло изјавува дека сметал на него, што ме радува. Мило ми е и за Рафиа. Пирло ако не за многу работи, за храворста да разигрува деца мора да му се признае. Фработа, Драгусин еве и Рафиа, Весли и Портанова ги игра, без разлика што е куп утакмица против Џенова. Алегри на пример многу беше лош у овој поглед. Јес да денеска и беа многу десеткувани со повреди ама пак имам впечаток дека Пирло сака да имплементира деца у тимов. Се надевам не грешам.

Ровела исто изгази за нив, им ја држеше средината сам што е импресивно за негови години, се надевам има иднина за детево кај нас и нема да го шиткаат по позајмици. Бернардески и Бентакур не ги коментирам. Мизерија, дно. Ај првиов пропалица жива е со континуитет, ама Бентанкур бе.. Што се случува со типов Господ знае. Премногу променливо игра, неприфатливо скрос.
воопшто не беше крив за првиот гол Драгусин според мене... Си имаше он човек за маркирање и него го маркираше, погледни Весли колку простор остави и не го ни маркираше тој од Џенова при првиот гол..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Уште еден крт партивме во Миланските тимови - Манџукич :icon_lol:

Криво ми е :(

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Primetivte deka pobeduvame koga pirlo gi igra igracite na svoite pozicii? Ne da mi go stava danilo lev bek, kieza levo krilo i ostali sranja... So inter nikako da igra bentakur, na negovo mesto rabio da bide destruktivec i mekeni i artur u sredinata..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.386
За утре ги немаме сигурно Дибала, Сандро, Де Лихт, Киеза и Квадрадо?

Би сакал Бентанкур да не игра, наместо него Артур со Меккени, Кулушевски и евентуално Ремзи. Напред Роналдо и Мората, назад Фработа, Бонучи, Демирал и Данило.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
За утре ги немаме сигурно Дибала, Сандро, Де Лихт, Киеза и Квадрадо?

Би сакал Бентанкур да не игра, наместо него Артур со Меккени, Кулушевски и евентуално Ремзи. Напред Роналдо и Мората, назад Фработа, Бонучи, Демирал и Данило.
Киеза се очекува да стартува, Мекени да почне од клупа. Де Лихт дефинитивно ја промашува, за Сандро и Квадрадо ќе видиме ако се тестираат негативни може да влезат у комбинација. У секој случај нема да се стартери овие двајца гарант.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Ако почнат со Бентанкур-Рабио во средина нека пишат пропало уште во старт. До сеа требаше да му стане јасно на Пирло дека тоа дуо може само на некој меч од купот да стартува или во Серија А со екипи како Специа. Артур мора да игра место еден од овие,а со оглед на формата боље место Бентанкур кој има некои изливи периодов и голема е веројатноста да добие жолт во 15та минута,па да биде изваден уште на полувреме за да не добие црвен.

Хакими ќе го силува Фработа по таа лева страна, али тоа е, не купуваат замена за Сандро веќе трета сезона по ред, така да нека крпат сезонава со бек од примавера.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.386
Од кој изгубивме 0-3 дома, мајко мила :sramezliv:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Немаше ли варијанта со Кулуш стартер бе ... не сум преголем оптимист со овој состав некако.. форца нерешено ?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Немаше ли варијанта со Кулуш стартер бе ... не сум преголем оптимист со овој состав некако.. форца нерешено ?
Ќе влезе у второ со Мекени 100%.

Нема нерешено, само победа.

Kajgana Shop

На врв Bottom