Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Ах бе Келини, на душа ќе го носиш голот...
Околу тактикава наша, незнам дали нашиве се усрани да се отворат, или пак чекаат Дортмунд ептен да нападне, па ние да ги фатиме на контра. Жива среќа е што ги искористивме максимално сите шанси за гол. Второ полувреме мора минимум уште еден гол да се даде, се разбира и да не примиме ниту еден.... Келини и Бонучи натпреваров го играат како посрани, ептен се несигурни.

Иронијата е што вчера Келини на ФБ се пофали со новите копачки, ебаму ноското :icon_lol:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Киелини цела оваа сезона е ко Огбона да го гледаш да го ебам......

Ни падна малце довербата по голот на Дортмунд, очигледно сме поповлечени и ги удариме на контри мн слаби во одбрана овие бе, пу пу да не ги почудиме[DOUBLEPOST=1424813998][/DOUBLEPOST]Одлична тактичка поставеност од страна на Алегри можам да кажам бар за мене најдобриот натпревар кој сме го одиграле во Европа во поновава историја.

Мората :cuc:
Алегри:cuc::cuc:

Маркизио :cuc:
Бонучи :cuc:

Не дека беш лош Пирло али колку само смена кога Маркизио се премести на неговата позиција па средината не ја помина дортмунд, криво мие поради голот им дадовме надеж, да не погрешеше Киелини мисалм дека немаше да постигнат гол.

Последно уредено:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Жив се изедов кога фалеја милиметри да влезе топкава во гол во случајов со Тевез,Переира, реално глеано супер утакмица,само завршница подобра да имаме и топ се

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Малку хаотично ама се на се тамам како за лш.
Браво за Мората и Переира (дека редовно бев оштар кон нив :) )

Видал дефинитивно НЕ е за АМЦ. Нека го игра Алегри кај шо му е местото.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
реков јас дека со Пирло во прв состав повеќе губиме од колку што добиваме... Погледете во 2 полувреме кога Маркизио го зазема неговото место, шанса немаа Дортмунд..

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
реков јас дека со Пирло во прв состав повеќе губиме од колку што добиваме... Погледете во 2 полувреме кога Маркизио го зазема неговото место, шанса немаа Дортмунд..
Не велиш само ти али ај.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
сепак победа си е победа без разлика каква е.. Сега треба тие да стиснат да напаѓаат и ќе бидат многу ранливи ако ги фаќаме на контри, а знаеме колку многу се ранливи ..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Задоволен сум денеска и од поставеноста и од играта. Се виде дека свесно им дозволивме на Дортмунд да кружат бидејќи реално не создадоа нитуедна асална шанса. Само жално е што Киелини им поклони гол со таква аматерска грешка. Знам дека секому може да се случи но тој го избра најлошиот момент.

Она што не сум задоволен е ниската самодоверба што ја видов кај играчите кога топката беше на наша половина. Барем 7-8 изгубени топки имаве на 30-40 метри од голот што во нормален ден не би ги правеле. Ментално многу заостануваат играчите на натпреварите од Европа и уште не можам да сфатам која е причината за тоа. Исто и резултатот е прилично лош, 2-1 е можеби најлошата победа на домашен терен која ја носиш на реванш. Дортмунд ќе биде мотивиран до домашниот терен и од навивачите па затоа ќе мора Тевез и Мората (кој патем мен оф д меч денес) ќе мора да бидат луцидни и да постигнат гол-два. Ако оставиме да се надеваме на 0-0 нагости сме ја наебале. Згора на тоа немаме причина да играме така затоа што овие Дортмунд стварно срамно изгледаат во одбрана. Јас толку лош тим искрено немам гледано. Секој наш напад, секој влез во шеснаесетникот завршуваше со шанса или опасен шут. Голема штета што една од оние на Переира и Тевез не влезе.

Ај сега Рома нека ни дојде и да ја завршиме приказната во Серија А.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Слабо дечки, можевме да го решиме победникот уште вечерва, ме фаќа страв за гостувањето. Многу ќе биди зафркнато дали ќе играме таму на 0-0 или ќе одиме да постигнеме гол.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Секако дека мора да идеме на гол нема да се бранат 90 минути. Кога може од сите екипи дома да прима гол во Бундес Лига зошто да не може од Јувентус?
Колку ми е мило за т-мобиле што го изеде сеа уште реваншот рутински да се одигра и нека се покрие со ушињата.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Epa od vecerva vi kazuvam, vo Iduna Park ke se branime, Catenaccio....... :D

Ke gledame igra kako so GS, ili so Atletiko Madrid... i kje ne kaznat!!!

Treba da napagjame be celo vreme, ma tolku amateri se tie vo odbrana, sigurno gol ke postigneme tamu ako igrame hrabro i ne na pickarski nacin. No ima vreme.....!

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Ако не сме способни да обезбедиме пласман кога имаме 2-1 резултат тогаш воопшто не залсужваме да поминиме.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Значит браво за Алегри, како ја постави играта алал вера, Борусија беше одсечена во напад. :bravobe:

И читам нешо сми грешеле на наша половина, то е, се навикнавме против Чезена да играме и сеа кога губиме топки чудно ни е.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
И против Чезена губевме топли на наша половина...:D
Може само да жалиме што не победивме поубедливо шанси имавме за тоа.Дортмунд катастрофа беа позади.

Изигравме посигурно о поискусно од нив,едино киксот на Џорџо,и уште неколку полуприлики што ги створија после брџа транзиција на наша половина,Дортмунд всушнодт и не изигра нешто посебно.
Се чини деко добро ја спремавме утакмицата и дека у второ намерно им препуштивме топка чекајки да ги фатиме на грешка.
Тука придонесе ваљда и влегувањето на Переира,при што Маркисио отиде на местото на Пирло а Видал се врати на природната позиција каде што доста помогна во играта без топка дефанзивата и цврстината на тиј дел од теренот.По 100 пат ќе повторам,џабе го форсира Алегри у напад,местото нему му е у средина каде може да го покаже сиот свој веќе познат потенцијал.

Мората одличен заслужува пофалби.Погба неконстатен веќе подолг период,на моменти непотребно комплицира и губи топки кога поголем дел ед средината е на противничка половина и се остава голем простор за контра.Треба да се среди малку у тој контекст.

Еве пофалби и за Макси,да не се љути :noze:

Со 3-1 би се осмелил да кажам дека се е готово,вака ни останува уше половина работа на гостински терен,доколку сами нешто не искомплицираме,уверен сум дека мирно ќе поминеме у наредна фаза.

Kajgana Shop

На врв Bottom