Фан Клуб: Јувентус

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#JuveAtalanta - #Sturaro, #Morata, #Pereyra, #Caceres во првиот тим, додека битката се води измеѓу #Evra и #DeCeglie.[DOUBLEPOST=1424372995][/DOUBLEPOST]
Многу зависи од дали ќе биде понудена таа цифра на пари за која се договорени Раиола и Јуве ( 100м), Ако не тогаш јас искрено би одел во лето на Алан, Васкез, Дибала ( поради тоа што Васкез и Дибала имаат некоја телепатска врска развиено упм неверојатни се) што искрено можиме да го земиме. Би го продал Љоренте, би го вратил Заза и Берарди ( овај вториов доколку навистина имаат план да го играт а не да биди уште еден Џиовинко) а би дал некој од Падоин, Де Чеље, Мароне како дел од договорот за овие двајца ( бараат 30 милиони некако гоелма сума ама...), и искрено би го продал Видал не знам човекот некако ни со умот ни со гла со ништо не мие фокусиран на Јуве. А во одбрана имаме доста играчи Касерес, Ругани, Бонучи, Киелини а и Барзаљи ќе истера уште една сезона.

Одбрана : Лихт, Касерес, Бонучи, Барзали, Ругани, леб бек, Киелини, Евра
Среден ред : Переира, Маркизио, Погба, Стураро, Асамоа, Пирло (овај си го кажав мислењето само како замена од 70та мин), Васкез
Напад : Дибала, Мората, Заза, Берарди ( ова ако си оди Тевез, ако не си оди би го остајл Заза уште една сезона во Сасуоло)[DOUBLEPOST=1424376354][/DOUBLEPOST]
Тоа сакам да го видам ама господ знај колку откачва и овај, затоа Буфон и не знам кој бше друг рече дека не сакате да сте блиску до Алегри кога е лут, демек немале видено човек што толку откачва кога е налутен и бесен.
Се сложвам за Видал. Ова му е најлошата сезона во Јуве. Проблемот е шо сите тројца се на свој начин ризични. Работата е шо по 2-3 години можно е никој од нив да не е во тимов, а треба да се направи соодветна трансформација. Не сум многу сигурен дека Переира и Стураро ќе бидат доволно способни да ги заменат. За Переира сум ептен сигурен дека нема а Стураро има уште фурни леб да јади.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.705
Се сложвам за Видал. Ова му е најлошата сезона во Јуве. Проблемот е шо сите тројца се на свој начин ризични. Работата е шо по 2-3 години можно е никој од нив да не е во тимов, а треба да се направи соодветна трансформација. Не сум многу сигурен дека Переира и Стураро ќе бидат доволно способни да ги заменат. За Переира сум ептен сигурен дека нема а Стураро има уште фурни леб да јади.
За мене лично досега ПЕреира е одличен со оглед на ограничена минутажа и шетање по теренот, кога го играме b2b беше повеќе од солидна замена за Видал и имам огромна надеж во него исто и за СТураро но времето ќе покажи. Сеуште вервам во Марота и Паратичи за обновата на тимот. Да не заборавиме Марота беше тој кој се ослободи од високи плати и стари играчи ( да легенди) како Трезеге, Каморанези и остало и најде соодветни замени колку толку за да освоиме титула иако имаше грешни избори кои знам дека беа на душа на Дел Нери.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Погба нека игра и нека внимава жолт да не добие. И онака има добиено малку жолти кај нас, така да не треба особено тешко да му биде тоа. Де Чеље не знам зошто би го ставиле да игра, тоа ти е како да си пукаш во колено. Знам дека играме ЛШ во вторник, но утре мора да победиме.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.705
Уште неможам да си опростам како го пуштивме Габиадини да си оди, се тешев како демек не е доволно добар за Јуве ама чоеков не прекинва со одличните партии а сега во поголем клуб е уште по-убиец. Само за колку споредба

3 гола во 5 настапи за Наполи од кои 3 како замена 2 како прво тимец. 1 гол и една асистенција во првата утакмица во Лига Европа. Вкупно 4 голови 1 асистенција во 3 настапи како прво тимец 3 како замена.

Досега вкупно сезонава 11 гола, 3 асистенции во 20 настапи од кои 11 целосни утакмици, 3 заменет во 70та минута и 6 утакмици како стално замена од 70та минута натаму

Мората досега има 6 голови и 4 асистенции во 26 настапи за Јуве, од кои : 8 целосни утакмици и 18 како замена од 70та минута.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Ме заболе и за Имобиле и за Габиадини, алапачи невидени, нека одат нека кршат глава. Стураро, Ригони, Ѕаѕа, Боакије, Берарди... тоа се поштува бе човек, си покажуваат одлични партии во нивните тимови, не им меле многу устата, и нормално на крај Марота ќе си ги прибере дома... едноставно кажано професионалци, пример како треба да се однесува еден нормален фудбалер. Ќиро и Габи многу им мелеше устата, и затоа колку и добри партии да пружаа, Марота никогаш не ги зема назад.

За денес очекувам победа, победа, и ништо друго освен победа. Оваа недела ќе ни биде пеколна, ги дочекуваме Дортмунд, а потоа гостуваме кај Рома. Добро е што и волчицава има натпревари во Европа па тука може да се гледа шансата кај нив.
Друго не се слагам со Мондо, вечерва нека го почне дуелот Ештон, Евра очајно ќе ни треба за следните два дуела. Во ситуација кога Азамоа е повреден, мора да го одмориме Дедо Евра, а Аталанта се наоѓа место над зоната за испаѓање, + дома играме, така да може да стартува ПДЧ.... сигурно Аталанта нема да дојдат во Торино да напаѓаат, туку да се бранат. Може со уште некој да се ротира одбраната, додека Погба мора да биде ептен внимателен како ќе изигра денес на теренот. ДА бев јас тренер (а не сум... :place: ) би го оставил и Тевез на клупа, ако нема потреба да не влага во игра... така да во следните два натпревари да има да избуши човекот цели 90 минути. Би го почнал натпреварот со Љоренте и Матри. Во средината денес мора да има простор за Стураро и Переира.... јебига мора на билокој начин да ги чуваме првотимциве од замор, дека ќе повторам оваа недела што ни престои ни е пеколна

Форца Јуве

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Да бе да, Љоренте, Матри, Де Чеље во игра и оп уште два изгубени бодови :pos:. Мислиш не знаат Аталанта фудбал да играат. Треба вечер сериозно да се почне, да направиме 2-0 во прво полувреме и после може најдобрите да ги одмориме.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Прво место сме, Аталанта се 17-то... зар треба сите првотимци да излезат на терен за да ја тепаме факинг Аталанта дома? Дај не ме зезај, кажав јас ако има потреба нека влезе некој од првиот тим, ама вака од прва минута да стартува со најјакиот состав, епа тури му пепел бе... :tapp:[DOUBLEPOST=1424433327][/DOUBLEPOST]Интер кои се на средина на табела им даде 4 гола на гости, а пак за нас што ќе остане. Мора овој натпревар да излеземе со мешан состав

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Љоренте и Матри е најлошата можна комбинација за во напад, тотално ист тип на играчи, боси и двајцата, незнаат со топка, едниов можда малку побрз а другиот подобар во игра со глава и тоа е тоа.

Исто ко без двајца играчи да играме ќе биде, евентуално ако се спушти на 20-30 метри некој од нив да прими топка и тие ќе им бидат допирите со топка, ништо друго.

И сто пади подобро Падоин нека стартува него ли Де Чеље, во право е Ширеа, треба да се одмори Евра, па ако се повреди не дај боже кој ќе игра таму во вторник, ама барем Падоин го знае системот на игра и сигурно се труди повеќе од ПДЧ.[DOUBLEPOST=1424433805][/DOUBLEPOST]
Уште неможам да си опростам како го пуштивме Габиадини да си оди, се тешев како демек не е доволно добар за Јуве ама чоеков не прекинва со одличните партии а сега во поголем клуб е уште по-убиец. Само за колку споредба

3 гола во 5 настапи за Наполи од кои 3 како замена 2 како прво тимец. 1 гол и една асистенција во првата утакмица во Лига Европа. Вкупно 4 голови 1 асистенција во 3 настапи како прво тимец 3 како замена.

Досега вкупно сезонава 11 гола, 3 асистенции во 20 настапи од кои 11 целосни утакмици, 3 заменет во 70та минута и 6 утакмици како стално замена од 70та минута натаму

Мората досега има 6 голови и 4 асистенции во 26 настапи за Јуве, од кои : 8 целосни утакмици и 18 како замена од 70та минута.
Само што сакав да пишам сега некој ќе ти пише дека јадел гомна за Јуве, не ни треба во тимот, ете ти го Ширеа ме претрка :D

@Scirea Да видиш некој од овие ''мирниве'' кога ќе заседне на клупа и кога нема да добива воопшто шанса(или па нема ни да биде вратен од позајмица, а заслужува да биде вратен), да видиш како ќе почне да збори, само почекај малку, сигурно некој ќе извиси... :)[DOUBLEPOST=1424434358][/DOUBLEPOST]Инаку, Atalanta's goalkeeper Marco Sportiello has made the most saves in Serie A this season (83).

Не дека е некоја статистика од којзнае каква важност, ама кога ќе ми текне какви се голмани се повампириле баш против нас и во Серија А и во ЛШ... :unsure:

Последно уредено:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.705
Ме заболе и за Имобиле и за Габиадини, алапачи невидени, нека одат нека кршат глава. Стураро, Ригони, Ѕаѕа, Боакије, Берарди... тоа се поштува бе човек, си покажуваат одлични партии во нивните тимови, не им меле многу устата, и нормално на крај Марота ќе си ги прибере дома... едноставно кажано професионалци, пример како треба да се однесува еден нормален фудбалер. Ќиро и Габи многу им мелеше устата, и затоа колку и добри партии да пружаа, Марота никогаш не ги зема назад.

За денес очекувам победа, победа, и ништо друго освен победа. Оваа недела ќе ни биде пеколна, ги дочекуваме Дортмунд, а потоа гостуваме кај Рома. Добро е што и волчицава има натпревари во Европа па тука може да се гледа шансата кај нив.
Друго не се слагам со Мондо, вечерва нека го почне дуелот Ештон, Евра очајно ќе ни треба за следните два дуела. Во ситуација кога Азамоа е повреден, мора да го одмориме Дедо Евра, а Аталанта се наоѓа место над зоната за испаѓање, + дома играме, така да може да стартува ПДЧ.... сигурно Аталанта нема да дојдат во Торино да напаѓаат, туку да се бранат. Може со уште некој да се ротира одбраната, додека Погба мора да биде ептен внимателен како ќе изигра денес на теренот. ДА бев јас тренер (а не сум... :place: ) би го оставил и Тевез на клупа, ако нема потреба да не влага во игра... така да во следните два натпревари да има да избуши човекот цели 90 минути. Би го почнал натпреварот со Љоренте и Матри. Во средината денес мора да има простор за Стураро и Переира.... јебига мора на билокој начин да ги чуваме првотимциве од замор, дека ќе повторам оваа недела што ни престои ни е пеколна

Форца Јуве
Збораме за статистиката на Габиадини не за карактерот и се остало. А тоа дека Стураро и Заза се срциња црно-бели тоа јасно е а дека им мелеше устата им мелеше али која статустика ја напрај чоеков моментално не е нормална.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Нека си тераат они сега сами си ја бираа кариерата у Дортмунд/наполи.
Заебано ќе биде ако Ѕаѕа и Берарди не добијат шанса,на сметка шо двајцава гу пуштивме заради тоа.
Деновиве читав дека не е сигурно враќањето на Берарди.Епа нека се убијат ако ја измајмунат работат .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Buffon
Caceres
Bonucci
Chiellini
Padoin
Marchisio
Pirlo
Pogba
Pereyra
Tevez
Llorente

#NoAshtonNoParty
:(

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Вечерва победа, рутинска, без заебанции, без примен гол.Инаку нека си удараат клоци самите себеси.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Љорентево е до толку изветреан, како Ураган да го поминал :eek:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Повторно ист проблем при примање на гол. Играч на статива ПАК нема. Па добро бе.....

Kajgana Shop

На врв Bottom