Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Си лапнавме три бода, ама тоа што ме загрижува е неспособноста на нашава одбрана.... тромави сите до еден
Kога ќе видиш дека ни фали најдобриот дефанзивец. Знаеш како Бонучи има огромен потенцијал и е одличен дефанзивец ама мора мора да еби некоја клучна акција даго ебам. Касерес мора да игра повеќе.[DOUBLEPOST=1424468503][/DOUBLEPOST]
Кој курац му требаше жутиот на Лихштајнер, сеа и он и Падоин ја пропуштаат Рома. Језда Касерес ќе игра таму ама замена нема.
умирам Симоне Пепе да го видам на таа позиција, иначе замена сигурно ќе го туркаат стураро таму. Не ми е јасно зошто го зедовме детето, гледаш дека на Погба не му оди веќе 2 утакмици и е нервозен и му подпадната формата барем дајте му шанса на детето да го ебам.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Сезонава имаме вакви победи повеќе отколку вкупно во претходните три сезони. Под вакви сигурно разбирате што сакам да кажам.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Си лапнавме три бода, ама тоа што ме загрижува е неспособноста на нашава одбрана.... тромави сите до еден
Не е само одбраната проблем, све е за ниакде .[DOUBLEPOST=1424468696][/DOUBLEPOST]
Kога ќе видиш дека ни фали најдобриот дефанзивец. Знаеш како Бонучи има огромен потенцијал и е одличен дефанзивец ама мора мора да еби некоја клучна акција даго ебам. Касерес мора да игра повеќе..
:pos: Немој , некој ќе прочита, па ќе се информира погрешно.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Kога ќе видиш дека ни фали најдобриот дефанзивец. Знаеш како Бонучи има огромен потенцијал и е одличен дефанзивец ама мора мора да еби некоја клучна акција даго ебам. Касерес мора да игра повеќе.[DOUBLEPOST=1424468503][/DOUBLEPOST]
умирам Симоне Пепе да го видам на таа позиција, иначе замена сигурно ќе го туркаат стураро таму. Не ми е јасно зошто го зедовме детето, гледаш дека на Погба не му оди веќе 2 утакмици и е нервозен и му подпадната формата барем дајте му шанса на детето да го ебам.
Барзаљи незнам колку месеци веќе не заиграл, а и веќе во години е, незнам искрено колку ќе може да се врати во истата форма, така да...мислам дека ќе мора да се снаоѓаме со други играчи.

Бонучи за месец два полни 28 години, не заебавај, каков потенцијал :) За денешни услови е солиден дефанзивец, ама НИШТО ПОВЕЌЕ. Роден киксер, не го знаеме од вчера. Али сигурно не си оди во догледно време, така да Алегри ќе мора да работи со тоа што го има.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Не е само одбраната проблем, све е за ниакде .[DOUBLEPOST=1424468696][/DOUBLEPOST]
:pos: Немој , некој ќе прочита, па ќе се информира погрешно.
Кој како сака нека се информира човекот е ств одличен дефанзивец али концентрацијата му е 0 и на секоја 2 утакмица ебава нешто клучно........Искрено дали кога не ги прави тие грешки не е одличен?[DOUBLEPOST=1424468912][/DOUBLEPOST]
Барзаљи незнам колку месеци веќе не заиграл, а и веќе во години е, незнам искрено колку ќе може да се врати во истата форма, така да...мислам дека ќе мора да се снаоѓаме со други играчи.

Бонучи за месец два полни 28 години, не заебавај, каков потенцијал :) За денешни услови е солиден дефанзивец, ама НИШТО ПОВЕЌЕ. Роден киксер, не го знаеме од вчера. Али сигурно не си оди во догледно време, така да Алегри ќе мора да работи со тоа што го има.
Збораме за денешни услови фала богу, дефанзивците како турам, неста изумреа само Барзаљи беше останат. Имам огромни надежи за Ругани но има време каков таков добро е. Иначе велам дека е одличен и има потенцијал со проста причина што дефанзивците најдобрите години ги уживаат од 29-32 и толку.[DOUBLEPOST=1424469076][/DOUBLEPOST]Иначе да се надополнам збораме за одличен во смисла на улогата која ја игра како Ball playing defender. Има одличен долг пас за дефанзивец иако ми се смачени истите да ги гледам и имаме доста корист напред :) да не се сватиме погрешно

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Не е све за никаде, Мората одличен е, Коман за три минути колку шо поигра покажа колку знај, Переира исто добар. Не знам дали комбинираја некој тактики за со Борусија па зато на моменти скроз збркани делуваја, ама јас барем ниту во еден момент не почуствував дека постој можност да не победат. Погба Тевез и Маркизио имаја лош ден ама нема никаква врска то со надолна форма.
Ама одбраната проблематична е, за то се сложвам. Касерес и Лихт ќе мора натчовечки напори да прават ем да играат во напад, ем да се враќаат да покриваат за тромите Бонучи Кјелини и Пирло. Ова за контри и полуконтри, за позициони напади не се до толку слаби.
И прекинете да спредвате со лани, преклани. Вака било, така ќе било, дрн дрн јарина.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Кој како сака нека се информира човекот е ств одличен дефанзивец али концентрацијата му е 0 и на секоја 2 утакмица ебава нешто клучно........Искрено дали кога не ги прави тие грешки не е одличен?
Ова да го има , ќе биде одличен дефанзивец, вака не, онака, добар , на моменти мн добар се додека не засере нешто.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Не е све за никаде, Мората одличен е, Коман за три минути колку шо поигра покажа колку знај, Переира исто добар. Не знам дали комбинираја некој тактики за со Борусија па зато на моменти скроз збркани делуваја, ама јас барем ниту во еден момент не почуствував дека постој можност да не победат. Погба Тевез и Маркизио имаја лош ден ама нема никаква врска то со надолна форма.
Ама одбраната проблематична е, за то се сложвам. Касерес и Лихт ќе мора натчовечки напори да прават ем да играат во напад, ем да се враќаат да покриваат за тромите Бонучи Кјелини и Пирло. Ова за контри и полуконтри, за позициони напади не се до толку слаби.
И прекинете да спредвате со лани, преклани. Вака било, така ќе било, дрн дрн јарина.
(y):cuc:[DOUBLEPOST=1424469311][/DOUBLEPOST]
Ова да го има , ќе биде одличен дефанзивец, вака не, онака, добар , на моменти мн добар се додека не засере нешто.
Епа се разбираме значи тоа ми беше муабетот. (y)

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
(y):cuc:[DOUBLEPOST=1424469311][/DOUBLEPOST]
Епа се разбираме значи тоа ми беше муабетот. (y)
Едина грешка ти е Бонучи и "одличен дефанзивец " у иста реченица.Затоа недозбирањето.

Ако се лажеме ова, ,иначе у мене играва од последниве две утакмици против факинг Чезена и Аталанта, баш и не ми влева некој оптимизам за дуелот со Дортмунд.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Едина грешка ти е Бонучи и "одличен дефанзивец " у иста реченица.Затоа недозбирањето.
Јас реков за улогата која ја игра и во денешни фудбалски услови и стандарди за дефанзивец. A за мене лично од Одличен до Светска класа има многу.

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Јас па кога и да гледам ЛШ неможам да го избришам од умот голот Роналдо што ни го даде кога Касерес буквална асистенција му даде. :(

Max Allegri said he is “absolutely not worried” about facing Borussia Dortmund after Juventus squeezed past Atalanta 2-1.

The Bianconeri had been trailing for only seven minutes all season until last week, when they fought back for a 2-2 draw at Cesena and today went behind to Atalanta.

“It was a difficult start, as Atalanta defended well and we tried to play between the lines, but were too hasty and conceded a few counter-attacks. It requires patience and we’d eventually create the scoring opportunities,” Allegri told Sky Sport Italia.

“We conceded on a corner, the same way as against Milan. We equalised from another corner and Andrea Pirlo’s great strike paved the way to victory.

“He has two magical feet, especially the right, and when he shoots the ball takes strange trajectories. It was an extraordinary goal.

“We cannot expect to win every match 3-0, as there are opponents and they aren’t just going to lie down and let us dominate.

I saw a team that was very concentrated today, albeit a little too hasty and therefore gave the ball away. We should’ve finished off the game after the break, but we were determined and focused to bring this victory home, all things we were lacking against Cesena.

Juventus particularly struggled in the last 15 minutes, but Allegri insisted it was to be expected.

Through these games we reach our final objective. We were a little tired and worked hard in training this month, as we didn’t have the chance during the winter break. We had to put some fuel in the old legs going into the final stage of the season.

“Towards the end we didn’t control the ball well, which we usually do. This is the toughest part of the campaign. These games are good for us, as they get our feet back on the ground and remind us that nothing will be handed to us.

Giulio Migliaccio opened the scoring with a header from a corner, something Allegri expected.

“I had told the defenders that Migliaccio always got the ball in the air, he’s got a magnet for it. Unfortunately in these situations it’s almost better not to mark them.”

Juve face Borussia Dortmund on Tuesday in the first leg of the Champions League Round of 16. This evening BVB notched up a third consecutive victory, winning 3-2 away to Stuttgart.

“We are in very good shape. Borussia are back on track and on Tuesday it’s the first of two games, so we have to play with balance and I am absolutely not worried by this match.

“I think they are going to be two great games and I expect qualification to be decided only in the final minutes of the second leg.

Член од
31 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
20
Бонучи е обичен просек тотален , од фудбал абер нема позиционирање нула, игра еден на еден кога брани -5 оцена им се пучи само на напаѓачите , дур да ја подаде топката до другиот се сопнува 2 пати, а кога ја подава ногата обавезно му оди како првиот чекор на пајдушко. И Киелини е тапа за фудбал за техника, пас визија али пак има спринт има став на фудбалер , а бонучи трчи на цело стапало како и со исправена кичма нема никаков став.... Едноставно Касерес и Барзаљи за него се богови... Да се надеваме дена ние ке се повампириме со Дортмунд... Форза ЈУВЕЕЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom