Фан Клуб: Јувентус

Член од
23 август 2010
Мислења
39.903
Поени од реакции
116.261
Marotta - '' When I spoke with Vidal yesterday, he was happy to continue with us ''
Да не паметувам ама најчесто вакви изјави се предвесници на трансфери. И самиот знаеш, да не набројувам али има милион примери каде играчот вели дека е среќен и дека останува во тимот а после недела/месец/следен трансфер период прави трансфер во друг тим. Мое мислење е дека еден од Видал и Погба сигурно си оди, а ми мириса дека тоа ќе биде Артуро.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Алегриии :vozbud:
Am I dreaming? :unsure:
Шала на страна нека му е среќно на Max.. се надевам нема да го доуништи клубот. Додека е тренер на Јуве ќе ја има мојата подршка.[DOUBLEPOST=1405518321][/DOUBLEPOST]
Да не паметувам ама најчесто вакви изјави се предвесници на трансфери. И самиот знаеш, да не набројувам али има милион примери каде играчот вели дека е среќен и дека останува во тимот а после недела/месец/следен трансфер период прави трансфер во друг тим. Мое мислење е дека еден од Видал и Погба сигурно си оди, а ми мириса дека тоа ќе биде Артуро.
Пази да не ти засмрди...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Question Marotta: Any news on the future of Vidal?
"Vidal is a Juventus player. We never put up for sale the player, who has had important applications. And 'one of the main players of this team and for our part we keep it tight. In my experience, it is the player that decides the future. Just yesterday Vidal has expressed his happiness in continuing the adventure with Juventus, and we want to keep him

Гугл транслејт
некако не сум убеден од зборовиве на Марота некако како уплашен ми беше не така насмеан како со конте

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Марота и Ањели ништо не посраа, тие се парите, тие се можностите, уште пред две сезони беше кажано дека тимот ќе се гради полека и дека се немаат пари за играчи кои Конте ги сакаше, т.е Ди Марија...
Конте не еба во овај случај и тоа многу.
Не, тие беа можностите пред три сезони, кога Јуве беше 7 место, беше во минус, не играше ЛШ итн итн.

Сега се друго, се е обратно, стадион, ТВ Права, мали плати, да не продолжувам. Може некако да се прости што не даваа пари тогаш, сепак целта беше да се стине ЛШ, а не титула.
Ама Конте и тоа им го даде! И тоа не еднаш, туку три пати по ред!

Најнормално е да се очекува кога веќе доминираш во Италија, а неможеш во Европа, да се зголемат инвестициите и да се фрли некоја пара за и таму да се биде компетитивен. Ама не, они сакаат профит да прават од Јуве, не сакаат титули.

Нека си отидат сите до еден, што е до мене, и Погба и Видал, сите, пошто нели, ''за доброто на клубот'' и ''клубот е над се'' ;)

Исла, Падоин, Пелусо... они нека го претсавуваат клубот.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.864
Не реков дека ова значи дека ќе остане, само пренесов што рече Марота.

Не знам што ќе се деси околу Видал и Погба. Искрено се надевам дека ќе останат и двајцата, премногу ќе биде и Конте и еден од нив да си отидат во исто лето.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.903
Поени од реакции
116.261
Не реков дека ова значи дека ќе остане, само пренесов што рече Марота.

Не знам што ќе се деси околу Видал и Погба искрено се надевам дека ќе останат и двајцата, премногу ќе биде и Конте и еден од нив да си отидат во исто лето.
А ништо чудно и Пирло да си отиде, знаеме во какви односи е со Алегри. Ќе видиме, турбулентен период е ова за Јуве, онака наеднаш им се собраа доста работи.

Гледам многу луѓе испаничиле ради Конте, полека бре луѓе, сетете се како не напушти нас Мурињо. Освои ЛШ и истата вечер им соопшти дека веќе нема да е тренер на Интер. :)
Има Алегри време да ги помине припремите и да ги запознае играчите со своите тренинг методи.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не, тие беа можностите пред три сезони, кога Јуве беше 7 место, беше во минус, не играше ЛШ итн итн.

Сега се друго, се е обратно, стадион, ТВ Права, мали плати, да не продолжувам. Може некако да се прости што не даваа пари тогаш, сепак целта беше да се стине ЛШ, а не титула.
Ама Конте и тоа им го даде! И тоа не еднаш, туку три пати по ред!

Најнормално е да се очекува кога веќе доминираш во Италија, а неможеш во Европа, да се зголемат инвестициите и да се фрли некоја пара за и таму да се биде компетитивен. Ама не, они сакаат профит да прават од Јуве, не сакаат титули.

Нека си отидат сите до еден, што е до мене, и Погба и Видал, сите, пошто нели, ''за доброто на клубот'' и ''клубот е над се'' ;)

Исла, Падоин, Пелусо... они нека го претсавуваат клубот.
Ни јас ни ти не знаеме точно какви се финансиите на клубот, иако сме минус последниве 3 години.
Јувентус е и на берза па не е така едноставно, има и акционери кои сигурно си имаат планови.
Едно е сигурно, никој не е будала посебно Ањели, сите имаат една цел, тоа е Јуве да е на врвот, како спортски така и финансиски, големи пари се во прашање.
А и ако еден играч вреди 50 милиони не значи дека е јак.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.595
Ако Конте го сакаше толку Јуве ќе останеше без разлика на се... како Фергусон шо остана во Манчестер, он остана без играчи како Бекам , Ван Нистелрој, Роналдо па човекот си остана во Манчестер... Колку е кривицата на управата на Јуве, толку е и на Конте

Не го сметајте овоа како некоја провокација пошто не е.
Малата разлика е во тоа што и Бекам, и Кин, и Стам и Ван Нистелрој беа шутнати од клубот ради недисциплина, незалагање.
Во случајот со Роналдо, кога играчот сака да си иде, тоа е. Може само да му исцедиш што е можно повеќе пари.
Конте, најверојатно, си иде зашто неговите цели се различни со целите на клубот.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.864
А ништо чудно и Пирло да си отиде, знаеме во какви односи е со Алегри. Ќе видиме, турбулентен период е ова за Јуве, онака наеднаш им се собраа доста работи.
Пирло дефинитивно останува.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Интересното е што само Моџи му даде поддршка на Алегри во Јуве... баш вчера ја прочитав оваа вест ќе треба уште еднаш да го најдам линкот да видам што поточно кажал стариов
Moggi: "Juventus can still win in Italy and the team with reinforcements balanced, can compete with Real Madrid, Barcelona or Bayern Monaco" Luciano Moggi has spoken Massimiliano Allegri: "A coach is not a pope so even if it is difficult, you can replace it. A Napoli won a championship with a coach a little 'criticized. A premise is a must, Mancini was not conceivable that the replacement of the Count could not be that Allegri. Currently, the gap has not been closed, nor with Rome, nor with Napoli. then, if you start to sell, it might change something. Juventus can still win Italy and the team with reinforcements balanced, can compete with Real Madrid, Barcelona or Bayern Monaco.
Antonio Conte will stand still for a year. technician has not delivered the resignation to go elsewhere. Now, Naples and Rome will have more courage and will probably do more than what they wanted to do. At Naples we need a midfielder who can dictate the timing also because the team is already strong, but if the aim is to win the championship, something you can do on the market. "

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
После првичниот шок, почнавте да се враќате во нормала...

Ајде уште нешто од рубриката ’Запознај го Алегри’. :D

Кај Алегри најголем пролем е почетокот на сезоната. Не сум сигурен зошто, но Милан никогаш не играше добро во првите неколку кола. Веројатно поради тоа што на припреми имаше еден тим, потоа во последен ден му носат други фудбалери кои мора да ги вметне во прв состав, со што излегуваше дека првите натпревари од Сериа А му се припреми. :) Но и во Каљари имал проблем првите месеци, можеби е нешто проблем и кај него во припремите.

Ако до ноември, Јуве не заостанува многу зад првиот нема да е страшно, ако води на табелата (не мора многу), тогаш скоро сигурен сум дека ќе освои титула. Во ноември и декември прави лом, па и понатаму горе-доле држи шампионски просек (мислам по освојување на бодови потребни за титула).

Најдобра работа е што знае да победува против мали екипи, тоа е доста важно.

За Прило сите зборат, а многу малку ги гледале натпреварите на Милан и прателе што се случувало околу Милан.

Као што изјави денес Алегри, кога беше здрав Пирло играше. Тоа главно беше во првиот дел од сезоната. Потоа се повреди, му го донесоа Ван Бомел, овој одговораше одлично тактички, Милан доби дефанзивна сигурност, тимот функционираше, затоа кога се врати Пирло, Алегри не сакаше да прави промени. Ги мењаше лево во средина него и Сидорф, тие му беа креативците. Сидорф за некое чудо одигра одлично. Потоа требаше да се избере кој од нив ќе остане, Сидорф прифати помал договор и помала плата, а да прифатеше таков договор и Пирло, можеби ќе останеа и двајцата. Јасно му било веројатно и на него дека околу Пирло се потребни динамични фубалери (како Видал, Маркизио, Погба). А и да не заборавиме, Пирло не импресионираше тогаш, сега сите се генерали после битка и се чудат како можело да биде направено такво нешто, но ретко кој во тој момент напишал нешто такво на форумов... сега гледам и на оние што навивале за другите клубови им било демек се јасно... нема врска.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Со среќа новиот тренер. Иако не верувам дека многу ќе ви се допадне неговото доаѓање во тимот како шеф на стручниот штаб, ама нели ред е да се честита.

Мислам дека нема да се покаже, и на полу сезона ќе излезат шпекулации за негово заминување :icon_lol:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Гледам многу луѓе испаничиле ради Конте, полека бре луѓе, сетете се како не напушти нас Мурињо.
Кое утешување (y) (y) (y) :D

Ако не се лажам немаше муабети пред финалето дека е можно Мурињо да ве напушти или грешка сум ?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.364
Поени од реакции
7.135
Итурбе за 30 милиони :pos::pos::pos::pos:

далеку од некаква вистинска вредност за играчот,како играчка,така и комерцијална,е сега овие од Рома ако имаат голема пара за перење ваљда ќе го земат

играчов сигурно не вреди повеќе од 8-9 милиони сигурно

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
Затоа Дел Пиеро остана 20 години, затоа Липи се на се преку 10 години беше на чело, затоа Трапатони беше 15 години на чело, затоа Бониперти е во клубот 60 години, затоа самиот Ањели секое сабајле 80 години добиваше рапорт за тоа што се случува во клубот.
Марчело Липи колку за информација која веројатно намерно или ненамерно ја запостави, после 4 успешни сезони во Јувентус, премина во Интер. Или јас имам друг Јувентус пратено? Трапатони 10 години во Јуве, па премина во Баерн,Интер па се врати во Јуве? Ама тоа не се смета нели?! Од каде си толку сигурен дека и Конте нема да се врати пак?! Што треба сега трагедизирање, ако си заминал Конте, Јувентус под стечај да го пуштат?! Липи после освојување на ЛШ и финале во ЛШ премина во Интер, што требаше тогаш ете Џани и Умберто Ањели беа живи, (гледам оти Андреа го плукаш) оти не го запреа тогаш?! И веднаш после го зедоа Карло Анчелоти, кој патем Моџи го отпушти НА ПОЛУВРЕМЕ на последниот натпревар во првенството. Отиде во Милан, и Анчелоти со нив освои се што може да се освои. Липи после се врати во Јуве. Јас убаво ги паметам овие времиња, и тогаш се критикуваа Ањели, и денес се критикуваат..Ама да не беа тие Ањели и да не вложуваа во Јуве, сега за којзнае кој тим ќе навивавме.

А буџетот на клубот не е весела математика, си има луѓе задолжени за тоа, и се знае колку се може да се инвестира. Ете го Тохир во Интер. Човекот е буквално МИЛИЈАРДЕР, вчера го купи Интер, оти не лупа пари на меркатото? Берлускони?! Од Македонија да ја гледаш состојбата и да играш Фудбал Менаџер, и да водиш тим не е еднаква работа. Италијанските екипи се сите до една во подредена состојба во однос на другите лиги, тоа го изјави едно дестина пати Ањели и работите мора да се сменат од корен во целата лига да го крени квалитетот и да може клубовите да бидат компететивни на Европско тло. Убаво рече Моџи вчера, да водиш екипа, треба да ги балансираш сите компоненти.

Да, клубот е поголем од се, ама клубот не го прави името. Клубот го прават луѓето во него. Луѓето што се жртуваат за него и го сакаат, а мислам дека јасно е овие три години кој се жртвуваше најмногу за клубот, кој рипаше и скокаше на секој гол, ги кинеше гласните жици на терен, па дури и плачеше после пораз.

Иако ќе ми биде тешко да го прифатам тоа, ама најискрено се надевам дека Конте го повлекол овој потег ради негови причини, т.е., не сака веќе да го води клубот, сака одмор, сака друг клуб...итн.

Многу ќе ми биде полесно тоа да го слушнам, отколку да го видам Јуве кој што си го продава газот за сто милиони повеќе.

Со среќа нека им е на Марота и Ањели.
Во клубот има луѓе што вредат. Ваљда Конте не ги освои САМ титулите, тука се играчите. Верувај, секој вистински навивач на Јуве е во шок, и во неверување после вчерашната вест-бомба, но ова не е прв пат Јуве да го напушта тренер од висок калибар.

Во право си дека Конте најмногу се залагаше и се останато. Ама потсети се од кога постои Јувентус кој најмногу се залагаше за Јувентус и кој го направи? АЊЕЛИ! Верувај, ако им беше за пари на Ањели, ќе го продадеа клубот кога ги префрлија во Сериа Б! Ама тоа не им се смета.

Не им се смета и тоа на Јуве дека кога Конте беше вмешан во скандалот со Бари, Јувентус ЦЕЛОСНО И БЕЗРЕЗЕРВНО застана во негова одбрана. Дури Претседателот Андреа Ањели ја ангажираше НАЈДОБРАТА АДВОКАТКА за да го брани на суд, и да му извлечи што е можно помала пресуда. И кој застана позади него кога го казнија? Јуве,Ањели и Марота.

Интересното е што само Моџи му даде поддршка на Алегри во Јуве... баш вчера ја прочитав оваа вест ќе треба уште еднаш да го најдам линкот да видам што поточно кажал стариов
Моџи си кажа убаво. Тренерите не остануваат вечно, доаѓа време кога се менува тренер, и тоа е нормална транзиција во тимот.

Итурбе за 30 милиони :pos::pos::pos::pos:

далеку од некаква вистинска вредност за играчот,како играчка,така и комерцијална,е сега овие од Рома ако имаат голема пара за перење ваљда ќе го земат

играчов сигурно не вреди повеќе од 8-9 милиони сигурно
Јас уште од почетокот кога Јуве се поврзуваше со Итурбе, напишав дека за играчот не смее да се даде повеќе од 18 милиони евра. Ниту цент. Една сезона во Италија, не значи дека и во ЛШ ќе игра така, а не значи и дека нема да биде втор Амаури, така да ризикот е голем.Впрочем, и првата понуда на Јуве беше толку, 16-17 милиони. Верона ја одби понудата, ама Конте го сакаше силно и Верона успеаа до вчера да имаат 27 милиони сигурни од Јуве. Па за овие пари, има далеку подобри опции отколку играч кој изиграл една сезона на високо ниво. 30 милиони се премногу. Едноставно, лудост. Па Крос го зеде Реал Мадрид за 25 милиони.

Ако стани Конте тренер на Италијанската репрезентација, тогаш ќе стани јасно што била најголемата причина за тоа што го напушти Јувентус.

Му посакувам ДОБРЕДОЈДЕ на Алегри. Иако сум скептик, се надевам дека ќе ми го промени мислењето и ќе ме демантира. Сега кога веќе неговиов трансфер е официјализиран, му треба поддршка да го зачува мирот во тимот, и да почне на раат да прави подготовки со тимот. Да направат НОВА трансфер стратегија со Управата и да МУ ГИ ДОНЕСАТ играчите што ги бара.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom