Фан Клуб: Јувентус

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Да се убацам и ја со збор два за ситуацијава.Кога не успеаа да му ги исполнат желбите за трансвер пазарот мораше да крпат со Евра и Мората кој никогаш не поверував дека ги бара Конте. Не може од Мората да очекуваме бум во ЛШ.Очигледно е јасно дека не треба да очекуваме кој знае какви трансвери летово главна цел ќе биде да се задржат истиве а со таков тим на Конте толку му е максимумот сам е свесен.Човекот сакаше да направи екипа спремна за ЛШ ама кога не го ангажираа Санчез а сакаа да го земат Итурбе за 25 милиона кој пак мислев дека не е желба на Конте.Истиот Итурбе го бараше Рома за 28 кој мислам дека е превисока цена за Јуве затоа и не го земавме. Тоа е тоа Конте е веќе минато да му дадеме шанса на Алегри да не демантира а во лш со овој состав незнам колку далеку ќе стигнеме додека другите клубови трошат огроми суми и затоа се пред нас таму а ние ќе крпиме со играчи што коштаат по 2-3 милиона затоа таму нема успех !

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Нека ме извинат шо го терам оф-топик али не е трансВер туку е трансФер. Значи трансфер. Ептен ми боде у очи.

Напред Алегри! Покажи им шо (не) знаеш!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Во Италија веќе на големо кружи информацијата дека конте си сјојде поради лични причини[DOUBLEPOST=1405526735][/DOUBLEPOST]Abate and Astori in Allegri's Juve

Max Allegri is said to have requested Ignazio Abate and Davide Astori for his new Juventus defence.

The Coach took over from Antonio Conte this afternoon and, with pre-season training already begun on Monday, time is short to rebuild the team in his image.

According to Sportmediaset, the ex-Milan tactician is looking to some of his old favourites to construct a four-man back line.

The first target is current Milan full-back Abate, who would cost around €8mfor a permanent transfer.

Another addition could well be Cagliari centre-back Astori, who is also of interest to the likes of Inter, Southampton and Aston Villa.

Players who could be on their way out are Italy internationals AndreaBarzagli and Angelo Ogbonna.

Meanwhile, Sky Sport Italia claim Allegri has given the all-clear to go ahead with the purchase of Alvaro Morata from Real Madrid.
.

Има да го пукам бе еееј

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
Бепе Марота: Наша цел и желба е да го сочуваме Видал, тој е еден од столбовите во Јуве. Вчера се слушнав со Видал, и тој уште еднаш ми потврди дека негова цел е да остане во Јуве следнава сезона, и се дури е таа негова цел, тогаш тоа се вклопува и со нашите желби да остане во Јуве. Вистина е дека Видал го бараа не еден, туку повеќе големи клубови, но со ниту еден од нив не седнавме да преговараме ниту е договорено нешто.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
Another addition could well be Cagliari centre-back Astori, who is also of interest to the likes of Inter, Southampton and Aston Villa.

Players who could be on their way out are Italy internationals AndreaBarzagli and Angelo Ogbonna.

Meanwhile, Sky Sport Italia claim Allegri has given the all-clear to go ahead with the purchase of Alvaro Morata from Real Madrid.
.

Има да го пукам бе еееј
Нема врска. Абате и Астори не е тајна дека му беа омилени играчи во Милан односно Каљари, но не мора да значи дека ќе ги донесе во Јуве.. Весниците мора да се читани, вестите гледани, порталите кликани..Пари се во прашање :)

Сега ќе не поврзуваат со секој можен играч кој го тренирал Алегри!

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Ех колку сакам сега од инает да лупнат 30 за Крудадо ехх

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.646
Поени од реакции
11.724
А ништо чудно и Пирло да си отиде, знаеме во какви односи е со Алегри. Ќе видиме, турбулентен период е ова за Јуве, онака наеднаш им се собраа доста работи.

Гледам многу луѓе испаничиле ради Конте, полека бре луѓе, сетете се како не напушти нас Мурињо. Освои ЛШ и истата вечер им соопшти дека веќе нема да е тренер на Интер. :)
Има Алегри време да ги помине припремите и да ги запознае играчите со своите тренинг методи.
што полека? алармантна им е ситуацијата :)
како кажа и нас Мурињо не напушти па... ко да на крајот да испаднало џабе да сте паничеле а уствари од тогаш клубот невиден пад доживеа

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Нема врска. Абате и Астори не е тајна дека му беа омилени играчи во Милан односно Каљари, но не мора да значи дека ќе ги донесе во Јуве.. Весниците мора да се читани, вестите гледани, порталите кликани..Пари се во прашање :)

Сега ќе не поврзуваат со секој можен играч кој го тренирал Алегри!
АХ БЕ кико кико не свакаш мн сум разочаран од се дијазепамчината се спремни кај мене :/

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
АХ БЕ кико кико не свакаш мн сум разочаран од се дијазепамчината се спремни кај мене :/
Јас навивам за Јуве.

И мене не ми е убаво што си замина Конте, но како што кажав, не е крај на светот, од Јуве си заминувале имиња како Липи,Трапатони и Капело, а Конте рака на срце сеуште не е достигнат на нивото на првиве тројца, така да не е крај на светот. Ќе видиме како ќе заврши меркатото за Јуве, како ќе течат подготовките итн.

Ако е за тоа за засилувањата на Конте што не му ги носеле за да бил компетитивен во Европа, тука и тој, заедно со Управата, си сноси одговорност за тоа, и тоа не го пишувам само сега кога си замина, туку тоа секогаш го пишував тука (лесно се проверува).

Еве сега ќе наведам неколку факти кои беа/се видливи:

• Марота, Ањели и Паратичи, факт е дека не обезбедија играчи да бидеме рамо до рамо со Барса, Реал, Баерн итн.
  • Но, факт е дека, и те како донесоа играчи да ЈУВЕ ГИ СОМЕЛЕ СО МИНИМУМ 2 РАЗЛИКА: КОПЕНХАГЕН (WHO??) и ГАЛАТАСАРАЈ! За тоа не е крив ниту Марота, ниту Ањели. Тука се знае виновникот (неискуството), кој се бранеше 90 минути со Галатасарај, и на кој му беше одржана фудбалска лекција по тактика од Јуп Хејнкес со Баерн Минхен. Убаво напиша тогаш Ди Марцио нешто налик вака „Фудбалерите на Баерн претрчаа дупло помалку од тие на Јувентус во двомечот,но сепак победија со разлика 4-0 во двата натпревари. Стратегијата на Хејнкес, ја победи тврдоглавоста на Конте.“ Но, не може да му се земе на душа, после се што направи Конте за тимот.

Конте е еден од главните играчи поради кои го засакав Јувентус, тогаш беше КАПИТЕН, срцето на Јувентус, тоа беше и сега. Патиштата се разделија џентлменски. Се надевам дека ќе се врати како што се врати Липи, како што се врати Трапатони. Зошто него местото му е во Јуве. Времето ќе покажи.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
"Pitate me da li je ovo 28. ili 30 Juventusov naslov prvaka? Ja mislim da treba racunati i titulu koju su osvojili u Serii B, znaci ukupno je to 31" Massimiliano Allegri, posle prve Conteove titule s Juventusom

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Реално не можеш да му ја земеш при срце изјавата. хинт:Гол ди Мунтари

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Quagliarella agrees Toro move

http://football-italia.net/52201/quagliarella-agrees-toro-move
[DOUBLEPOST=1405530377][/DOUBLEPOST]Група на навивачи беа примени во просториите на Јуве и разговарале со управата, ја изразиле својата загриженост за се што се случи во последните 24 часа.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Марчело Липи колку за информација која веројатно намерно или ненамерно ја запостави, после 4 успешни сезони во Јувентус, премина во Интер. Или јас имам друг Јувентус пратено? Трапатони 10 години во Јуве, па премина во Баерн,Интер па се врати во Јуве? Ама тоа не се смета нели?! Од каде си толку сигурен дека и Конте нема да се врати пак?! Што треба сега трагедизирање, ако си заминал Конте, Јувентус под стечај да го пуштат?! Липи после освојување на ЛШ и финале во ЛШ премина во Интер, што требаше тогаш ете Џани и Умберто Ањели беа живи, (гледам оти Андреа го плукаш) оти не го запреа тогаш?! И веднаш после го зедоа Карло Анчелоти, кој патем Моџи го отпушти НА ПОЛУВРЕМЕ на последниот натпревар во првенството. Отиде во Милан, и Анчелоти со нив освои се што може да се освои. Липи после се врати во Јуве. Јас убаво ги паметам овие времиња, и тогаш се критикуваа Ањели, и денес се критикуваат..Ама да не беа тие Ањели и да не вложуваа во Јуве, сега за којзнае кој тим ќе навивавме.

А буџетот на клубот не е весела математика, си има луѓе задолжени за тоа, и се знае колку се може да се инвестира. Ете го Тохир во Интер. Човекот е буквално МИЛИЈАРДЕР, вчера го купи Интер, оти не лупа пари на меркатото? Берлускони?! Од Македонија да ја гледаш состојбата и да играш Фудбал Менаџер, и да водиш тим не е еднаква работа. Италијанските екипи се сите до една во подредена состојба во однос на другите лиги, тоа го изјави едно дестина пати Ањели и работите мора да се сменат од корен во целата лига да го крени квалитетот и да може клубовите да бидат компететивни на Европско тло. Убаво рече Моџи вчера, да водиш екипа, треба да ги балансираш сите компоненти.

Во клубот има луѓе што вредат. Ваљда Конте не ги освои САМ титулите, тука се играчите. Верувај, секој вистински навивач на Јуве е во шок, и во неверување после вчерашната вест-бомба, но ова не е прв пат Јуве да го напушта тренер од висок калибар.

Во право си дека Конте најмногу се залагаше и се останато. Ама потсети се од кога постои Јувентус кој најмногу се залагаше за Јувентус и кој го направи? АЊЕЛИ! Верувај, ако им беше за пари на Ањели, ќе го продадеа клубот кога ги префрлија во Сериа Б! Ама тоа не им се смета.

Не им се смета и тоа на Јуве дека кога Конте беше вмешан во скандалот со Бари, Јувентус ЦЕЛОСНО И БЕЗРЕЗЕРВНО застана во негова одбрана. Дури Претседателот Андреа Ањели ја ангажираше НАЈДОБРАТА АДВОКАТКА за да го брани на суд, и да му извлечи што е можно помала пресуда. И кој застана позади него кога го казнија? Јуве,Ањели и Марота.

Моџи си кажа убаво. Тренерите не остануваат вечно, доаѓа време кога се менува тренер, и тоа е нормална транзиција во тимот.

Јас уште од почетокот кога Јуве се поврзуваше со Итурбе, напишав дека за играчот не смее да се даде повеќе од 18 милиони евра. Ниту цент. Една сезона во Италија, не значи дека и во ЛШ ќе игра така, а не значи и дека нема да биде втор Амаури, така да ризикот е голем.Впрочем, и првата понуда на Јуве беше толку, 16-17 милиони. Верона ја одби понудата, ама Конте го сакаше силно и Верона успеаа до вчера да имаат 27 милиони сигурни од Јуве. Па за овие пари, има далеку подобри опции отколку играч кој изиграл една сезона на високо ниво. 30 милиони се премногу. Едноставно, лудост. Па Крос го зеде Реал Мадрид за 25 милиони.

Ако стани Конте тренер на Италијанската репрезентација, тогаш ќе стани јасно што била најголемата причина за тоа што го напушти Јувентус.

Му посакувам ДОБРЕДОЈДЕ на Алегри. Иако сум скептик, се надевам дека ќе ми го промени мислењето и ќе ме демантира. Сега кога веќе неговиов трансфер е официјализиран, му треба поддршка да го зачува мирот во тимот, и да почне на раат да прави подготовки со тимот. Да направат НОВА трансфер стратегија со Управата и да МУ ГИ ДОНЕСАТ играчите што ги бара.
Јас сум сто посто сигурен дека Конте ќе се врати пак, ама НИШТО неможе да го оправда овој потег, да се пуштi Конте да си оди после 3 фантастични сезони, и после таква хемија направена во тимот и такви резултати? НИШТО.

Има луѓе што вредат во Јувентус, ама тој што најмногу вредеше го пуштија. Се знае чиво дете е овој Јувентус. Ни на Ањели, ни на Марота. Преку пораките на играчите може да се види колку впечаток има оставено Конте врз нив.

Ти можеш да ги браниш Ањели и да им веруваш колку што сакаш, од авион се гледа дека сакаат да си направат профит од клубот. Фала им за се што направиле, мене ми е мило што клубот е врзан за една фамилија целата своја историја и дека им е во крвта на Ањели, ама ако сакаат да прават пари од него, можат слободно да го продадат. Има доволно луѓе на светов кои што сакаат да вложуваат во фудбалот, па верувам дека ќе се најде некој пригоден газда.

Ако веќе тоа е ситуацијата, зошто ценетите не се потрудиле да поработат на други аспекти во клубот, за зголемување на профитот?
Зошто не се угледаат на еден Манчестер во поглед на маркетингот?
Зошто не се угледаат на една Барса во поглед на младински погон?
Зошто не поработат на тие аспекти?
Зошто се неспособни, е затоа!

Најлесно е да земеш да го отпуштиш тренерот, и тоа само зошто барал пари за КЛУБОТ, за УСПЕСИ НА КЛУБОТ.

Го уназадија клубов за 10 години, Џани се превртува у гроб.

Kajgana Shop

На врв Bottom