Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
И јас во ова се согласувам и во претходниот пост се согласувам каде што напиша дека можеше Буфон комотно клизачи да направи и да ја избие пред тој од Лече.. Ма дај не јебете бре човекот кога "згреши" ни грам грижа на совест имаше, го болеше уво ... Значи самиот Буфон кога виде дека 85 минути играчиве на Лече не се приближија кон голот а КАМОЛИ ДА ШУТНАТ сам ја превзеде одговорноста и такаречено ја згреши што апла нема везе од грешка се гледа дека ја подаде топката, КАКО МОЖЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ИГРАЧ ДА НЕ МОЖЕ ДА ЈА СМИРИ И ПРИ СМИРУВАЊЕТО ДА МУ ОТИДЕ ТОПКАТА 15 МЕТРИ ОД НЕГО ???? АЛО СВЕСНИ ЛИ СТЕ ??? Смрди дефинитивно смрди Калчово, милан го местат да биде шампион, не е крив Буфон од горе така е кажано ...
Што правиме ако Јувентус победи на последниве два меча и ја освои титулата,како ќе ја објасниш оваа теорија дека Милан го местеле да бидат шампион.
И не знам што мислиш под ова "од горе така е кажано".Галијани да не му се јавил на Буфон да му каже намерно да згреши за Милан да му се доближат на еден бод.По твојава логика до крај треба да чекаме уште некој ваков кикс на Буфон или некој друг играч,за Милан да ја освои титулата.

Не сакам да се повторувам,убаво ти имаат кажано погоре.И на најдобрите голмани им се има случено да згрешат,јебига луѓе се.Како што гледаш погоре му се има случено вакво нешто и во 2005 и исто реагираше како и по овој кикс.Не знам што очекуваш од професионален голман како Буфон,да хистериша и да си ја мава главата од статива затоа што направил ваков кикс.Му беше криво,остана после мечот да им се извини на навивачите,а им се извинил во соблекувалната и на сите играчи.Во тој момент остана смирен,да не внесе дополнителна нервоза кај играчите кој се обидуваа да го спасат мечот во последните 5 минути.

Вакви голови при вратени топки примаат многу голмани,ете му се случи и на најдобриот,лесно е сеа да ја гледаш снимката и да кажеш можеше да се реагира подобро,али да бидеш на местото на Буфон ќе видиш колку е заебано.Воопшто не е лесно за голманите да се реагира,кога противничкиот играч ќе ти дојде на само два метра од тебе.
Убаво се гледа дека не ја исконтролира најдобро,си даде предолг фор,му ја зема Бертолачи и си даде гол.Не знам зошто е толку тешко да го сфатиш ова и бараш некои теории на заговор,кој воопшто ги нема.Со ова што го кажа испаѓа дека една од легендите на клубот,кој остана во втора лига,кој има толку направено за Јувентус,работи против тимот,затоа што некој од горе му има кажано така :facepalm:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
kako moze profesionalen igrac da promarsi prazen gol??? kako moze profesionalen igrac da dozvoli da bide izdriblan??? kako moze profesionalen igrac da dozvoli da zgresi pas??? kako moze profesinalen igrac da dozvoli da doibe zolt karton???kako moze da dozvoli da dobie crven???kako moze da dozvoli da naprai enac???? ko so mozat site igraci taka da zgresat moze i eden golman ...
како можи профисионален голман да прими од зад 16 метри и тоа низ нозе :D

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.482
Поени од реакции
5.576
И јас во ова се согласувам и во претходниот пост се согласувам каде што напиша дека можеше Буфон комотно клизачи да направи и да ја избие пред тој од Лече.. Ма дај не јебете бре човекот кога "згреши" ни грам грижа на совест имаше, го болеше уво ... Значи самиот Буфон кога виде дека 85 минути играчиве на Лече не се приближија кон голот а КАМОЛИ ДА ШУТНАТ сам ја превзеде одговорноста и такаречено ја згреши што апла нема везе од грешка се гледа дека ја подаде топката, КАКО МОЖЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ИГРАЧ ДА НЕ МОЖЕ ДА ЈА СМИРИ И ПРИ СМИРУВАЊЕТО ДА МУ ОТИДЕ ТОПКАТА 15 МЕТРИ ОД НЕГО ???? АЛО СВЕСНИ ЛИ СТЕ ??? Смрди дефинитивно смрди Калчово, милан го местат да биде шампион, не е крив Буфон од горе така е кажано ...
Значи со овие теориите за заговор досадни сте. ЗНАЈШ ТИ КОЈ Е БУФОН??? Чоекот ја жртвуваше својата кариера за да му помогне на Јуве во Серија Б а можеше комотно да оди во Милан, Јунајтед, Реал, Барса.... и сега по 6 години без титула Џиџи ќе го спасва Лече.

Секогаш некој друг ни е крив, го местеле Милан за прв. Направи грешка, одиме понатаму. Нема Конте и Џиџи да дозволат да падни моралот сега на 2 кола пред крајот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.405
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

А стадионот во Трст има капацитет од 32,454 места. Значи околу 90% ќе превладува црнобелата боја :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Еве го се јавил и Енцо Мареска, еден од протагонистите тогаш. Мислам дека ова му е единствено скудето
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=5702

Коментарот на твитер: "Dana 05.05.2002. sam osvojio prvi titulu... A sada, nakon 10 godina, zahvaljujem Juventusu koji me je naučio da pobjeđujem!"
Постирал и слика од славјето со Турам

Типов го поштовам ептен за зезањето со Торино:

A

apidrone

Гостин
Абе уште праите муабет за „грешката“ на Буфон? Рековме и пред утакмицата дека најверојатно нешто ќе се случи и Јуве нема да победи, и се случи. Готово, тоа помина.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Абе идеме утре на победа против Каљари па макар и светот се превртел :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
На 5 мај плачеше Роналдо дебелиот,сеа ќе плаче Ибра:) Нека им ја пуштаат колку сакаат а и да не им ја пуштат Милан се прејаки за Интер така да нека не се фураат многу,и онака го јадат 20 години па што е уште 5-10 години... ич не ме интересира само Јуве да тепа!
lacrime_ronaldo.jpg

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Незнам колку е возможно но за мене најголемо засилување ќе биде Робин Ван Перси, кога и да треба ги вади од гомна Арсенал и мислам дека ќе напраи растур и кај нас...

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Јас сум повеке за Игуаин отколку за Ван Перси .
Игуаин е исто толку добар колку и ван персиа е е едно 5-6 години помлад што значи дека на него ке може да ја мислиме иднината .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.405
Конте:"Галиани го има голот на Мунтари на својот мобилен?јас имам слика од мојата ќерка". :pos:

Напнаа со мобилниве :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom