Фан Клуб: Јувентус

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Тоа е тоа, само мала споредба ќе направам кога милан играше со Џенова, исто вакво мачење беше, па имаше непостоечки пенал и црвен за Каладзе. Неможам да сватам како некој се надеваат на скудето а знаат кој луѓе се во сојузот. Како може да бидеш шампион кога буквално сите се против тебе. Пенал со Сиена, 2 пенала со Парма, денеска гледавме и одбојка, и пак немаше никаква реакција од судиите. Капак на се немавме и среќа. Колку смешни се човече веќе 3 утакмици ни враќаат за грешката во Милано, пресмешна лига.
--- надополнето: 11 март 2012 во 17:16 ---
Не заслужуваме шампиони да бидеме сезонава тоа е.Колку и да бев оптимист сеа можам со мирна душа да им речам нек си ебат Мајката.И да ги тепаат по 5-0 Наполи и Интер нема да смени ништо ќе им гостуваат покасно на новара и ќе извчлечат мочан Бод.Ти ебам и Елија и Пепе и Џакерини.Секоја чест за Буфон Видал ПДЧ и Пирло а до негде и Вучко.Другите за нигде.И баталете тие муабети судии мудии видовме дека поништија чист гол итн итн но Џенова мора да ги тепаш било како Ебате малерите во нападот.Разочаран сум тотално.Дел Пиеро рече дека месец Март е решавачки оваа сезона па изгледа се реши шампионската титула веќе.(n)
Зашо не заслужуваме? Зашо секоја сомнителна одлука оди контра нас (исклучок дуелот со Милан, единствено нешто во наша корист сезонава). Зошто и при најмал контакт се судат пенали за милан? Затоа ли. Дај да бидеме малце реални, точно е дека и самите сме криви што не реализираме безброј шанси, но разликата помеѓу нас и милан е во тоа што кога на ним не им оди има друг фактор, кај нас тој фактор е против нас. Ете ќе видиш на крај на сезона колку поени има секоја екипа од помош на судиите. Намерно поништен гол за милан да еве 3 утакмици константно се свири против Јуве. Кога ќе ми текне само на пеналот на Сантакроче врз Пирло кога игравме со Парма, нема потреба повеќе што да се коментира.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.243
Поени од реакции
8.149
Морам уште еднаш да го исхејтам Џакерини. Па за трчање има друг спорт и се вика атлетика. Никаква контрола на топка (или ја заборава, или си дава предолг фор), никаков дриблинг. Кога несакајќи ќе успее да ја исконтролира му ја одземаат ко на мало дете или со се неа го носат во аут. Чудо од играч, незнам што убаво сте виделе кај него.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Poglednete go samo ova i sve ke vi stane jasno zosto Juve ne e prv!! So svirenje na upola od ovie prekrsoci sega ke bevme sigurno na +6 I posle nekoj fan od Milan ke mi soli pamet ke mi mrci :facepalm:. Samo se gleda kolku se site protiv Juve kolku samo site se uplasija!
Овие работи нема да сменат дека играле ко без душа последните 4 кола.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Od denes pravam pauza minimum nedela ne komentiram! Sve u PICKU MATER!:mad:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Морам уште еднаш да го исхејтам Џакерини. Па за трчање има друг спорт и се вика атлетика. Никаква контрола на топка (или ја заборава, или си дава предолг фор), никаков дриблинг. Кога несакајќи ќе успее да ја исконтролира му ја одземаат ко на мало дете или со се неа го носат во аут. Чудо од играч, незнам што убаво сте виделе кај него.
Ако не се лажам имаше чиста ситуација и промаши во петерец тоа е не концентрација или незнам што,не е ова чезена како што пишав ќе пишам пак мора двајца квалитетни на лето за замени имаме доволно и Бориело рикверц у рома

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Зашо не заслужуваме? Зашо секоја сомнителна одлука оди контра нас (исклучок дуелот со Милан, единствено нешто во наша корист сезонава). Зошто и при најмал контакт се судат пенали за милан? Затоа ли. Дај да бидеме малце реални, точно е дека и самите сме криви што не реализираме безброј шанси, но разликата помеѓу нас и милан е во тоа што кога на ним не им оди има друг фактор, кај нас тој фактор е против нас. Ете ќе видиш на крај на сезона колку поени има секоја екипа од помош на судиите. Намерно поништен гол за милан да еве 3 утакмици константно се свири против Јуве. Кога ќе ми текне само на пеналот на Сантакроче врз Пирло кога игравме со Парма, нема потреба повеќе што да се коментира.
Те сваќам,но кажи ми ти мене дали треба судиска помош или судиски да ги наречам "грешки" да бидат пречка за да ги добиеш Сиена,Каљари,Парма,Киево на два пати,еве и Џенова на два пати итн итн.Разбирам дека не ебаваат насекој можен начин но факт е дека не се способни да тепаат една мизерна Сиена,и таквите како нив.Сакам да кажам дека иако судиите играат важна улога во нерешениве натпревари,поголемиот број на нерешени Јувентус сам ги прокоцка.И затоа мислам дека не заслжуваат.Мада јас би сакал да ме демантираат и да освојат и би бил најсреќен од сите но ваков феномен не можам да го објаснам.Против силните екипи играат моќно совршено си зимаат по 3 бода кога ќе гостува една Сиена еден Киево ги губат бодовите (n).

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Те сваќам,но кажи ми ти мене дали треба судиска помош или судиски да ги наречам "грешки" да бидат пречка за да ги добиеш Сиена,Каљари,Парма,Киево на два пати,еве и Џенова на два пати итн итн.Разбирам дека не ебаваат насекој можен начин но факт е дека не се способни да тепаат една мизерна Сиена,и таквите како нив.Сакам да кажам дека иако судиите играат важна улога во нерешениве натпревари,поголемиот број на нерешени Јувентус сам ги прокоцка.И затоа мислам дека не заслжуваат.Мада јас би сакал да ме демантираат и да освојат и би бил најсреќен од сите но ваков феномен не можам да го објаснам.Против силните екипи играат моќно совршено си зимаат по 3 бода кога ќе гостува една Сиена еден Киево ги губат бодовите (n).
Па не само Јувентус и милан се мачеше со Сиена, па со Џенова, и ред други утамици, ете во тоа е проблемот, кога на нив не им оди некој друга ја превзема работата во свои раце кога на нас не ни оди гледаме како завршуваат мечевите а на истите има по минимум 2 пенала недосудени. Ајде кажи ми ти како може една екипа да биде шампион со само еден пенал досуден во негова корист, па последни сме во таа статистика. Сите гледаат дека се работи контра Јуве дури и другари кој се за милан го потврдуваат истото. Нека бидат шампиони не е проблем тоа, ама нели финтата беше после калчополи да се ''подобри'' судењето во Италија. Испадна дека само се префрли топката од една на друга страна, дури судењето е и многу полошо за разлика од порано. Кај се сега новинарите кој мрчеа за поништениот гол на Мунтари, еве сега се поништи и чист гол на Пепе кој директно влијае на табелата, двата пенала со Парма, пеналот со Сиена, еве само погледни го клипчето погоре што го има поставено еден член ќе видиш какви се "случајни'' пропусти имаат судиите. Премногу ''случајно'' е кога секоја година шампионот има најмногу поени од судиите.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Човече за каво мачење зборите ?
Не е мачење ако некој торко од пред гол удри статива .
Не само против нас туку и против Милан играт затворено ама они имаат играч како Ибрахимович кој решава од една акција .
Имаме срека што имаме добра одбрана ,без неа ке бевме како Интер .

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
да бидеме реални пенал требаше за џенова кога пирло стартувасе негде накај 80 и некоја. единствена грешка на судиите е голот на пепе каде што немаше офсајд...

F

FuckYouAll

Гостин
Бидете горди на овај Јувентус.
Ниту еднаш не застанаја, ниту еднаш не се предадоја, уште малце и крв ќе почнат да плукаат.
Головите, среќата и титулите за брзо ќе се вратат.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
да бидеме реални пенал требаше за џенова кога пирло стартувасе негде накај 80 и некоја. единствена грешка на судиите е голот на пепе каде што немаше офсајд...
Да бидиме реални и мене така ми изгледаше на прв поглед и дома реков пенал дека е.
Ама, на снимката убо се гледа дека стартот е на топка, шо значи џабе везат, а за Паласио уште несфатив шо бараше.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Бидете горди на овај Јувентус.
Ниту еднаш не застанаја, ниту еднаш не се предадоја, уште малце и крв ќе почнат да плукаат.
Головите, среќата и титулите за брзо ќе се вратат.
се согласувам,спрема можностите ако немаш повеќе среќа - ова е МАКСИМУМОТ ! фали квалитет,само Дел Пиеро 5 години помлад овој тим ќе беше 1000 % шампион годинава во Серија А !!

Ф

Фил Ајви

Гостин
ама ете убеди ги Бјанконеро и Сашенко дека НЕМАЛО ни п од пенал (ја немаше таа ситуација во хајлајтсот на скај ама ќе ме натераат да го симнам целиот натпревар само за тоа), за офсајдот си реков не сум сигурен ама мислам дека беше

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ама ете убеди ги Бјанконеро и Сашенко дека НЕМАЛО ни п од пенал (ја немаше таа ситуација во хајлајтсот на скај ама ќе ме натераат да го симнам целиот натпревар само за тоа), за офсајдот си реков не сум сигурен ама мислам дека беше
Не троши интермец за џабе, Пирло ја удира топката и убо се гледа кај бега,
арно ама ако гледаме така, немаше пенал ниту за ситуацијатта кога Пепе доби жолт, рацете на играчот од Џенова беа залепени за тело и џабе викаше Пепе,
Исто за голот, гледам една слика на фб кај шо се гледа дека не е офсајд, само шо не гледаме дали топката е шутната или е уште во нозете на Пирло мислам.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Да не надиграла Џенова,па да кажам дека е заслужен резултатов.
Заслуживме многу повеќе денеска,али слабата реализација,донекаде и судиите доведоа до тоа да освоиме само бод.

Председателот на Џенова : "Јувентус заслужи да победи, голот на Пепе не беше офсајд, но мислам дека имаше пенал за Паласио. Јуве докажа дека се класи над нас"

Kajgana Shop

На врв Bottom