Фан Клуб: Јувентус

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Значи како ме нервираат екипи од рангот на сиена и остало абее еј кога играат со јуве морат да се бранат со сите 10 играчи во 16=тик они не посавуваат формација туку само едно е јасно сите се стопери! УПМ да фатат се некој третоназадни екипи ни кинат бодови!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.715
Сиена е Б тим на Јуве ама тоа треба да е двосмерно. На нив им треба бод ние им го даваме, не им треба тие ни даваат 3 и така во круг. Како што пишав прееска, Сиена со години не дупи во ребра и кој знае од кога не сме им земале 6 бода во сезона.
Како да дај Сиена 3 бода кога тие 3 бода ја делат од испаѓање ? Во таква ситуација нема шанса. Пари се во прашање никој не ферма.

Siena 20
Lecce 17
Cesena
16
Novara
13

С

сашенко

Гостин
Со оглед на тоа што кикснаа и другите, не сме во некоја загуба од ова коло ама срамота е навистина.Ова се случува по којзнае кој пат и вака се губат златни шанси за правење разлика на табелата.Спортот е суров и казнува кога не се користат шансите.Имаме убава игра, имаме константна игра но немаме голови.Што и да се случи годинава, барем знаеме што да бараме на лето.Нападот ако се подобри овој Јуве е дефинитинво најдобриот тим во калчото, и ако не оваа следната година титулата е наша.Нема што да е жали, тимов е на добар пат, ова и вака е повеќе од што очекувавме годинава.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Воопшто не ми е утеха нерешеното на Милан. Милан одигра нерешено во дерби натпревар и истото може да ни се случи и на нас кога ќе ни гостува Наполи, Лацио или Рома. Ние одигравме нерешено дома со четвртолигаш. Кога ќе почне Милан да губи бодови од овакви нисколигаши е тогаш ќе бидам мирен. Дефинитивно губитник на колово е Јувентус. Плус и мене ми го заебаа денов до максимум. Сакав да гледам Челзи-Манчестер ама немам воља!:(
hahha site ve citam pisete dobor e Milan hiksna ne znajki deka na milan mu se via sredbi od februari teski Lacio ,Napoli pominaa iako neuspesno vazno pominaa tie sredbi .Ako ne uspeeme sega ke bide mnogu tesko .

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
потребен е поголем квалитет - нема зезање тука......што видовте од Бориело ?? амаумри втор дел.....Де Чеље мислам дека му претстои голема и светла иднина ако го смени спортот,балетот му е мајката за него,неоспорен талент........Пирло денес некако правеше чекор повеќе,никако да додај во прав момент цело прво полувреме,во второто беше малку подобар во тоа - колку да се речи.....од него зависи цела игра,треба да ја земи одговорноста во своите нозе......Видал никако да го крени нивото на игра,одличен за покривање,но никако да учествува во нешто сериозно во нападот

тоа се моите забелешки кон поедини играчи

за разлика од нив Џакерини е СЕ подобар и има шанса да биде откритие на сезоната ако продолжи вака

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
hahha site ve citam pisete dobor e Milan hiksna ne znajki deka na milan mu se via sredbi od februari teski Lacio ,Napoli pominaa iako neuspesno vazno pominaa tie sredbi .Ako ne uspeeme sega ke bide mnogu tesko .
Па тоа и ми е муабетот, на Милан полека му поминуваат тешките мечеви а Јуве нема осетна предност на табелата. Милан не дозволува киксови со нисколигаши а Јуве веќе ги има 5-6 сезонава. Затоа и пишав дека најголем губитник на колово е Јувентус!
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 17:39 ---
потребен е поголем квалитет - нема зезање тука......што видовте од Бориело ?? амаумри втор дел.....Де Чеље мислам дека му претстои голема и светла иднина ако го смени спортот,балетот му е мајката за него,неоспорен талент........Пирло денес некако правеше чекор повеќе,никако да додај во прав момент цело прво полувреме,во второто беше малку подобар во тоа - колку да се речи.....од него зависи цела игра,треба да ја земи одговорноста во своите нозе......Видал никако да го крени нивото на игра,одличен за покривање,но никако да учествува во нешто сериозно во нападот

тоа се моите забелешки кон поедини играчи

за разлика од нив Џакерини е СЕ подобар и има шанса да биде откритие на сезоната ако продолжи вака
За скоро цел пост би се сложил со тебе ама за ова последново само ќе прашам: Што толку видовте во Џакерини? За мене тоа е едно смешно човече што само себе се дрибла и ништо повеќе. Не е дечкото Јуве материјал. Па јас сум ги гледал во Јуве Баџо, Зидан, Дел Пиеро, Недвед итн и сега критериумот за добро ми е многу повисок од она што го нуди Џакерини. Може е добар ама за таму од кај што го земаа, Чезена, за во Јуве никој не може да ме убеди дека е добар!

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Реков и на полувреме класичен поклон на бод е ова иако навидум залагање борбеност сепак нерешениот резултат од авион се гледаше.Уште пред недела дена бев сигурен дека им даваме бод после киксовите на Милан само немав прилика да напишам.Затоа и ви препорачувам да не се замарате со препукување меѓусебно кој како изиграл денеска бидејќи денеска никој ништо не изигра, туку одглумија.
Бориело како играч органски неможам да го поднесам во фризот како внук на Хитлер изгледа, одбивен арогантен и препотентен и згора на тоа како некој погоре што напомна игра пред Дел Пиеро.
Одиме понатаму тоа е тоа да се надеваме дека со Болоња нема да гледаме театар туку вистинска борба.Во тој дуел ќе се види дали сме подготвени со помалите да стигнеме до титула.Позз.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Кое дерби бе Наполи ко пички се бранеа цело време,и кога Ибра беше исклучен се бранеа идеа на нерешено,немој да ми кажувате дека Наполи е голем тим зашто НЕ СЕ!

Иначе не ја глеав цела утакмица се нервирав стримот ми кочеше цело време,голема шанса да се одлепиме на +3 со утакмица помалце али што е тука е,од тоа што го видов,Сиена се бранеа организирано, се знаеше дека ќе идат на бод што се чудите. Ние не бевме на нивото од утакмиците со Аталанта и Удинезе и тоа е тоа,нема простор за паника одма како што читав претходно готово сме го изгубиле скудетото,а претходното коло се беше супер.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Bas koga i drugite kiksaat morame i nie da kiksneme ... preku kur mi e od vakvite utakmici!! namesto da se odlepime na +3 i natprevar pomalku nie od gotovo si pravime versija :mad: Morase da se pobedi deneska ali toa e, na kraj ako go zagubad skudetoto neka im dojde pametot. Gi pobedivme golemite timovi i toa vo gosti a doma so tretoklasnite igrame nereseno !!! iskreno ova e poraz za mene, ic ne me tesi sto i milan kiksnaa ...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Зошто Бориело а не Дел Пиеро? Зошто Елиа не беше ни на клупа? Зошто го купивме, за туршија го чуваме? Зошто Пепе во старните 11, кога очигледно дека Џакерини е во подобра форма? Ах бе...

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Конте бе што ТРЕБАШЕ Вучинич да биде во првите 11 абе Вучко беше под нулата,........
Многу почнаа да летат нашите после тие пофалби во весниците а реаноста е сосема друга......

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Конте бе што ТРЕБАШЕ Вучинич да биде во првите 11 абе Вучко беше под нулата,........
Многу почнаа да летат нашите после тие пофалби во весниците а реаноста е сосема друга......
Toa se sredno klasni igraci.....potseti se na Krasic .
Ah toj modzi paak e vo pravo ni treba lider vo napadot .Napadot na Juventus ne dava golovi Kvalrarela 1 ,Del Piero 1 ,Vucinic 3 Matri e na zavidno nivo 9 .
p.s Odbrano fala ti blagodarenie na tebe sega jas se kurcam pred drugarite Milanezi .

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Подобро да се скратат екипите во лигава неможе вака 5-6 екипи тераат со десет души у одбрана кој фудбал е тоа се прај се да се дојде до бод нека бидат 18 екипи како што беа порано вака без везе ќе се мачат со Новара,Сиена миена ајт у втора лига

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Прекинете со муабетите дека Сиена е Б тим на Јувентус и дека сме поклонвале поени.

Еве неколку причини оти мислам дека муабетот не држи вода.
- по 1 поен реално не му брка работа ни на едните ни на другите.
- цел меч Јуве очајно напаѓаше и бараше гол, ако беше обратно ќе се заебаваја.
- прецедателот на Сиена кога очајно ни требаше резерва на средина пред некоја сезона не заебаваше за враќање на Екдал од позајмица.

единствено шо држи вода е местење на резултат ама и то ми нема смисла кога прајме муабет за 0-0

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Добро сфаќам дека кикснавме глупо денесека и тн.Океј мислам во ред е да не сме задоволни ама да не претеруваме,на прав pат сме,се е ок играта желбата и така натаму.Сега нормално дека некогаш ќе се киксне можеби е глупо од екипа како Сиена,но тоа е фудбалот,но сетете се каде бевме лани и прехлани и со резултати и со играта,Една Болоња доагаше по 3 бода во торино,Лече ни одржуваше лекција итн итн.Оваа година е наша година и убеден сум на 2те титули и Скудето и Копа Италија.

Kajgana Shop

На врв Bottom