Фантом организација го преплави Скопје со плакати

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
За жал, има многу луѓе што не се гордеат со фактот што се Македонци и се премногу извештени во спортот на плукање на сè свое Македонско. Плакатов е примарно за нив.
Плакатов одма ќе им смени мислење. А да пробаат со друг начин да им го сменат мислењето? На пример да не бидеме последна држава на Балканов по плати, среќни граѓани(имаше едно испитување и вакво) итн.

Друга е намената :)

Како што приметуваш, некому сметаат овие плакати, зарем би требало?

Вака бар ги имаме на увид.
Не би требало :)
А намената е да видиме на кој му сметаат а? Хахаха

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Многу ѕверско.
Ги видов пред некој ден на битпазар, глеам почна да се шират и по другите населби.
Сакам еден ваков плакат у соба.:pipi:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.511
Поени од реакции
22.153
Ги видов уше првиот ден и вака чисто информативно според законот за јавна чистота има казни за поставување на плакати, освен оние на акцент медиа и лазов груп и слични на нив.

Сепак тоа не значи дека нема миЉон плакати така бесправно поставени, па зошто не би стоеле и овие. Посебно бидејќи сите знаеме од кого се поставени.

Е сеа, за содржината... не е лошо да се гордееме со нашата историја и историски личности ама мене барем ми е глупаво некој да ми го кажува тоа. Исто ко шо е глупо владана ко ќе ми кажит дека работит посветено 24/7 и не спиет само за нас да ни е поубо.

То е.
Не е финтава што луѓето не знаат што се туку во медиумите моментално има кампања за негриајне на се што е Македонско а ова е само некоја си реакција на тоа, пошто знаеме дека има опасност со тек на време луѓето да омекнат во ставовите.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Види како ќе се наместат самите сега
Сеа као мене ми сметале а? хехех
Не бе златен, нека лепат колку сакаат само пари фира да не одат. И да имаат некоја цел.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сеа као мене ми сметале а? хехех
Не бе златен, нека лепат колку сакаат само пари фира да не одат. И да имаат некоја цел.
Не бе тебе хехе :helou:

На медиумите мислев.
Почнаа да прегледуваат профили на фејсбук, на хај5 јбт.. недај Боже некој патриотски мотив, одма вест на денот.

Така и со овие плакативе, жалосно е колку се провидни.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Значи А1 има проблем со плакатот?

А зошто А1 има проблем со овој плакат?
затоа што се предавници, одработуваат нечија агенда за кеш и моќ. тие теткиците што ги читаат вестите се жива гревота за бедни 300 евра читаат "сатански стихови", ја трујат јавноста...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ги видов уше првиот ден и вака чисто информативно според законот за јавна чистота има казни за поставување на плакати, освен оние на акцент медиа и лазов груп и слични на нив.

Сепак тоа не значи дека нема миЉон плакати така бесправно поставени, па зошто не би стоеле и овие. Посебно бидејќи сите знаеме од кого се поставени.

Е сеа, за содржината... не е лошо да се гордееме со нашата историја и историски личности ама мене барем ми е глупаво некој да ми го кажува тоа. Исто ко шо е глупо владана ко ќе ми кажит дека работит посветено 24/7 и не спиет само за нас да ни е поубо.

То е.
Дали ти е глупаво Грција да ти кажува дека не си Македонец? И да ја уверува Европа во тоа, па потоа Европа да ти го кажува истото?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Плакатов одма ќе им смени мислење. А да пробаат со друг начин да им го сменат мислењето? На пример да не бидеме последна држава на Балканов по плати, среќни граѓани(имаше едно испитување и вакво) итн.
Е многу сакаш сега и ти. Плакатите нека ти бидат доволни. Плус тоа националната свест расте кога е државата во беда или под закана, инаку националните теми се забораваат. Така да ако ни се подобри економската состојба ќе ни падне националната свест и после тешко нас.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Не е финтава што луѓето не знаат што се туку во медиумите моментално има кампања за негриајне на се што е Македонско а ова е само некоја си реакција на тоа, пошто знаеме дека има опасност со тек на време луѓето да омекнат во ставовите.
За ова зборвев ја уствари..
И као се планира ова..

Иде чоек по улица кој не е горд шо е Македонец, и го глеа плакатов и е горд после а?

Офф, за да си горд Македонец не ми треба плакат. Или си, или не си.
Што се однесува до пропагандата...
Пак ќе треба да го цитирам Армин...

За вакви прашања тешко влијае пропагандата, каква и да е :helou:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Се токмев да одлепам еден за дома да си го залепам, заборавив. Обавезно ќе си земам 1-2 плакати. Содржината е бесценета, и Господ здравје да им даде на тие што ги прават плакативе.

Г

То е.
Мене пак ми е глупо новинарине да уништуваат се што е со добра причина направено.

Дали не сакаш да ти кажува девојка ти, родителите ти дека те сакаат иако го знаеш тоа?..

Јас сакам секогаш да ме потсетува нешто на тоа кој сум и што сум, не дека ќе заборавам, туку ми годи на душава.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
За ова зборвев ја уствари..

Што се однесува до пропагандата...
Пак ќе треба да го цитирам Армин...

За вакви прашања тешко влијае пропагандата, каква и да е :helou:
Се согласувам. Кажи им на Грците и на Грчката влада да престанат со пропагандата дека Македонија е Грчка, во тој случај. И ЕУ да нè прими веднаш, бидејќи ги исполнуваме сите услови, а исто така и НАТО.

B

Borg_Drone

Гостин
Мене ме интересира само која е причината за лепењето на овие плакати, немам ништо против, сепак не се анти-македонски, убави се, али мора да има и причина.Која е причината??

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Е многу сакаш сега и ти. Плакатите нека ти бидат доволни. Плус тоа националната свест расте кога е државата во беда или под закана, инаку националните теми се забораваат. Така да ако ни се подобри економската состојба ќе ни падне националната свест и после тешко нас.
Многу сакам а? Ако сакам пристоен живот, тоа е многу? брао

И шо предлагаш? Да стагнира сегашнава „економска состојба“, да ја дигнеме националната свест и тогаш сме на коња? Јеи

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Море дај нека ни се подобри економската состојба...
Верувај ми, на луѓено шо се заебаа од Свидмилк многу им е поважна економската состојба :helou:

Дали ти е глупаво Грција да ти кажува дека не си Македонец? И да ја уверува Европа во тоа, па потоа Европа да ти го кажува истото?
Пак ли да го цитирам Армин? :nesvest:

Поинаку се решава тоа со Грција.

Kajgana Shop

На врв Bottom