- Член од
- 20 јуни 2012
- Мислења
- 147
- Поени од реакции
- 40
која задача ја имаш ? мене точно ми излезе.Има некој со успешен проект по АОК? Ги направив табелите, минимизирав, ама во hades не ми излегува точно.
која задача ја имаш ? мене точно ми излезе.Има некој со успешен проект по АОК? Ги направив табелите, минимизирав, ама во hades не ми излегува точно.
Ок тенкју за овие. Ама имам прашање ако имаш време малку хелп. За тјуринговата од првиот колоквиум. Да се собери бинарен број со декаден број таа првата. Просветли ме плс i cant do this anymore предметот ме уби т.е. овие тјуринговите ми се фејлИмам ја од колопквиумите, да ги сликам и ќе ти пратам.
http://dl.dropboxusercontent.com/u/67689109/tp.zip
повели![]()
Да, еден од најтешките 5 предмети на ФИНКИ е.Слушам многу луѓе се жалат од Веројатност и статистика, како тие 10.00 едвај положиле, како колковиумите биле многу тешки итн, со еден збор го претставуваат како еден од најтешките предмети на ФИНКИ. Некој да сподели искуства ?![]()
Мене ми имаат пишано 25 поени. Идам на консултации, гледам 75. На асистенткава седмицата и заличела на двојка.Ја си го држам рекордот со 25 поени, цела задача онака прескокната. Because some people are blind. Шуќур не посакувам на некој да му се погоди таков асистент/професор за прегледуење
Право да ти кажам, иако ја имав точно решено задачава, не памтам на кој начин сум ја решила. Мислам дека 3 директно го имам земено како бинарен (011) и со Тјурингова само сум ги собрала 2та бинарни. Или евентуално можда и со цртички да сум ја решавала у унарна нотација, пошто не е наведено излезот со каква нотација да биде.Ок тенкју за овие. Ама имам прашање ако имаш време малку хелп. За тјуринговата од првиот колоквиум. Да се собери бинарен број со декаден број таа првата. Просветли ме плс i cant do this anymore предметот ме уби т.е. овие тјуринговите ми се фејл
Да, еден од најтешките 5 предмети на ФИНКИ е.
Алгоритми, Вештачка Интелигенција,Оперативни Системи и еден гратисКој се другите четри?![]()
И КомпајлериАлгоритми, Вештачка Интелигенција,Оперативни Системи и еден гратис![]()
Maybe,Алгоритми, Вештачка Интелигенција,Оперативни Системи и еден гратис![]()
Де бре човече, имаш ли уопште видено што се учи по ОС? Shell скриптите не се којзнае колку тешки, ама сметаш ли дека се учи и python и управување со меморија и распределба и синхронизација на процеси и не знам што уште....Maybe,
Yes,
Not rly...
гратис си е гратис![]()
python е релативно зезнат јазик додека не му влезеш во шемата... Shell скриптите се гола вода, чиста синтакса. Threads во јава е многу корисно и интересно така да ќе седнеш и ќе ги учиш...Де бре човече, имаш ли уопште видено што се учи по ОС? Shell скриптите не се којзнае колку тешки, ама сметаш ли дека се учи и python и управување со меморија и распределба и синхронизација на процеси и не знам што уште....
А тука е и теоријата, која е... хммм... у најмала рака обемна.
Ја ако споредувам, ОС по тежина би го поистоветила со Веројатност... а тоа не е мала работа
П.С: Оперативни ти се уствари два предмети во еден годинава.
Драго ми е што ти е лесен... па уште и прелесен. Прв си што ми го има кажано ова за предметов.python е релативно зезнат јазик додека не му влезеш во шемата... Shell скриптите се гола вода, чиста синтакса. Threads во јава е многу корисно и интересно така да ќе седнеш и ќе ги учиш...
< во споредба со ВиС каде што немаш ништо интересно. да прелесен е предметов![]()
зборев споредбено со ВиС е прелесен, за прелесен е релативно... обемна теорија, тоа е срање низ цел факултет... да се поправам Обемна (непотребна) теоријаДраго ми е што ти е лесен... па уште и прелесен. Прв си што ми го има кажано ова за предметов.
Ја сепак ќе останам на тоа дека е премногу обемен материјал за еден предмет, исто како што и ВиС треба да се подели на В и С.
Што се однесува до тоа дека нема ништо интересно во ВиС, тоа е многу релативно. Мене на пример делот Веројатност ми беше прилично интересен. За статистика не коментирам![]()
Одлично, АПС и ВиС ми се во трет семестар, а Вештачка Интелигенција и Оперативни Системи во четврт семестарАлгоритми, Вештачка Интелигенција,Оперативни Системи и еден гратис![]()
ПКК не е многу тешко, ама треба да се загрее столчето пошто е доста обемно.Одлично, АПС и ВиС ми се во трет семестар, а Вештачка Интелигенција и Оперативни Системи во четврт семестар
А овие предмети тешки се: Теорија на програмирање, Податочни и компјутерски комуникации, Бази на податоци, Софтверско инженерство (АСИ) ?