Факултет за Електротехника и информациски технологии

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.922
Некој нешо да не знае за мрежно програмирање...што се учи, кој го предава...бива ли да се земе?
Bump.
Btw, ако може да пишете и за Мрежни оперативни системи и Софтверско инженерство?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
зашто , ај ја вака да се замешам ако сум медицинар, ама знам скоро све за феит другарите ми се таму, па ако си на ики зашто не идеш ? Само тентов ке остане на финки (n)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
зашто , ај ја вака да се замешам ако сум медицинар, ама знам скоро све за феит другарите ми се таму, па ако си на ики зашто не идеш ? Само тентов ке остане на финки (n)
Абе веќе запишан факултет, сега втора година па да се префрлам, малку глупо нели да шетам по факултетиве? Да се запишував сега прва, на ФИНКИ ќе одев без размислување ама па изјави, префрлање документи, досиеја, шкртање по индекси, познавајќи ја македонската администрација ништо чудо и да ти изгубат нешто.
Вака истите професори ќе ми предаваат, не е само Тентов, а и тие што ќе одат на ФИНКИ во иста зграда ќе бидат. Зошто да се префрлам?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Абе веќе запишан факултет, сега втора година па да се префрлам, малку глупо нели да шетам по факултетиве? Да се запишував сега прва, на ФИНКИ ќе одев без размислување ама па изјави, префрлање документи, досиеја, шкртање по индекси, познавајќи ја македонската администрација ништо чудо и да ти изгубат нешто.
Вака истите професори ќе ми предаваат, не е само Тентов, а и тие што ќе одат на ФИНКИ во иста зграда ќе бидат. Зошто да се префрлам?
Истата изјава мораш да ја пополниш и ако сакаш да останеш на ФЕИТ. Истата процедура ти е без разлика кој факултет и да го избереш. Ти ја пополнуваш само изјавата (заокружуваш Феит или Финки) и останатото они ти го средуваат.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Истата изјава мораш да ја пополниш и ако сакаш да останеш на ФЕИТ. Истата процедура ти е без разлика кој факултет и да го избереш. Ти ја пополнуваш само изјавата (заокружуваш Феит или Финки) и останатото они ти го средуваат.
Да, да, јасно ми е, повеќе за другите бирократии ми беше. Средив тоа. :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Bump.
Btw, ако може да пишете и за Мрежни оперативни системи и Софтверско инженерство?
Мрежни ОС е интересен предмет. Се учат основни, како и малце понапредни UNIX команди.
Се полага теорија, практичен дел (решавање задачки и одговарање на прашања од аудиториските вежби), и се изработува и семинарска по тема одредена од страна на професорката (Соња Филиповска).
Вреди да се оди на предавањата, си ја знае работата Соња. Истото важи и за аудиториските, Милош одлично објаснува.
Ти препорачувам да го одбереш. :)

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Ќе може некој да пише нешо за Алгоритми и структури на податоци, кој предава и слично.. :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
a koi predmeti treba da se izberat za polaganje na matura?(bez fizika) :)
Македонски и математика екстерни, информатика/англиски/физика и било кој за интерни ... јас на пример ги имав информатика и англиски

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Најдобро ти е информатика и англиски за интерни.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дали некој знае кој ќе предава физика на бруцошите? Јас сега одам на подготвителни, и таа асистентката Лихнида ни држи часови, и ок ми изгледа..
Лихнида е злато! :love:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Ај збор два за изборните за 3 семестар: Теорија на сисетеми; Моделирање и симулација.

Утре ќе запишувам семестар и до сега се мислев дека ќе земам Интернет програмирање и ООС, но сега еве повторно гледам и имам second thoughts. Имено ИП има 30 часа лабораториски вежби(15 недели х 2 часа), ООС има 15 часа(15 недели х 1 час) како и Моделирање и симулација. Додека пак Теорија на системи има само 5 часа лаб. вежби(5 недели х 1 час). Така да мислам дека реално порастеретен би бил со последниов предмет на местото на ИП, но не знам кој предмет која тежина ја носи со себе и кој колку е потребен подоцна за ИКИ!?

Чекам ваш совет до вечерва до полноќ ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom