Факултет за Електротехника и информациски технологии

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За изборниве предмети шо ги бираме (ИНФО сум) од ИКИ важат нивните услови? Пример, веб дизјан вика бара СП и ООП положено (ја неам ООП), ќе ми праат проблем?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
За изборниве предмети шо ги бираме (ИНФО сум) од ИКИ важат нивните услови? Пример, веб дизјан вика бара СП и ООП положено (ја неам ООП), ќе ми праат проблем?
Не

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ваљда ти барет СП положен и ООП ислушан... Така да, немаш гајле ;)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ај некој од постариве на ИКИ ако може да ми каже дали софтверско инженерство е корисен предмет и дали е паметно сега (во трета) да се одбере или следната година? Ми кажуваа дека професорот тупел многу со усно, ама сеа го предава Ѓорѓевиќ така да не верувам да биде нешто страшно со усното. И формални јазици дали да се бира или не?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Абе веќе запишан факултет, сега втора година па да се префрлам, малку глупо нели да шетам по факултетиве? Да се запишував сега прва, на ФИНКИ ќе одев без размислување ама па изјави, префрлање документи, досиеја, шкртање по индекси, познавајќи ја македонската администрација ништо чудо и да ти изгубат нешто.
Вака истите професори ќе ми предаваат, не е само Тентов, а и тие што ќе одат на ФИНКИ во иста зграда ќе бидат. Зошто да се префрлам?
А отприлика каков беше интересот на цела ваша генерација многу отидоа на финки или си останаа на феит ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
А отприлика каков беше интересот на цела ваша генерација многу отидоа на финки или си останаа на феит ?
Многу отидоа на ФИНКИ. Од ики/инфо мислам дека 80% сигурно отидоа на ФИНКИ.

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Имам едно прашање за колегите, може некој да ми каже каков професор е Јолеска-Туневска Билјана по математика 1, дали е подобро кај неа или кај Кујумџиева?:)

Фала ви на одговор :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
И двете се катил, ама кога би можел да бирам сигурно не би одбрај Кујумџиева. Седиш по 3 часа и слушаш монотон глас. Табла за неа не постои. Ти предава само од проЏекторот.

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Абе таму пола се катил, туку мислев за усно каква е, такви работи :) или па кај Зајкова да се префрлам :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Абе таму пола се катил, туку мислев за усно каква е, такви работи :) или па кај Зајкова да се префрлам :D
Јас бев кај Тунеска и само ради тоа клетото усно го презапишав предметот. Недела дена пред колоквиум правите ко што го вика она „тестче“ а тој тестот е фактички усното. Од тие две тестчиња треба да имаш минимум 10 бода за да положиш. И да сакаш да го оставиш математика на испит, подобро научи го усното (сака како во книга од збор до збор) и тоа положи го а задачи само на испит. Мене ама ич ич не ми иде усно и 100 пати ме падна на тоа а задачите за пола саат ги решавам, напамет ги научив веќе. За бабава појма немам, не ми предавала :)

П.С. Постари колеги, од кај да видам во која паралелка го слушам презапишаниов предмет?

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Јас бев кај Тунеска и само ради тоа клетото усно го презапишав предметот. Недела дена пред колоквиум правите ко што го вика она „тестче“ а тој тестот е фактички усното. Од тие две тестчиња треба да имаш минимум 10 бода за да положиш. И да сакаш да го оставиш математика на испит, подобро научи го усното (сака како во книга од збор до збор) и тоа положи го а задачи само на испит. Мене ама ич ич не ми иде усно и 100 пати ме падна на тоа а задачите за пола саат ги решавам, напамет ги научив веќе. За бабава појма немам, не ми предавала :)
Значи скоро исто како кај бабата.. добро можда не е исто, бидејќи кај бабата мора да и пишуваш реферат од 10 страни :D и плус задачи да решаваш.. и на крај ќе има да те допраша нешто или да ти даде 50 задачи за саат ипол :)

Бев кај бабата, али тоа усно го паѓав:D

П.С. Постари колеги, од кај да видам во која паралелка го слушам презапишаниов предмет?
И мене ме интересира тоа, бидејќи ме нема во ниедна :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ќе има објавено распределба ко што има за прва година

Kajgana Shop

На врв Bottom