НеЗа изборниве предмети шо ги бираме (ИНФО сум) од ИКИ важат нивните услови? Пример, веб дизјан вика бара СП и ООП положено (ја неам ООП), ќе ми праат проблем?
Ваљда ти барет СП положен и ООП ислушан... Така да, немаш гајлеЗа изборниве предмети шо ги бираме (ИНФО сум) од ИКИ важат нивните услови? Пример, веб дизјан вика бара СП и ООП положено (ја неам ООП), ќе ми праат проблем?
А отприлика каков беше интересот на цела ваша генерација многу отидоа на финки или си останаа на феит ?Абе веќе запишан факултет, сега втора година па да се префрлам, малку глупо нели да шетам по факултетиве? Да се запишував сега прва, на ФИНКИ ќе одев без размислување ама па изјави, префрлање документи, досиеја, шкртање по индекси, познавајќи ја македонската администрација ништо чудо и да ти изгубат нешто.
Вака истите професори ќе ми предаваат, не е само Тентов, а и тие што ќе одат на ФИНКИ во иста зграда ќе бидат. Зошто да се префрлам?
Многу отидоа на ФИНКИ. Од ики/инфо мислам дека 80% сигурно отидоа на ФИНКИ.А отприлика каков беше интересот на цела ваша генерација многу отидоа на финки или си останаа на феит ?
многу е , а истите професори се бе, мислам хелоу, ај тие од прва ок ама овие другивеМногу отидоа на ФИНКИ. Од ики/инфо мислам дека 80% сигурно отидоа на ФИНКИ.
Истите ќе се ти се додека не презапишеш предмет...многу е , а истите професори се бе, мислам хелоу, ај тие од прва ок ама овие другиве
а после, зошто стварно нема да има кој да предаваИстите ќе се ти се додека не презапишеш предмет...
Јас бев кај Тунеска и само ради тоа клетото усно го презапишав предметот. Недела дена пред колоквиум правите ко што го вика она „тестче“ а тој тестот е фактички усното. Од тие две тестчиња треба да имаш минимум 10 бода за да положиш. И да сакаш да го оставиш математика на испит, подобро научи го усното (сака како во книга од збор до збор) и тоа положи го а задачи само на испит. Мене ама ич ич не ми иде усно и 100 пати ме падна на тоа а задачите за пола саат ги решавам, напамет ги научив веќе. За бабава појма немам, не ми предавалаАбе таму пола се катил, туку мислев за усно каква е, такви работи или па кај Зајкова да се префрлам
Значи скоро исто како кај бабата.. добро можда не е исто, бидејќи кај бабата мора да и пишуваш реферат од 10 страни и плус задачи да решаваш.. и на крај ќе има да те допраша нешто или да ти даде 50 задачи за саат иполЈас бев кај Тунеска и само ради тоа клетото усно го презапишав предметот. Недела дена пред колоквиум правите ко што го вика она „тестче“ а тој тестот е фактички усното. Од тие две тестчиња треба да имаш минимум 10 бода за да положиш. И да сакаш да го оставиш математика на испит, подобро научи го усното (сака како во книга од збор до збор) и тоа положи го а задачи само на испит. Мене ама ич ич не ми иде усно и 100 пати ме падна на тоа а задачите за пола саат ги решавам, напамет ги научив веќе. За бабава појма немам, не ми предавала
И мене ме интересира тоа, бидејќи ме нема во ниеднаП.С. Постари колеги, од кај да видам во која паралелка го слушам презапишаниов предмет?
Ќе има објавено распределба ко што има за прва годинаП.С. Постари колеги, од кај да видам во која паралелка го слушам презапишаниов предмет?