Факултет за Електротехника и информациски технологии

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Што е попаметно да упишам во трет семестар:
- Формални јазици
- Објектно ориентирани системи или
- Теорија на системи?
Ништо од ова не ми е познато од порано (може само ООС ако е некое продолжување на ООП) па врска немам кое ќе ми биде од најголема корист за понатаму.
ООС одбери, што имам правено муабет со постари го препорачуваат предметов затоа што бил многу корисен.

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
Оос дефинитивно , најлесен предмет во втора година :) не мораш книга да фатиш за да положиш , само оди на предавања и вежби . Да се добие висока оценка знае да биде малце тешко , па ако бркаш оценки не го земај :)

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Оос дефинитивно , најлесен предмет во втора година :) не мораш книга да фатиш за да положиш , само оди на предавања и вежби . Да се добие висока оценка знае да биде малце тешко , па ако бркаш оценки не го земај :)
и шо кажа ти сеа пријателе?? како е најлесен според тебе, а за висока оценка е тежок.. ај договори се те молам, па кажи ни :) може?? ајде..

инаку, има некој што ќе остане на електро од тие што се на ИКИ и ИНФО?? :)

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
Ако може да ми одговорат постарите колеги. Во 3 семестар на ТК кој е подобар од изборните предмети и дали се исплати да се поднесе молба за запишување на повеќе кредити со цел да се слушаат и двата. Благодарам

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Верка, Маргарита и Христина се професорки по физика ... до сега имало по 5 паралелки бидејќи многу студенти се запишуваа и сите три професорки имаа по една или две паралелки, но оваа година очигледно ќе има помалце паралелки така да не се знае ... а Лихнида е асистент и многу е добра, една од најдобрите на факултетот ... ја не и одев на часови, мислам дека се заебав ама на испит ако ја прашаш нешто гледа многу убаво да ти објасни за да сфатиш и да напишеш.
Јас искрено се разочарав од Лихнида уште прв семестар на вежби, кога со Smexy седевме и ја пратиме и типкава решава задача со гравитација нагоре. И јас се обидувам да ја поправам и ми вели „Ах, па така почнавме, така ќе продолжиме“. Ако Лихнида разбира 5% од Физика јас сум торта и тоа со шлаг и јаготка.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ако може да ми одговорат постарите колеги. Во 3 семестар на ТК кој е подобар од изборните предмети и дали се исплати да се поднесе молба за запишување на повеќе кредити со цел да се слушаат и двата. Благодарам
ТК софтвер е доста интересен предмет, тој одбери го. Интернет програмирање е уствари JAVA па не е лошо и тој да го ислушаш, али тоа можеш и следната година да си го одбереш, така да не се мачи со многу предмети, за да не заостануваш на задолжителните.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Јас искрено се разочарав од Лихнида уште прв семестар на вежби, кога со Smexy седевме и ја пратиме и типкава решава задача со гравитација нагоре. И јас се обидувам да ја поправам и ми вели „Ах, па така почнавме, така ќе продолжиме“. Ако Лихнида разбира 5% од Физика јас сум торта и тоа со шлаг и јаготка.
А Ласко во физика 2 си додаваше единици кај што ќе запне за да му искочи по формула задачата. А на лабораториски бара до 20та децимала да ти е точно, голем замарант.

A

apidrone

Гостин
А Ласко во физика 2 си додаваше единици кај што ќе запне за да му искочи по формула задачата. А на лабораториски бара до 20та децимала да ти е точно, голем замарант.
И те враќа по 3 пати зашо графикот не ти е точен :pos:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Ама затоа тука беше Тања и онаа вежбата по Физика 1 за брзина на звукот (за нас машките, да си подзаплакнеме очите малку де:))
Моментот со Ласко кај нас беше кога на лабораториски по Физика 1, првиот час ни објаснува како да се црта график и типов вика „...и со уметничка рака ќе повлечите линија“. Ја и смекси цела година се смеевме за тоа. Дури потклекна за да објасни како треба. Инаку Ласко што си го бива, го бива. Ама за прегледување, подобро да не ти го прегледува испитот тој. Ситничар до даска.

Член од
30 декември 2007
Мислења
793
Поени од реакции
328
Какво предмет е Веб дизајн? Некој да каже или нека предложи некој друг изборен за кој не треба многу учење.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Какво предмет е Веб дизајн? Некој да каже или нека предложи некој друг изборен за кој не треба многу учење.
Интересен предмет е. Чорбев го предаваше минатата година, во комбинација со Михајлов. Бобан е асистент. Иван + Боби, позакон комбинација - здравје. :)

Се учи HTML (не многу), CSS (најмногу), Flash (малку) и Photoshop (ептен, ептен малк). Првиот колоквиум се полага на хартија, другиот на компјутер. Барем така беше минатата година, пошто го имаа запишано премногу луѓе.

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
Физиките се најлошо концепирани предмети од прва година и се‘ тоа што е пишано поназад, ама за Ласко да кажеш дека не го бива не би требало. Единствен асистент е што на секое прашање одговара, ако не знае тогаш кажува дека не знае а не се вади со некои финти и плус можеш комотно без да посетуваш предавања и без да имаш скрипта да одиш на вежби и се‘ да ти е јасно. Освен фотометрија, тоа на никој не му е јасно :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Физиките се најлошо концепирани предмети од прва година и се‘ тоа што е пишано поназад, ама за Ласко да кажеш дека не го бива не би требало. Единствен асистент е што на секое прашање одговара, ако не знае тогаш кажува дека не знае а не се вади со некои финти и плус можеш комотно без да посетуваш предавања и без да имаш скрипта да одиш на вежби и се‘ да ти е јасно. Освен фотометрија, тоа на никој не му е јасно :)
Не, не реков дека не го бива, напротив, алал да му е, ама си додава работи кај што ќе му треба кога ќе заглави што не се логични ни најмалце и после дома чуди се како е решена задачата, баш ради финтите. А дека ситничари, ситничари :Р

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Потврдава од бибилиотека што треба за упис на зимски сем. од библиотека ли треба да се земе или од кај тетките?

Член од
22 август 2011
Мислења
28
Поени од реакции
16
Мора ли да се оди на 15ти во Борис?
И кога ќе не известат кое време ќе се оди??
Треба да се регистрирам на http://e-tech.feit.ukim.edu.mk за да бидам во тек со соопштенијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom