Факултет за Електротехника и информациски технологии

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Чорбев или Ѓорѓевиќ е подобар? Мислам за објаснување, за предавање:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Колеги, кој е максималниот број на кредити кој што можам да го запишам?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Чорбев или Ѓорѓевиќ е подобар? Мислам за објаснување, за предавање:)
Мене прв семестар ми предаваше Ѓорѓевич, а ќе ми предава и втор. Фактот што само кај него идев на предавање доволно кажува. Не знам како е кај Чорбев, али имам слушано од постарите генерации дека знае да биде заебан на моменти за оценки и испити.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Мене прв семестар ми предаваше Ѓорѓевич, а ќе ми предава и втор. Фактот што само кај него идев на предавање доволно кажува. Не знам како е кај Чорбев, али имам слушано од постарите генерации дека знае да биде заебан на моменти за оценки и испити.
И јас уживав кај предавањата на Ѓорѓевиќ, секоја чест, премногу е начитан и премногу знае да објаснува.
Него и за Чорбев ептен пофалби слушнав, затоа и прашав:)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Според официјалното соопштение на сајтот на ФЕИТ, 34.5 е максималниот број на кредити што може да се запишат. Ако некој сака да запише повеќе од 34.5, треба да се обрати кај продеканот за настава, а истотака мора да има просек над 8.5.
Линкче тука.

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
може некој да ми објасни што се изучува на КСИА и што би можело да се работи со овој смер??

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
ако речам дека идам електро од догодина, Че ме премислувате???
(не дека че се премислам ама да си прашам)

п.с. не го видов постот пред мојов-.-
сите информации ги има на страната на факултетот www.feit.ukim.edu.mk имаш и кои предмети се полагаат и што се се учи по програма дури и наставните единици

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
може некој да ми објасни што се изучува на КСИА и што би можело да се работи со овој смер??
Бегај од тоа А-то дете додека можеш. :)
Електроника и информатика ОК ама автоматика батали.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.929
Дете јас завршив на КСИА втора генерација по ЕКТС. И да ти кажам дека се учат убави работи, нови научни методи и техники. Е сега стварно кај нас сеуште економијата не е развиена за да дојдат копмании од типот на HP, Sony, Intel, Opel и сл. ама верувај за странство тоа што се учи на КСИА е топ. Имаш широка палета на дејности во кои можеш без проблем да се снајдеш како што се: производство (секако автоматизирано) секаде каде има сериско производство на лента што се вика, проектирање и водење на проекти од научно-техничка област, фирми за безбедносни системи, контрола на квалитет, фирми што се бават со автоматика и се застапници за Siemens, Omron и други компании. Пак ќе повторам државата ни е таква што тешко се наоѓа работа со она што сме завршиле. Пак на крај ти си одлучуваш. Ако ти оди програмирање запиши се на ИКИ. И ТК не е лош смер (иако е тежок) ама не треба да споменувам за моќта на компаниите како T-Home, T-Mobile, Slovenia Telekom (One), и други помали телекомуникациски оператори и интернет провајдери.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Ај ако може некој КСИА-ш да ми каже Елементи на нумеричка математика, 7 кредити е или 6,5? Оти на странава пишува на едно место 7, на друго 6,5.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
ако речам дека идам електро од догодина, Че ме премислувате???
(не дека че се премислам ама да си прашам)

п.с. не го видов постот пред мојов-.-
сите информации ги има на страната на факултетот www.feit.ukim.edu.mk имаш и кои предмети се полагаат и што се се учи по програма дури и наставните единици
Не, во никој случај. Факултетов е стварно многу убав и просперитетен (барем јас така мислам). Ако се чувствуваш доволно спремен по математика и ако си голем логичар, повели... Одбери го смерот што најмногу ти одговара, тоа што сакаш во иднина да го работиш. Поздрав

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Ај ако може некој КСИА-ш да ми каже Елементи на нумеричка математика, 7 кредити е или 6,5? Оти на странава пишува на едно место 7, на друго 6,5.
7 кредити е јас мислев дека е 6.5 али од кога запишав семстар(лани) ми имаа запишано дека должам 102денари(пола кредит) па го платив во запишувањето на наредниот. Исто во уверение за положени испити имав напишано 6.5 па на студентски го смениле на 7
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom