Мене прв семестар ми предаваше Ѓорѓевич, а ќе ми предава и втор. Фактот што само кај него идев на предавање доволно кажува. Не знам како е кај Чорбев, али имам слушано од постарите генерации дека знае да биде заебан на моменти за оценки и испити.Чорбев или Ѓорѓевиќ е подобар? Мислам за објаснување, за предавање
И јас уживав кај предавањата на Ѓорѓевиќ, секоја чест, премногу е начитан и премногу знае да објаснува.Мене прв семестар ми предаваше Ѓорѓевич, а ќе ми предава и втор. Фактот што само кај него идев на предавање доволно кажува. Не знам како е кај Чорбев, али имам слушано од постарите генерации дека знае да биде заебан на моменти за оценки и испити.
33 кредити може максимумКолеги, кој е максималниот број на кредити кој што можам да го запишам?
Бегај од тоа А-то дете додека можеш.може некој да ми објасни што се изучува на КСИА и што би можело да се работи со овој смер??
Дете јас завршив на КСИА втора генерација по ЕКТС. И да ти кажам дека се учат убави работи, нови научни методи и техники. Е сега стварно кај нас сеуште економијата не е развиена за да дојдат копмании од типот на HP, Sony, Intel, Opel и сл. ама верувај за странство тоа што се учи на КСИА е топ. Имаш широка палета на дејности во кои можеш без проблем да се снајдеш како што се: производство (секако автоматизирано) секаде каде има сериско производство на лента што се вика, проектирање и водење на проекти од научно-техничка област, фирми за безбедносни системи, контрола на квалитет, фирми што се бават со автоматика и се застапници за Siemens, Omron и други компании. Пак ќе повторам државата ни е таква што тешко се наоѓа работа со она што сме завршиле. Пак на крај ти си одлучуваш. Ако ти оди програмирање запиши се на ИКИ. И ТК не е лош смер (иако е тежок) ама не треба да споменувам за моќта на компаниите како T-Home, T-Mobile, Slovenia Telekom (One), и други помали телекомуникациски оператори и интернет провајдери.може некој да ми објасни што се изучува на КСИА и што би можело да се работи со овој смер??
Не, во никој случај. Факултетов е стварно многу убав и просперитетен (барем јас така мислам). Ако се чувствуваш доволно спремен по математика и ако си голем логичар, повели... Одбери го смерот што најмногу ти одговара, тоа што сакаш во иднина да го работиш. Поздравако речам дека идам електро од догодина, Че ме премислувате???
(не дека че се премислам ама да си прашам)
п.с. не го видов постот пред мојов-.-
сите информации ги има на страната на факултетот www.feit.ukim.edu.mk имаш и кои предмети се полагаат и што се се учи по програма дури и наставните единици
7 кредити е јас мислев дека е 6.5 али од кога запишав семстар(лани) ми имаа запишано дека должам 102денари(пола кредит) па го платив во запишувањето на наредниот. Исто во уверение за положени испити имав напишано 6.5 па на студентски го смениле на 7Ај ако може некој КСИА-ш да ми каже Елементи на нумеричка математика, 7 кредити е или 6,5? Оти на странава пишува на едно место 7, на друго 6,5.