Многу се учи. За разлика од Математика 1, многу погломазни се задачите. Најубаво да си бидеш на аудиториски редовно, не е многу тешко, ама има некои цаки што треба да се научат убаво. И ќе се дупнеш од решавање интеграли (неопределени, определени, несвојствени, двојни, тројни, површински, криволиниски.....) и после ќе ја знаеш таблицата и во сон. За литература, кај секој професор посебно. И збирката од Јолевска, Начевска, Санева & co. помага, многу задачи паѓаат од таа на испит.Ај некој совет за математика 2. Што да се учи, од каде да се учи, колку да се учи
пробај убаво да ги разбереш задачите од аудиториските, не ти треба повеќе материјал , а и плус тоа овој предмет ти е најлесен од прв семестар така да немаш гајлеЛуѓе абе знае ли некој на нет некоја страна на која и убаво е објаснето за да се научи структурирано програмирање и објектно ориентирано. Ја сум на енергетскине смерови ама кога тогаш ќе мора да го откачам предметов па некој ако знае слободно нека стави линк. Ај објектново сеа почнаа со предавање за почетоков го разбирам ама така беше и со структурирано и после се сјебав.
И јас така викав и не учев и го паднав па сеа глеам вториов семестар барем ова објектново да го фатам па за првово во јуни или септември.пробај убаво да ги разбереш задачите од аудиториските, не ти треба повеќе материјал , а и плус тоа овој предмет ти е најлесен од прв семестар така да немаш гајле
Ај плс помош, дали има објавено термин за кога ќе биде првиот колоквиум компјутерска електроника 1? Отприлика барем?
Фала :smir:
и мене ова ми треба, помагајте колеги!:smir:Ај помош од повозрасните. Што прашања се паѓаат на прв колоквиум от теорија Електротехника 2?
Јас го положив лани предметов, ама на ИНФО сум - пола предмет ни беше вовед во логички кола, пошо немаме таков предмет.Има некој тука што слушал и положил Компјутерски Архитектури, па сега тера Скопска шема*?
*Ако ви предавал Тентов, најверојатно ќе сфатите што бладам.