ФОН-прв приватен универзитет во РМ

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Само малку да надополнам , има некои колеги на форумов од ФЕИТ , можат да потврдат , дека нема шанса да научат на приватен тоа што се учи тука.Имам и другари што се запишани по приватниве на смеровите по информатика , па каде каде им е полесно,но затоа и имаат мала дупка во главата :smir:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Има колеги кои после 3 исчистени години на ФЕИТ не научиле ништо ново што досега не знаеле, исто како што има колеги од ФЕИТ на кои им треба бајачка коа ке видат глувче :pos2:

На факултет одиш да учиш и ќе научиш онолку колку што САКАШ

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Има колеги кои после 3 исчистени години на ФЕИТ не научиле ништо ново што досега не знаеле, исто како што има колеги од ФЕИТ на кои им треба бајачка коа ке видат глувче :pos2:

На факултет одиш да учиш и ќе научиш онолку колку што САКАШ

Брат ... има луѓе што ги интересира кодирање/дизајнирање/анимација бе .... и самоволно си учат .... Али ја гарантирам дека нема човек што после завршување на Феит рекол дека све знаел ....Нема шанси.

Член од
22 декември 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Штета што сега не вреди многу дипломата , туку се гледат професионалните способности на студентите , вие драги колеги од јавните универзитети само теориа учите , а ние нај многу му даваме приоритет на праксата, ФОН има потпишано момерандуми со МВР , ЦУК ( центар за управување со кризи ) , и други компани... такашто нас не ни треба дипломата, ние сме подготвени на професионално ниво за нашата работа , поздрав ;)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.159
Поени од реакции
6.015
Штета што сега не вреди многу дипломата , туку се гледат професионалните способности на студентите , вие драги колеги од јавните универзитети само теориа учите , а ние нај многу му даваме приоритет на праксата, ФОН има потпишано момерандуми со МВР , ЦУК ( центар за управување со кризи ) , и други компани... такашто нас не ни треба дипломата, ние сме подготвени на професионално ниво за нашата работа , поздрав ;)
А богами и писменоста се гледа...

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
znaci decki zdravo na site sakam da odam na primeneti jazici na fon narednava godina ..ima li nekoj so iskustvo , licno mene mi se dopaga fakultetov od toa sto razgovarav so studentski prasanja i stranata na net ,mi trebaat i licni iskusva i kako e tamu pozz do site:back:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Знае ли некој дали попустот за репрезентативци важи за сите смерови на ФОН или само за физичко смерот таму?:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Знае ли некој дали попустот за репрезентативци важи за сите смерови на ФОН или само за физичко смерот таму?:toe:
Адреса: Ул. Војводина б.б. 1000 Скопје
Тел.02 244 55 55
Факс 02 244 55 50
E-mail: info@fon.edu.mk

Мислам дека е само за Факултетот за спорт и спортски менаџмент, но за сигурно јави им или пиши им маил.

Инаку и годинава продолжува кампањата за стипендирање на најдобрите 50 средношколци

Кампања 2008/2009

Универзитетот ФОН согласно традицијата да воспоставува линкови помеѓу стопанството и високот образование, ќе ја продолжи кампањата: И, во Македонија се може во академската 2008/2009 година.
Со која нови 50 најдобри умови од Македонија ќе добијат стипендии и пристап до компаниите во Македонија. Бројот на компании соработници во меѓувреме се надополнува со цел поголем пристап до работниот пазар на студентите на ФОН.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Фала за податоците за контакт. Им пишав. Ке видам шо ке кажат:smir:

H

Hercules

Гостин
Може да ми каже некој кој што студира на ФОН, во кои земји од светот е призната дипломата...?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Може да ми каже некој кој што студира на ФОН, во кои земји од светот е призната дипломата...?
Таков список нема.
Значи сите факултети на фон што се се акредитирани.
Со тоа и тука и во странство ти е признаена дипломата.
Не може список да ти се даде Бразил, Англија, Перу, Хрватска ... :)
Сигурно некој ако учи на Правен факултет за македонското правосудство нема да може да најде пример работа во странство во некоја адвокатска канцеларија, но за да оди на постдипломски ќе може на одредена струка да се надогради.
Денеска постојат најразлични програми на факултетите во странство. За да се запишеш треба да одговара програмата. Не можеш на сите факултети, но на огромен пороцент да. Знам многу луѓе од Фон што се на постдипломски во странство.

Таков список како што ти бараш никој нема да ти даде ни од државен ни приватен факултет.
Многу зависи дали бараш за да одиш на постдипломски во странство или пак сакаш после да работиш во странство.
Ова второто е многу потешко нормално.
И не зависи од дражавата, зависи од факултетите и од газдите кај што сакаш да работиш.
Во глобала дипломата е признаена.

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
Вака дечки, годинава сум матурант па се двоумам дали да одам на ФОН, Европски или Електро(смер информатика). Е сеа според листата на предмети што треба да се полагаат на матура за на ФОН треба високо ниво математика, и од интерните физика и информатика.

Па сакам да прашам дали некој знае како оди со системот на запишување, дали ако немаш земено физика на пример за интерен предмет автоматски ти пропагаат шансите за упис или имаш помалку шанси од оние што имаат, пошо само на ФОН толку строги барања за полагање на матура имат ни на Електро ни на Европски не е така?(прам муабет за смер информатика да немат забуни :))
jas zboruvav so studenstki prasanja i mi rekoa deka listata na matura.com moze i da se izmeni spored zelbite na ucenikot samo ako nema moznost da gi polaga navedenite na pr.ako si ucel fizika edna godina a neli treba najmalku 2 i takvi slucaevi .pozz

RastaMan

Tipac
Член од
29 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Jas istotaka ke studiram primeneti jazici od narednata godina na FON pa bi sakal da postirate(ako imate) linkovi od slednive e-knigi :
-Morfologija na Angliski jazik
-Fonetika i fonologija na Angliski jazik
-Britanska civilizacija.
Vi blagodaram odnapred.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Вежбаме и ние пракса ... кој како си ја наредил не ? А за дипломите дали не се признати прашај ги тие што црнчат во Сивус за 300евра =)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Од денеска па до 31 ви март трае акцијата Учи повеќе, биди повеќе! И во Македонија се може!

Значи доделување на комплетни 50 стипендии на најдобрите средношколци и уште 250 средношколци кои ќе влезат во најтесниот круг ќе добијат одредени попусти. Сето тоа во соработка со најдобрите македонски компании, кои ги доделуваат стипендиите и гарантираат работа за лицата кои тие ќе ги стипендираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom