Урбани легенди

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Уки и Шпиц :vozbud:,Циганот што седи у Дал Мет Фу дотеран,беше и на Бисери и овој со точакот не ми текнува како се викаше бе :tapp:...леле ај ако ми текне ќе допишам :helou:

E sto proekt e toa Gerdap. Prvpat slusam za takvo nesto.

Еве што е Гердап проектот. Клик.
Инаку човекот е како инжињер архитект предобар математичар. Ова е жива вистина сега што ќе ви го кажам. Доаѓа еднаш на биљардот а ние игравме. И го прашуваме например колку се 321*123. За 2 - 3 секунди одговара а ние сметаме на калкулаторот на мобилниот , и погодете што ниту една не згреши. Неговата куќа била порано најубава во Берово а сега е запуштена , ајде ако можам ќе ви пратам слики наскоро. Инаку е во форма на брод куќата.

eve edna urbana sportska legenda za mzt
si bil nekoj covek i si imal niva i mu dosle luge koj trebalo da mu ja zemat nivata za da ja gradat salata na mzt tipot ne mozel da se pomiri so toa i im frlil kletva nikogas da ne osvojat nisto

еве ви и една селска

една жена вика оти зборела со змија, и тоа змија со коса :vozbud:

и викала да не ја тепа оти че била после несреќна цел живот

наводно змијата живеела во гробишта и јадела органи човечки , па затоа имала коса - навосно мутирала од органите . ја виделе повеќе пати - била голема доста 4-5 метра , дебела со нестадарно голема глава за змија имала седа коса - во струмичко село - штука !

така имам чуено за ова :pos2:

За во Велес викаа дека зад болницата имало порано германски гробишта. Дури и се зборуваше дека некои деца играјќи си таму (просторот е многу голем) нашле коски. Подоцна всушност излезе дека од болница што ампутирале раце-нозе ги закопувале таму. Исто така, за првата куќа што е најблиску до “гробиштата“ се зборуваше дека е опседната, страв им беше на луѓето да минат оттаму, а нема врска, еден поранешен школски живее веднаш до таа куќа. Еднаш и Нова година имаме чекано кај него, цела вечер ја поминавме на терасата, па ништо не ни се појави.

За во Велес викаа дека зад болницата имало порано германски гробишта. Дури и се зборуваше дека некои деца играјќи си таму (просторот е многу голем) нашле коски. Подоцна всушност излезе дека од болница што ампутирале раце-нозе ги закопувале таму. Исто така, за првата куќа што е најблиску до “гробиштата“ се зборуваше дека е опседната, страв им беше на луѓето да минат оттаму, а нема врска, еден поранешен школски живее веднаш до таа куќа. Еднаш и Нова година имаме чекано кај него, цела вечер ја поминавме на терасата, па ништо не ни се појави.

Па не искачаат духови на нова година,и они слават ма!

Урбана легенда е Дуле Истина... Незнам колку постои човекот, ама многу луѓе ми го збореле, иако никој од нив лично го нема видено...

Dule istina so grom mu tropal na vrata i go fatil u tegla i sea ne plaka struja so godini?

I so go zdupil gromot so fico , "pustam levi zmigavac i cepam desnO!"

paa posle..."Vlagam ja u bazen,gleam ajkula pozadi mene,plivam ja plivam,plivam,plivam,plivam,plivam,plivam se vrtam ja gleam ona pak pozadi mene,plivam,plivam,plivam se vrtam ovaa pak pozadi mene,i se iznervirav i si otidov.."

Dule istina rulez <3

..хих абе све постои...и божем вистина....као за оној камионџија кој возел навечер(незнам од каде за каде)..и некоја невеста го стопирала и замолила за превоз..и он ако ..се согласил..да ја однесе незнам до која црква..и кога влегла..тој возел..и кога погледнал у тоа ретровизорот (тоа огледалото шо седи на глаа..неам појма как се вика)..видел некоја старица ...у искината венчаница...и кога отишла таа...тој секоја вечер осечал стурено..ладно околу него..хмм :toe::toe: глупости

Еве што е Гердап проектот. Клик.
Инаку човекот е како инжињер архитект предобар математичар. Ова е жива вистина сега што ќе ви го кажам. Доаѓа еднаш на биљардот а ние игравме. И го прашуваме например колку се 321*123. За 2 - 3 секунди одговара а ние сметаме на калкулаторот на мобилниот , и погодете што ниту една не згреши. Неговата куќа била порано најубава во Берово а сега е запуштена , ајде ако можам ќе ви пратам слики наскоро. Инаку е во форма на брод куќата.

Daj nesto ponasiroko i ako imas sliki ama ne od rasturenata ami od celosnata kukja.

во битола има као секта што се вика Црна Ружа, има страшни приказни во врска со сектата
и имам слушнато и за селото Гари кое имало мн урбани легенди

За куќата во пржино имам и јас слушнато, Дани си ја има скршено ногата таму кога го снимаше спотот "Црвени дождови", иначе имам повеќе урбани легенди - приказни слушнато ( мислам од Македонија ) еве неколку:
- Брат на дедо ми беше глув на едното уво, како му се случило тоа, некаде во 1945/6 во селото имало некоја многу убава мома, војниците од каралуата ја силувале, парче ја направиле, ја убиле. После 10-тина години на истото место каде што ја силувале девојката братот на дедо ми собирал дрва и си тргнал накај дома, но го фатило самрак, кога од еднаш девојката што била силувана му рипнала на рамо и барала помош. Он ги оставил дрвата и коњот и почнал да трча но оваа му рипала од едно рамо на друго и го молела за помош. Го нашле дури другиот ден целиот изгребан и во бесознание. Кога се освестил им раскажал што се случило но од викањето на девојката останал глув ( те разбираше само ако ти ги гледа усните додека зборуваш ). За ова никој во селото и од роднините не зборуваше. Го дознав сосема случајно зашто братот на дедо ми е гув.
Но од целата приказна останува мистерија: зашто на него му се јавила девојката, зашто него му се качила на рамото, дали биле во родниски врски со девојата ли нешто друго...? Ова можеби никогаш нема да дознам.
- Еве уште една урбана легенда ( скопска ). Сите знаеме дека Калето порано било избегнувано од луѓето, ренесанса доби сега кога се гради американска амбасада, но до тогаш било проколнато и ибегнувано. Зашто тоа е така навистина не знам, но ке ви раскажам неколку приказни ( вистински ) околу скопското кале.
Кога се испитувале скривниците во внатрешноста на калето најде ни се некои чудни работи, испитувањата се вршеле во најголема тајност ( испитувањата биле некаде 60-тие поле земјотресот ). Еден од луѓето кои го испитувале зе задушил таму. Типот кога го извадиле ( иако носел маска, одело и опрема за дишење ) целиот бил помодрен и имал чудна боја на кожата. Од тогаш испитувањата се прекинати, а скривниците затворени. Сопругата на задушениот ми беше комшика, од тогаш она целосно и се посвети на бога и верата.
Едни мои постари другари од малото решиле да видат што има во скривниците, земале потребниот алат ( конец, батерија, свеќа и заштитан маска - војничка ). Првиот пат кога влегле наишле човечки костур и голем базен со вода. Кога фрлиле камен во базенот сватиле дека базенот бил многу длабог ( од звукот на каменот кој го дал ). Втортот пат гога влегле едноиот не излегол баш ( за ова никој во малото не сака да зборува ). Зам дека цела година лежеше во болница и од кичмата му имаат вадено брис. Сега дечкото си е ок, но кога зборува утата му се пењи.
Толку од мене, знам дека има и други вакви приказни но ове се приказни кои биле ноепосредно до мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom