Урбани легенди

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
постојат ли кај нас урбани легенди?и ајде пример за урбана легенда!

Секој град си ги има своите урбани легенди.
Ме мрзам да кажувам и да зборам, но фактот што го спомнав погоре е чиста вистина. За ваквите луѓе може и книга да се напише. :wink:

StormAngel напиша:
Секој град си ги има своите урбани легенди.
За ваквите луѓе може и книга да се напише. :wink:

za ova si vo pravo

Сакате урбани легенди, или урбани приказни?

Добро!
Зборувајте за мене ама немојте да претерувате!!! :bal:

Gledav eden film,Urbani legendi se vikase.Nesto kako horor,ubiecot ubiva po scenario na urbana legenda.
Mi tekna onaka cisto,kako nastanuvaat urbanite legendi.Dali se toa samo muabeti koi so shirenjeto od eden na drug covek dobivaat zamav i se prenesuvaat so promena na likot vo prikaznata(vo stilot mesto drugar mi,bratuced mi),ili se toa prazni muabeti i po nekoja slucajnost dobivaat popularnost zaradi fantasticnata storija ili interpretacija na raskazuvacot.Moe mislenje e deka se toa produkti na coveckata fantazija i nisto poveke

strumics напиша:
Gledav eden film,Urbani legendi se vikase.Nesto kako horor,ubiecot ubiva po scenario na urbana legenda.
Mi tekna onaka cisto,kako nastanuvaat urbanite legendi.Dali se toa samo muabeti koi so shirenjeto od eden na drug covek dobivaat zamav i se prenesuvaat so promena na likot vo prikaznata(vo stilot mesto drugar mi,bratuced mi),ili se toa prazni muabeti i po nekoja slucajnost dobivaat popularnost zaradi fantasticnata storija ili interpretacija na raskazuvacot.Moe mislenje e deka se toa produkti na coveckata fantazija i nisto poveke

Па и не мора да значи дека сите се измислени . . .

Имаше еднаш се збореше во струмица пред некоја година дека духот на Не-знам-кој се шетал низ градот. Некоја цура пробала да го повика...Во рок од 2 недели завршила во лудница, а родителите се исселиле од станот. А не ме прашувајте која е, неам блага веза...

Исто има и една легенда...имало некаде мислам некај карпош некоја опседната куќа, ама баш ко у филмовите, стара обрасната. Од страната патот бил реновиран. Ко демек, луѓе ја купиле па дошле да реновираат околу. Главниот тип влегува внатре, за пола саат трча надвор ко шизнат. Сето реновирање престанува за два дена.

Исто ке демек пред 3 месеца некоја патрола на водно фатиле некој џанки у 3 саат сабалје. Ко претресле овој имал купишта "праФ" vo него. Почнал да се правди ко демек го киднапирале вампири, ко донеле, го тепале и силувале. Го носат овој во станица на детектор или што знам што, типов не лаже. Или е бил толку стоунед што срцето му оспорило...или нешо друго...

Има една куќа во Пржино(имав слики на мобилен ама ги избришав) многу е стара и е напуштена,и изгледа страшно.Има приказна дека е проколната бидејќи кога влегло некое дете се угушило до СМРТ.Колку е вистина не знам.

ReCoN напиша:
Има една куќа во Пржино(имав слики на мобилен ама ги избришав) многу е стара и е напуштена,и изгледа страшно.Има приказна дека е проколната бидејќи кога влегло некое дете се угушило до СМРТ.Колку е вистина не знам.
Nema vrska... ne e strashna voopshte.. ako pominete pokraj patot e desno, zelena e. Stara e mnogu.. nemozhe da se ugushi poshto celata e otvorena, se sobiraat lokalni travadzii i praat rastur tamu, nema nishto strasno..
Inache i mene mi tekna koga ja procitav temava;)

Урбана легенда е Дуле Истина... Незнам колку постои човекот, ама многу луѓе ми го збореле, иако никој од нив лично го нема видено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom