Улична и урбана фотографија (ваши дела)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Охридскиот скејт-парк.

Извините на нискиот квалитет, со телефон е 3 mp, неам апарат.:smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.016
Си можела да го свртиш телефонот кон десно, за рампата во целост да влезе во кадар и да има симетрија. Таман и столбот од уличното осветлување ќе ти дошол во лево. Се останато е одлично.
Окото на фотографот е побитно од сензорот на неговиот апарат, така да не се оптоварувај со фактот дека фотографираш со телефон. Некои фотографи цели изложби имаат направено со мобилен телефон :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Си можела да го свртиш телефонот кон десно, за рампата во целост да влезе во кадар и да има симетрија. Таман и столбот од уличното осветлување ќе ти дошол во лево. Се останато е одлично.
Окото на фотографот е побитно од сензорот на неговиот апарат, така да не се оптоварувај со фактот дека фотографираш со телефон. Некои фотографи цели изложби имаат направено со мобилен телефон :)
Ова го ценам многу(y), ти благодарам на комплиментот и критиката.:)

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
zeleznicka-resize.JPG
Коментирајте,давајте критики бидејќи сум почетник па се е добредојдено.....Инаку ова е фотографирано со Nikon D3100 и 18-55mm.

П

Пепси_

Гостин

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.016
Зи Џерман и Фреди Кругер, темава е улична и урбана фотографија, а не зајдисонце и небо.
Али Џи, освен мостот, и тебе пола пост ти е офтопик, ама ќе го оставам, да не испадне дека сум престрог.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
flix и dimitar88 едноставно прејаки фотки.. ме оставате без коментар буквално.. само напред и БРАВО!!!
едно прашање до фликс шо апарат користиш?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
flix и dimitar88 едноставно прејаки фотки.. ме оставате без коментар буквално.. само напред и БРАВО!!!
едно прашање до фликс шо апарат користиш?
Фала на комплиментот :)

Користам Nikon d90 со 16-85mm најчесто за овој тип на фотографија.

Член од
1 декември 2010
Мислења
46
Поени од реакции
4
Може ли некој да ми каже со кој програм можам да добијам вака извртена фотографија?

Фала Однапред :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Може ли некој да ми каже со кој програм можам да добијам вака извртена фотографија?

Фала Однапред :)
Си купваш fish eye објективб 10 мм или 16 mm и го добиваш овој ефект или со фотошоп исто можи со lens distortion мислам дека така се викаше опцијата .

Kajgana Shop

На врв Bottom