Ај појасни го своето мислење, и јас мислам дека укинувањето за визите не е позитивна, али малку да се објасни.
ПОЧИТ!!!!!
пак ќе требаат пари за надвор,плус тоа ќе работиш на диво,нормално дека платено ќе биде повеќе надвор, сигурно 80% од младината ќе сакаат да ја напуштат Македонија заради тоа што трудот на работникот не се гледа тука,една седница да се свика во парламет за нивни плати сите се наброј од пратениците и во 1час се изгласува законот.
да не забегувам од тема има услови да се живее тука само малку владата треба да поработи на тоа а не да ги полнат џебовите.а сигурно со укинувањето на визниот режим безбедноста на државата е помала,и сега како што слушам за да ги задржи своите граѓани се враќа повторно служењето во војска до 27 година.тој што е со странски пасош ќе забега другите не верувам дека ќе успеат .искрено не ми се свиѓа ова. место да се гледа како да се направи нешто во Македонија
тие само ја упропастуваат државата која полека згаснува,помалку народ помала држава или да речам град на некоја соседна држава.ние само си ја уништуваме никој не ни е крив.еве пример досега неколку од Македонија одаат да работат на брод,6 месеци во тие месеци тој нека спечали 10.000 евра
кога ќе се врати тука во што да ги вложи???а со тие пари не верувам да поминиш еден век
треба малце да се гледа појасно на работите,ние само гледаме како странство и толку таму од небо паѓаат,вистина имаш доволно за живот за храна за облека,али црно ти црно,ќе речите овде нема ништо,па нема кога е поделен народот.кога се протестира излегува само тој што има мака другите се исмејуваат.
незнам како објаснувам али доволно сум свесен дека ја сакам оваа држава и дека можи да се направи во неа подобро да живееме само ако измениме ние нешто а не да чекаме од влада или парламент
како прво не знаеме кои се наши права,закони с еменуваат на секој три дена.а тоа ние сами го дозволуваме.и тоа да не дробам досаден станувам поздрав до сите кои се против визниот режим.на другите среќен им пат:smir:
Здраво Св.Петре:baeh: