и мене ме интересира некоја препорака за добри патики за трчање, немора да се за на асфалт на трева се трча најубавоЛани трчав 21км, оваа година здравје пак....се спремав неколку недели пред тоа по 10км на ден-два ги трчав на кеј и резултатот ми беше поприлично слаб, над 2 часа....
Оваа година планирам дистанцата 21 да ја истрчам пред самиот маратон неколку пати и да спуштам под 2 саати...
Сите што му ја мислите за 21 (па и 42), немојте да му ја мислите, спремајте се! Кеј, Водно, точак...
п.с. Некаков предлог за добри патики за трчање по асфалт (без забегани цени) би бил добредојден...
Види во New Balance продавницата, имаат добри running модели а знаат да дадат и добар попуст. Продавницата е во ГТЦ, карши Македонија Спорт.Лани трчав 21км, оваа година здравје пак....се спремав неколку недели пред тоа по 10км на ден-два ги трчав на кеј и резултатот ми беше поприлично слаб, над 2 часа....
Оваа година планирам дистанцата 21 да ја истрчам пред самиот маратон неколку пати и да спуштам под 2 саати...
Сите што му ја мислите за 21 (па и 42), немојте да му ја мислите, спремајте се! Кеј, Водно, точак...
п.с. Некаков предлог за добри патики за трчање по асфалт (без забегани цени) би бил добредојден...
Да, ама јас трчам со патики што (мислам дека) се за футсал, имаат тенок ѓон и за трева се подносливи, ама асфалт е друга прича (како што маратонов се трча)...
...вакви глупости као мене немојте да праите со патики, посебно ако добар дел од годината идете на трчање...
Јас со такви почнав. Нозете партали ми се направија со плускавци, па ги баталив и си купив патики за трчање.Со такви патики на футсал може да се трча на кеј?Или воопшто па не се препорачливи?
Јас трчам од каналот во Карпош до мостот кај Влада во добар дел на трева (дур не испогори летно време и дур не ги шлапнаа кретенскине „плажи“) и на трева мука нема, јас немам никаков проблем....добро е што се појачани со конци и не се прекршува кожата, а за моментот со потењето, дишење на ногата - релативно се плитки и не е толку страшно....проблемот е на асфалт, ѓонот е многу тенок и има повеќе триење на зглобовите....Со такви патики на футсал може да се трча на кеј?Или воопшто па не се препорачливи?
Маичка добиваш, гел за мускули, некој попуст може по продавнициве....барем добри да ги праат маичките, лани беа без врска и квалитет и дизајн....Аманте бе, 600 денари за да можам да трчам на чудово? Почитувам апсолутно спортов, ама вака скапичко делуе....