Ова во линкот е за претходниот модел што го користеше. Да не изгледа дека го спорам Кипчоге, машинерија е човекот и целата организација со менување пејсери во формација која ќе го сече воздухот и слично е само за да се докаже дека може да се истрча испод два. Постот ми беше само за патикитеКипчоге делува како фин лик, но мене сето ова ми изгледа на алчност на Најк кој сака да ќари од публицитетот што се создава со такво достигнување и очигледно успееја во тоа. Рекордот на официјална трка е 2:01:39, овој стои 1:59:40 или околу 1,5% побрзо. Кипчоге имаше на користење:
- Патики што даваат наводно 4% заштеда на енергија. Ова во време незам колку е, но очигледно доволно за да се смета за потенцијално мамење.
- Воздушен зид ког го намалува отпорот на воздухот, а ова наводно заштедува околу 40секунди во еден маратон.
- Асистирана суплементација во од
- иделна патека и атмосферски услови, дури и стартот на самиот ден е поместен (мислам 1 ч покасно) само да се достигнат најидеалните услови
- 41 пејсер кои се менуваат
- WR laser линија пред нив
Ја па мислам дека за година две ќе паднеАбе кога тогаш и ќе се направи вакво време и во официјална трка. Според мене за 5, максимум за 10 години маратонот ќе се спушти под 2 часа во официјална трка.
Инаку, еве ги овие новите. Некаде читав дека во патентот на Најк пишува дека предниот дел бил направен од пена и воздух (дупката што е), а уствари биле воздушни перничиња
Прегледај го приврзокот 219977
A Breakdown of the Nike Kipchoge Prototype Shoe » Believe in the Run
We break down the Nike shoe prototype seen on Eliud Kipchoge as he ran the fastest marathon ever in 1:59:40 at the INEOS 1:59 challenge in Vienna, Austria.www.believeintherun.com
Ја па мислам дека за година две ќе падне
Sports Direct aма ми стигнаа во Словенија инаку и за во СК имам порачувано од таму нешто ситнурии, доста професионална retail компанија.Друштво има некој нарачувано патика од странство?
Да препорачате некое сајтче
Знаеш ли каде има во околината на градов,негде поблиску за секојдневно трејл трчање? Ептен сум почетникЈас во продавница се зезнав последниот пат, а не преку интернет.
Признавам само ако ја пробаш буквално истата во Скопје, па да ја најдеш негде од каде со shipping ќе те фати поевтино....ако е имаш среќа да е истиот производител. Од нова година мислам дека лимитот го подигнавме на 90 евра за стока која не подлежи на царинење.
Ако трчате километражи полумаратон и маратон нема место за импровизација - голем процент во целиот резултат учествува добра патика, патика што ти лежи на нога...за планинско трчање и ултра-трејл неќам ни да дискутирам...таму си бара и grip, контакт со различни видови подлоги - патиката е често пати и пресудна, клучна.
А до Крстот?Пред да земете патики прогуглајте дали сте пронатор итн во врска со стапувањето, одредени модели се за одредени стапала.
@Наќо Скопски види паркот Гази Баба дали ќе те бендиса.
Може и тоа, таман на работен ден не се плаќа таму паркинг на средно (освен ако не смениле) па ако си апла почетник можеш прво од средно до крстот да видиш до кај си.А до Крстот?
Ја не знам ни со одење дали можам до МаткаМоже и тоа, таман на работен ден не се плаќа таму паркинг на средно (освен ако не смениле) па ако си апла почетник можеш прво од средно до крстот да видиш до кај си.
Од крстот до Матка е мислам најхардкор во Скопјево, 20 км е некаде, ќе има и трка во март.