Тренинг во домашни услови!

G

garthok

Гостин
При правење склекови брзи спуштања и спори подигнувања или обратно за поголем ефект?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
При правење склекови брзи спуштања и спори подигнувања или обратно за поголем ефект?
За хипертрофија е битно време под затегнатост - т.е. споро.
Брзо само импулсивност добиваш (неверолошки напредок - испукување на брзи команди).

G

garthok

Гостин
За хипертрофија е битно време под затегнатост - т.е. споро.
Брзо само импулсивност добиваш (неверолошки напредок - испукување на брзи команди).
Кое да биде споро подигнувањето или спуштањето или мислеше на двете? Читав дека доколку се комбинира се создава поголема хипертрофија.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кое да биде споро подигнувањето или спуштањето или мислеше на двете? Читав дека доколку се комбинира се создава поголема хипертрофија.
На двете мислам.
2-2-2 т.е. 2 секунди спуштање - 2 секунди доле - 2 секунди кревање
и да - СЕКАКОВ тренинг е битен т.е. никогаш не треба да се фокусираш само на хипертрофија - теоријата е дека ако јачаш и импулсивност ќе имаш придобивки да си подобар при големина и затоа така се вика дека боље е комбинирано

tl;dr - 2-2-2 терај, ако ти е приоритет големина, импулсивност моеш после 6 месеци хипертрофија еден месец да стаиш ама скоро и небитно ако ти е вака аметерски целта - а не атлетски професионално

Член од
31 јули 2014
Мислења
321
Поени од реакции
314

Момци дали за ова вратило треба да се буши нешто на рамките на врата и сл. ако може да мји одговорите

имав овакво ама ми попушти рамката од вратата

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447

Момци дали за ова вратило треба да се буши нешто на рамките на врата и сл. ако може да мји одговорите

мислам не се буши се прицврстува само ама не сум сигурен јас имав како второто такво

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

Само ако имаш мала (детска) килажа не се буши, инаку нема да те држи.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
88кг , значи ке треба да бушам а?
Би требало до 100кг да држи, пишува вајда на опаковката, моето е исто вакво и пишуваше на него дека до кај 100 мислам, држи без бушење. А зависи и каква ти е вратата, ако е фарбана со мрсна боја, гумата поубаво ќе залепи на таа површина.

Член од
31 јули 2014
Мислења
321
Поени од реакции
314
Би требало до 100кг да држи, пишува вајда на опаковката, моето е исто вакво и пишуваше на него дека до кај 100 мислам, држи без бушење. А зависи и каква ти е вратата, ако е фарбана со мрсна боја, гумата поубаво ќе залепи на таа површина.
Да фарбана е класика бела светивод мрсното[DOUBLEPOST=1410394816][/DOUBLEPOST]
Дај некои инструкции како се става на врата

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
Да фарбана е класика бела светивод мрсното[DOUBLEPOST=1410394816][/DOUBLEPOST]
Дај некои инструкции како се става на врата
Се вртат тие краевите кога ќе ги наместиш иста ширина за да се заглават, стави го вратилото, пожелно е да обележиш точно на двете страни за да биде под васер вага (рамно), кога ќе го поставиш после само врти го во средина за да затегне убаво.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
88кг , значи ке треба да бушам а?
Кај мене не држи, ама ти пробај па види, стално по малку се поместуваше и на крај видов дека не оди и мора бушење или друга солуција :).

Член од
31 јули 2014
Мислења
321
Поени од реакции
314
Знае некој колку км има од влае мостот до А. Палас по кеј

Kajgana Shop

На врв Bottom