СИте, сите песни се посебни на свој начин. Секоја песна има своја убавина ... Послебно сега Игри без граници, али како што казав посебно сега моментално поради шокот ми е Игри без граници.
Тоше немаше лоша песна. Сите беа од убава поубава.
Лично јас највеќе ја сакав усни на усни. Има уште мноооогу. Непотребно е да ги набројувам. Ама оваа последната, Игри без граници таа песна е премногу убава а и автобиографска, одма ја запамтив од прво слушање:nesum:
Иако малце ке се претера со отвараше теми за Тоше,ова го праам за сите негови фанови кои не можат да ја најдат песнава и ме замолија да им помогнам...повелете еве ги двете верзии и македонската и хрватската
Песна за мојот братко Тоше
Остави светло на патот,
по кој сакаш да тргнеш помогни ми кога сонувам да можам да ти дојдам среќен и насмеан.
Подигни ги рацете и исправено тргни во белиот храм и тивко речи им на сите дека ќе останеш дете меѓу ангелите.
А јас?
Бог нека ми ги отвори очите небото нека ми го засили слухот да те слушнам и да те видам во секој сон.
А ти?
Бог нека ти подари крилја небото нека ти подари спас да пееш, да им пееш на сите засекогаш да го слушаат твојот глас.
Оваа земја те сака и ги чува спомените на деновите кога беше тука а драгите луѓе те носат како вечна рана.
А таа?
Лежи на перницата. Гледа во небото ги склопува рацете и ги крие солзите зашто не си со неа додека леташ со ангелите.
Ostavi svjetlo na putu kojim želiš poći,
pomozi mi kad snivam,
sretan i nasmijan da mogu ti doći.
Podigni ruke, u bijeli hram uspravno kreni i reci tiho svima da ostat ćeš dijete među anđelima.
A ja?
Neka mi Bog otvori oči, neka mi nebo pojača sluh da čujem te i vidim u svakom snu
A ti?
Neka ti Bog podari krila neka ti nebo podari spas da pjevaš, pjevaš svima da zauvijek čuju tvoj glas.
Ova te zemlja voli i čuva uspomene na dane kad si bio tu, a dragi ljudi nose te ko vječnu ranu.
A ona?
Na jastuku leži. U nebo gleda, sklapa ruke i suze skriva što nisi s njom,
dok letiš s anđelima.
Твоите бакнежи на моите бели кошули
Сонце во твоите руси коси
Усни на усни
Солзи прават златен прстен
Излажи ме
Тајно моја
Немир
Соба за тага
Ако ме погледнеш во очи
Ледена
Уште една скала
Зошто отиде
Чија си
По тебе
Лошо ти стои
Месечина
Едноставно не можам да се воздржам, да не ми се насолзат очите на изведбава.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pCcmPHRHE18[/media]On topic. Мене сите ми се омилени моментално кога ја барам смислата на секој збор, ама „Игри без гранци“ ми е некако највпечатлива.
Громови на душа-Би ја ставила на прво место(зошто кога го имаше концертот пееше "неможам од тебе да оздравам,сета љубов дур сум жив ЈАС НА ВАС ја потрошив...)ПРЕУБАВА ПЕСНА Илузија-Ја слушав пред некој ден..и останав без зборови За овој свет-Конечно требаше некој да напише ваква песна Volim osmeh tvoj-Мн ми се свиѓа песнава
Вака ако почнам....сите му се убави...преубави,најубави...неможе да се одвои.
додека ја читав се расплакав..леле не можам веќе..стварно е ангел и стварно ми недостига!!се надевам дека песнава ќе ја испее и сигурна сум дека ќе остане вечен хит!!текстот е трогателен..:cry:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.