Тоше Проески

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
ќе се оди преку средните училишта т.е. ќе има нешто организирано (барем за карти или) ?
има уште карти ? само во Скопје се продаваат?

П

Паган-др

Гостин
Многу мислење и решив оваа година да бојкотирам. Знам дека се оди за Тоше, ама парите не одат за Тоше или неговите неостварени цели. Сепак тие пари ќе ги земат идиоти, кои ќе гледаат да ивадат што повеќе пари за нив.

Еден е Тоше!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Импресии од концеротот? Беше некој?

В

Вори

Гостин
Некако и не сум задоволен од концертот.
Конкретно од целата организација..
Некако беше како на митинг,како на..што знам.
Чудно!

Како прво Игор Џамбазов ме разочара максимално.Човекот мислиш Супер Бинго Води.
Ни да каже некој убав збор за Тоше(како лани Тони што правеше),ни да покаже малку жал..
Тој привикуваше,и кажуваше "посластици"
Останатите водители како и да не постоеја,по два збора кажаа,прочитаа од книгата на жалост и толку.

За музичкиот дел..
Испеаа што испеаа српско-хрватски пејачи..песните беа непознати за нашава публика и за нас.
Брзински по два стиха и толку..
И шлагот на тортата беше фацата од бендот со кој Тоше настапувал...
цитирам како ја пееше песната(згора на се со лист од текстот):Да можам бнар да се разбудам,па да те бакнувам,па да те бакнувам,па да те бакнувам..

Мислам стварно бруки.Па земи прочитај научи го текстот не е на Индиски да му ебам мајката..
Исто така очекував свечено да им ги доделат статуетките,али додека камерата ја снимаше публиката Џамбазов им ги спопика без никој да види и толку.

Се на се,лани повеќе ми се допаѓаше концертот во негова чест,не знам зошто.

И да..
Преглупо ми беше тоа,Тоше среќен роденден и балоните фрлени во воздух со таков текст.
Човекот го нема,а ние му честитаме роденден...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Концертот беше досаден.
Песните сите до една ми се преубави навистина. Музиката на песните е прееееедобра, не дека е на Тоше но стварно е одлична. Песната на Елена е предобра, балада која мислам дека ќе се слуша уште многу долго.

Но за концертов да беше подобар и поинтересен на публиката требаше цд то да излезе бар месец дена порано, да ги научиме ние песните и да имаме и ние некоја улога во концертот. А не вака стоиме и слушаме, типично фестивалски, како да бев на Макфест. Жива среќа што седев, не знам како им беше на тие што стоеја и дремеа речиси 2 саати.

Спотовите се ок, какви спотови може да се има за личност која веќе не е со нас за жал. Песната нова Још увек сањам да сме заедно е исто така убава. Не може човек да не ја сака.
Барем тоа е добро концертот изобилуваше со балкански ѕвезди кои пееја одлични песни кои ќе се хитовите годинава. Ама пак ќе повторам песните требаше да бидат пуштени во етер многу порано, не 2 дена пред концертот на интернет.

За миг посакувам да беше тука да му честитавме роденден. Боли исто како пред две ипол години :(
Вечна му слава...

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Не го гледав цел ама очекував да трае барем до 00 часот и така да му честитаат роденден :toe: се на се саат време траеше...:nesum:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не го гледав цел ама очекував да трае барем до 00 часот и така да му честитаат роденден :toe: се на се саат време траеше...:nesum:
Траеше час и 45 минути отприлика.
И второ роденден не се честита на починат човек. Не можеш да му честиташ 29ти роденден кога тој на 26 години починал.

Лани се буневме за оние саат време зборувања во студија од соседниве земји, а сега ни смета што кратко траеше. И лани без нив 2 саати ќе фатеше концертот.

Како и да е секој концерт посветен на Тоше ќе има недостаток најголем, а тоа е самиот Тоше и неготово неприсуство, останатото речиси и нема потреба да се коментира...

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Траеше час и 45 минути отприлика.
И второ роденден не се честита на починат човек. Не можеш да му честиташ 29ти роденден кога тој на 26 години починал.

Лани се буневме за оние саат време зборувања во студија од соседниве земји, а сега ни смета што кратко траеше. И лани без нив 2 саати ќе фатеше концертот.

Како и да е секој концерт посветен на Тоше ќе има недостаток најголем, а тоа е самиот Тоше и неготово неприсуство, останатото речиси и нема потреба да се коментира...
во право си...Тоше е еден и единствен!

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Досадно беше. Мислам дека концертот немат да беше толку без везе ако пејачите испееа една стара и една нова песна. Вака, сите чекавме нешто да се десит, и се деси. Заврши концертот.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не бев. Има и останати начини да искажеш некому почит а да не се влечкаш по квазисрцепарајучи манифестации.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
изглеа вчера поише луѓе го глеале Гоче него ли концертов.. еден не се произлезе со позитивни впечатоци

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Не плукајте бе, и да е така речете дека не е така.
Други држави ништо немаат па некои работи го преувеличуваат ко којзнае што да напраиле.Отидовте за ликот и делото на Тоше, а што било тапа или кај отишле парите ич увце да не ве боли.:smir:
И мене не ми остави голем впечаток оваа година.Прошлата каде каде беше поубаво али не плукам си ќутам ќе речам супер било.Некој со ништо се праат светци, ние се имаме па плукаме не знаеме да чуваме да се радуваме.
Ајде одам да го гледам концертот.:smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Лани ми се чини беше многу подобар концертот,аку беше послабо организиран.
Оваа година две-три песни ако испеаја баш негови,другите сите ги промовираја.
Не бев. Има и останати начини да искажеш некому почит а да не се влечкаш по квазисрцепарајучи манифестации.
Концертов беше за да се донираат пари за осветлување на манастирот во Крушево.. е сеа колку и каде тие пари ќе отидат не знам..
Битно,се надевам дека ќе се исполни желбата на Тоше и исто така во шо поскоро време ќе се заврши неговата спомен-куќа, шо не ми изгледа за многу скоро,а би требало да е така со оглед на тоа шо во последно време се фрлаат пари на многу незнајчајни работи.. али ајде..ќе се прајме на три и пол.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Значи концертот лани и овој немаа везе... оваа година концертот имаше цел да се промовираат нови песни ! и нормално се очекуваше некој тажни песни балади..и се очекуваше да ви биде досадно тамо во салата... дома е океј да го гледаш...
али сепак , хуманитарно беше и со цел да се соберат средства така да кој отишол не направил ништо лошо :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom