Тоше Проески

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Зошто е крај, крај на чинот пепел само во каминот.........?????????

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ако не е најпроклет, сигурно овој датум е еден од најпроклетите датуми во мојот живот. Месец, година, две ... болката поради заминувањето на овој човек не ме напушта, почивај во мир голем човеку !

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
џабе пишуваме овде... него го нема, џабе се отвараат милиони теми за тоше... не можеме да го вратиме, како и да е, почивај во мир Легендо и знај дека никогаш нема да те заборавиме.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Почивај во мир легендо,вечна ти слава !!!

РИП Тошка...и уште не ми се верува дека Тоше го нема :(:(

Нека е проклет овој датум засекогаш,нека е проклет часот кога Господ те повика кај него,нека е проклет денов !!:(

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
(16/10/07 - 16/10/09) 2 години без тебе :(
- Никогаш нечие отсуство, небило олку присутно.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Срцето на ТОШЕ е Македонија !!
Срцето на Македонија е Тоше !!
ТОШЕ засекогаш во срцата на сите македонци !!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
На 24 Јануари 2010 година, ќе се одржи Концерт „Со хуманост до светлината“ во чест на прерано згасната македонска музичка ѕвезда Тоше Проески, најавија денеска од Фондацијата Тоше Проески.

Како покровители на музичкиот настан се јавуваат Владата и ЕВН Македонија кои заедно со Фондацијата “Тоше Проески“ се организатори на концертот.Средствата што ќе се соберат од овој хуманитарен концерт ќе бидат наменети за манастирот Св. Преображение во Крушево.

Како што најавија од Меѓународната фондација Тоше Проески во Скопје се очекува да пристигнат неколку големи ѕвезди од бившите ЈУ-простори, блиски пријатели и соработници на македонскиот пејач, кои ќе настапат со песни напишани од перото на Тоше Проески. Станува збор за осум композиции, што се создавани во последните две години од животот на Тоше, во периодот од 2005 до 2007 година, од кои најголемиот дел се балади.
Необјавените композиции на Тоше, ќе ги изведат пеајчи со кои тој имал соработка и желба да направи со нив дует или да им компонира песна. Меѓу изведувачите ќе бидат: Хари Мата Хари, Борис Новковиќ., Елена Ристевска, Калиопи, Нина Бадриќ, Јелена Томашевиќ, Аки Рахимовски, Тони Цетински. Дополнително ќе има и промоција на необјавена песна од Тоше во негова изведба “Још увјек сањам да смо заједно“ за што има подготвено и спот. Се подготвува и нов спот за песната “Guilty“ од англискиот албум на Тоше.

Концертот ќе се одржи во салата Борис Трајковски.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
За карта треба од сабајле од 5 да сум пред космофон?:)

Најголем дел од картите ке се дадат на спонзори, на деца без родители и на некои други. Голем дел од фановите ке неможат да најдат карта:nesum: Многу побаво ке беше да е на 5 на градски ама...

И нели ке имало странски пејачи кои ке го промовираат новиот англиски албум?
Разочарана сум од оваа организација и само 8 пејачи а најавуваа толку многу. Сепак ке идам да му одадам почит на единствениот македонец што заслужува. И едвај чекам да ја слушнам новата песна, штом е чувана за некој фестивал не се сомневам дека е совршена.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Уау, во Борис Трајковски бе..кај ја уништија традицијата со датумот, не го почитуваат ни неговото омилено место. Да, ќе биде ладно на Градски, ама ко што таму се слуша концерт не може да се слишне во спортска сала.
Убаво што ќе се промовираат нови песни, ама разочарана сум од местото и датумот на концертот. Плус, како го најавуваа, мислев нема да ми биде криво што е одложен, а сега што искача? Ќе дојдат само оние што сакаат да промовираат преку неговото име(со искличок еве на Калиопи да речеме).

И во право е Маца за картите, чим Владата и ЕВН се спонзори, сите карти ќе се делат на партиска/врска база.

btw, не му беше роденден на Тоше на 25ти јануари, а не на 24ти?

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Иако сите знаеме дека е излишно да се зборува за тоа дка требаше да е на 5 октомври сепак не можам а да не кажам пак за тоа... значи државава ништо не можеше да направи за едно нешто што на сите нас, граѓаните ние најзначајно, тоа требаше да стане традиција, тоа беше местото каде последен пат се сретнавме со тоше, каде се опрости од нас... тоа требаше да биде место каде ние ќе го зачуваме споменот за него...

И да, друго е на место каде собира 40.000 друго е во сала каде што бере 8000 луѓе.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Ќе одам иако нема да биде тој меракот кој би бил доколку ова се случеше во Октомври на Градски Стадион.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Уау, во Борис Трајковски бе..кај ја уништија традицијата со датумот, не го почитуваат ни неговото омилено место. Да, ќе биде ладно на Градски, ама ко што таму се слуша концерт не може да се слишне во спортска сала.
Убаво што ќе се промовираат нови песни, ама разочарана сум од местото и датумот на концертот. Плус, како го најавуваа, мислев нема да ми биде криво што е одложен, а сега што искача? Ќе дојдат само оние што сакаат да промовираат преку неговото име(со искличок еве на Калиопи да речеме).

И во право е Маца за картите, чим Владата и ЕВН се спонзори, сите карти ќе се делат на партиска/врска база.

btw, не му беше роденден на Тоше на 25ти јануари, а не на 24ти?
Po baranje na semejstvoto i bliskite koncertot e na 24 zakazan :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom