Тоше Проески

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
A bre luge zar ne razbravte do sega deka hrvatskite se orginali ,a nasite se samo prevodi ili novi tekstovi ako ne moze da se prevede pesnata ,na pr Vesna Malinova super gi prevede na makedonski nekoi pesni od posledniot album,Igra bez granica ,Cresa ,a nekoi imaat sosema poinakvi tekstovi od oni na hrvatski jazik kako na pr Jas ne sum vinoven koj nema vrska so negovata hrvatska verzija:toe:
Па добро, во ред е се’ то. Настрана чии се оригиналите. Ама логично е во Македонија да ги слушаме по радиостаниците македонските верзии, во Хрватска - хрватските. Тој беше наш пејач, чист Македонец и башка во својата земја пееше изклучиво на македонски јазик. И мене ме иритират оваа појава и не можам да ги разберам:toe:. Патем, луѓето дома можат да слушаат било какви верзии и не ми пречи тоа толку, колку во јавноста.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Па добро, во ред е се’ то. Настрана чии се оригиналите. Ама логично е во Македонија да ги слушаме по радиостаниците македонските верзии, во Хрватска - хрватските. Тој беше наш пејач, чист Македонец и башка во својата земја пееше изклучиво на македонски јазик. И мене ме иритират оваа појава и не можам да ги разберам:toe:. Патем, луѓето дома можат да слушаат било какви верзии и не ми пречи тоа толку, колку во јавноста.
Ma ni jas ne znaev niedna od hrvatskite /srpskite pesni,osven tie sto nemaat makedonska verzija ,samo jas komentirav na onie sto kazuvaat orginal si e orginal i deka orginalot e sekogas podobar od prepevot,znaci nasite se prepevi ,pa nekoi sepak mnogu podobro zvucat od orginalot na pr Po tebe ,a ima i drugi:smir:

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Вака ме нервират некои. Море братче може и јас не ги слушам Нирвана ама не го понижувам како група и не ги понижувам нивните песни.... јеботе толку ќе не биде, барем не мораше да се исфолираш и да го кажеше ова толку ладнокрвно ццц
фффддс

S

StormRage

Гостин
Вака ме нервират некои. Море братче може и јас не го слушам Нирвана ама не го понижувам како пеач и не ги понижувам неговите песни.... јеботе толку ќе не биде, барем не мораше да се исфолираш и да го кажеше ова толку ладнокрвно ццц
бтњ мене многу ме нервираат вака некој како тебе...тоше веќе господ уште малку го напрајвте... не го слушав не ми се бендисуваа песните не е мој стил... го поштував како добар и хуман човек... јас сум ладнокрвен можда ама бар ја кажав вистината...

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Ако некоја песна е убава, тогаш таа е убава на секој јазик. Е сега дали некого му е поубава на македонски, англиски, словенски или на српски јазик тоа е прашање на вкус. Мене лично не ми смета на кој јазик е песната и дома ги слушам песните и на двата јазика. Но сепак кога станува збор за радио станиците тогаш мислам дека треба да ги пуштаат македонските верзии на песните. Ако сами не си ја штитиме нашата музика тогаш кој ќе ни ја штити. Ако наш изведувач испеал песна на македонски која е наменета за Македонија (освен оние за кои нема македонска верзија) тогаш мислам дека треба да се пушта на македонски.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Никој нема да го замени.Таков човек ретко се раѓа.

ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.829
Поени од реакции
22.869
Апсолутно нико...Тој е еден и единствен..зарем би требало повеке да се пише..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
за мене никој нема да го замене тошето...он беше еден и единствен ги сакаше сите скоро сите концерти му беа за хуманитарни цели....ТЕ САКАМ ТОШЕ.... :'(

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
jas ne veruvam deka vo svetov ke uspee nekoj da go zameni(iako ne mi se dopaga terminov ZAMENI),a ne pak na balkanov

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
А зашто вакво прашање? Тоше е незаменлив, а ја сум горда што пораснав со неговите песни, што живеев у негово време... ќе иам што да им кажувам на децата... на какви концерти сум идела :)

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Нема причина некој да го замени.Тоше си беше Тоше,дај боже утре да излезе некој квалитетен пеач Трајче и тој ќе си биде Трајче,нема простор и потреба за споредби и заменување.Да,Тоше беше репер за успешна балканска ѕвезда,но си остави свој печат во сеќавањата и срцата на сите љубители на неговата музика и никој никогаш не би можел да му го одземе тоа,без оглед колку квалитетен и успешен ќе биде.

J

Johnny Stulic

Гостин
Се надевам дека никој нема да го замени Тоше, единствено нешто што поштовав кај Тоше беше тоа цедето со македонски изворни песни зборувам од музички план.

Како личност навистина ми е жал што загина и покрај тоа што беше со кило пудра на лице,невкусно прецвикани фармерки, вокабулар со елоквенција појзамен од пензионирана сенилна професорка по социологија сепак имаше добро срце и искреност но не сакам да бидам хипокрит ќе си кажам неговата музика воопшто не ми недостасува.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Зошто па да има замена?
Потребава на масиве од такви луѓе за цицање на енергија е неверојатна, нареден пат ќе дојде некој после 100 години и пак ќе му ја извадите маста.

Оставете го човекот заедно со неговото дело на мира, не барајте замена, не цепидлачете, само уживајте во тоа што беше, и во тоа што го оставил за вас....вампири едни.

Kajgana Shop

На врв Bottom