- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.022
- Поени од реакции
- 42.743
Пушти линк од ова од каде.Леле, леле.
Старо е видеово, ама сум го испуштил.
Од 0:45 е приказната за Македонија.
На карикатура ме ставија, kmee kmeeeТурција најостро ја осуди карикатурата на Ердоган во Шарли Ебдо
Високи турски владини претставници ја осудија карикатурата на претседателот Реџеп Тајип Ердоган во францускиот сатиричен неделник Шарли Ебдо, истакнувајќи оти е „одвратен обид за ширење на културен расизам и омраза“. Добивај вести на вибер – Силно ги осудуваме карикатурите на нашиот претседател...a1on.mk
Султан Сулејман се налутил троа малку.
Веее ќе плачам, ме зафркаваат во маало. BETAAAAAAНа карикатура ме ставија, kmee kmeee
Си слушнал за слобода на говор и изразување? Основно човеково право. Впрочем, не гледам некое крекање и плачење кога се нормализира омразата кон Христијаните и Христијанството, но кога станува збор за угнетените Муслимани, тогаш во ред е рокање во воздух само затоа што некој нешто кажал или напишал против големиот пророк Мухамед.od francuzite ako ima pogolemi rasisti i shovinisti
malku im se napadite do sega, ebate glupata nacija
charlie saka cistenje vtora tura
ne e muabetot za ugneteni muslimani, muabetot e za charlie ebdo i francuski rasizamВеее ќе плачам, ме зафркаваат во маало. BETAAAAAA
Си слушнал за слобода на говор и изразување? Основно човеково право. Впрочем, не гледам некое крекање и плачење кога се нормализира омразата кон Христијаните и Христијанството, но кога станува збор за угнетените Муслимани, тогаш во ред е рокање во воздух само затоа што некој нешто кажал или напишал против големиот пророк Мухамед.
Ти во ситуацијава го генерализираш целиот народ. Исто како оној данскиот што го претстави Мухамед како терорист да кажеш дека Данците се терористи. До некаде за Шарли си во право, ама дека треба вака да постапува со вакви џукели како ердо и тоа како е оправдано.ne e muabetot za ugneteni muslimani, muabetot e za charlie ebdo i francuski rasizam
imalo, ima, i kje ima ekstremni i muslimani i hristijani, od krstonosni vojni pa se do denesni teroristi.
sloboda na govor i izrazuvanje e edno, a javno ponizuvanje na sveti simboli na odredena populacija
za necija potreba za sarkazam, sosem drugo, i prezabegano i za svetov vo koj ziveeme.
charlie ebdo, ne e samo so karikaturite so muhamed.
https://www.google.com/search?q=charlie+hebdo+russian+plane+crash&rlz=1C1GCEB_enSE878SE878&sxsrf=ALeKk02VW5SXbEG9wcsfXjimghYew09wXw:1603966256703&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi9_tj3x9nsAhW6AxAIHdO0AGUQ_AUoAXoECAYQAw&biw=2048&bih=1010&dpr=1.25
i koga se urna ruskiot avion so voeniot orkestar.
za mene ne e isto sloboda na izrazuvanje i javno potsmevanje i ponizuvanje na druga grupa na lugje,
ama valjda ne sum tolku napreden kako prosvetlenata zemja.
Не викам јас дека е во ред или правилно, но сите го имаме тоа право за слободно изразување и можеме да се изразуваме како сакаме, па макар тоа да било и на најлошиот начин.ne e muabetot za ugneteni muslimani, muabetot e za charlie ebdo i francuski rasizam
imalo, ima, i kje ima ekstremni i muslimani i hristijani, od krstonosni vojni pa se do denesni teroristi.
sloboda na govor i izrazuvanje e edno, a javno ponizuvanje na sveti simboli na odredena populacija
za necija potreba za sarkazam, sosem drugo, i prezabegano i za svetov vo koj ziveeme.
charlie ebdo, ne e samo so karikaturite so muhamed.
https://www.google.com/search?q=charlie+hebdo+russian+plane+crash&rlz=1C1GCEB_enSE878SE878&sxsrf=ALeKk02VW5SXbEG9wcsfXjimghYew09wXw:1603966256703&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi9_tj3x9nsAhW6AxAIHdO0AGUQ_AUoAXoECAYQAw&biw=2048&bih=1010&dpr=1.25
i koga se urna ruskiot avion so voeniot orkestar.
za mene ne e isto sloboda na izrazuvanje i javno potsmevanje i ponizuvanje na druga grupa na lugje,
ama valjda ne sum tolku napreden kako prosvetlenata zemja.
450 × 675sloboda na govor i izrazuvanje e edno, a javno ponizuvanje na sveti simboli na odredena populacija
Тоа е твоја доблест, секоја чест, но они не прекршиле никаков закон на територијата на државата каде се лоцирани и каде ги објавуваат карикатурите.za mene ne e isto sloboda na izrazuvanje i javno potsmevanje i ponizuvanje na druga grupa na lugje,
@Sasa Ilic , 100 godini ne nauciv multi citat da koristamНе викам јас дека е во ред или правилно, но сите го имаме тоа право за слободно изразување и можеме да се изразуваме како сакаме, па макар тоа да било и на најлошиот начин.
Иначе како ќе разграничиш или ќе ставиш линија до каде смееме слободно да се изразуваме?