- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Член 66 од Правилата се однесува на претходно исклучените потрошувачи. Вие тоа не сте. Но кај нас се е можно.Ја препрочитав темава од почеток до крај и сосема сум убедена дека ова околу нас е право лудило-си плаќаме за се и сешто. Во врска со проблемиве околу топлификација не сум многу запознаена, па би сакала да ве прашам оние кои сте поинформирани дали новиве правилници и начини на плаќање 50%, 20% или десет денари по метар квадратен (во случај на исклучување важат за сите!?). Нашата зграда е приклучена на парно (ние никогаш не се приклучивме!), но во мојот стан не поминуваат никакви вертикали- секој стан си е засебен систем. Ако треба да плаќам фиксна цена за некористење во овој случај ќе ми намести ли топлификација вертикали?!- да има барем што да ме подзагрее за да има за што да плаќам!
Патем... во правилникот прочитав дека нови договори требало да пристигнат до 01.09- јас такво нешто (фала богу) немам.
Инаку со „ поминување на цевки “ и „ топли ѕидови “ никој не зе згреал, па нема ни вие да се затоплите.
А договорите стварно никој ги нема добиено и мене тоа ме чуди. Јас го чекав за да ги испсујам, ама нема...
Нешто се крчка околу Топлификација, ќе видиме што...