Техника на која слушате музика

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
PojAcalo (145W) Panasonic i zvucki Panasonic - Technics korporacija (2 x 100W).A za ploci momentalno slusham na Numark TTX1 :smir:

Acctic

Диџеј во подем :)
Член од
8 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
6
Jas slusam na Hi-Fi 160 marka ne im znam znam deka se stari 20 godini ama vadat strasen zvuk.:vozbud:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Не е битен само звучникот(кутијата) битен е и просторот каде тоа се доживува.Влезете овде и ќе видите т.. чуете што е звук.

GENELEC - така се вика фирмата на кутииве :smir:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Малце лоша комбинација имам, но вреди да се спомене

Појачалото е многу слабо, но некако не ми се фрлаат 1000+ евреи за ново.

Со првите звучки многу се мачи, кај вторите добива прелазна оценка

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Се надевам дека ќе ми текне да ставам и слика кога ќе појдам дома. Инаку имам Onkyo појачало 4х70 синус, тјунерче и cd-player исто од Onkyo истата серија.
Еве понова верзија од појачалот разликата е во едно копче, тоа pure direct го нема кај мене и во еден влез кај мене нема DOCK пошто во тоа време кога го купував MP3 плеери беа мисловна именка:

Звучките ми се пар, B&W довосистемски бас и високи во висока кутија со призма систем, 120W музичка сила односно 91dB, со можност за BiWire врзување со појачалото. Нажалост подобри слики од оваа кога ќе си дојдам дома од звучките

Инаку кога станува збор за слушање на добар звук, чист и исполнет а не за шурки комплетно го поддржувам Лет3 дека појачалото треба да биде појако од звучниците за да може комплетно да ги подигне. И сто така е битно да се знае дека во еден релативно мал затворен простор џабе ќе ставате појако озвучување кога после одредено ниво повеќе не се ни чувствува разлика во гласноста иако се дава повеќе сила на звучниците, бидејќи звукот се „угушува“, и кога во момент би се зголемила просторијата би се почуствувало нагло сголемување на гласноста.
Сам ова го имам пробувано дома.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
во последно време претежно слушам музика на компјутер
и на мобилен секако, кога патувам

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
слушам на сони појачало.. го стопив од кај еден тип.. беше изгорено (сменив еден кондензатор и ко ново ) викаат дека е 4х50w ама акнав на звучки од 50 вати и ги изгорев.. сеа слушам на комбинација од 2х40w crown бас рефлекс со твитер.. и два баса наменети за кола везе неам колку се јаки.. доволно јак звук за да ми дудлаат комшии

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
porano slusav na JVC pojacalo,postar model,i na RIZ zvucnici(koi sega brzo gi prodadov).ama stom veke kupiv razglas ,12 kanalna mikseta(2 po 400wati) i zvucnici selection(2 po 400 wati),planiram da kupam nekoj saraund,kolku da vrsi rabota za slusanje od kompjuter.a ponatamu zdravje i nekoi studiski pomali zvucnici ,za kvalitetno slusanje.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Можеби ке биде оф топик, ама единствена техника за слушање музика се моите уши.Каква било опрема и какви било звучници да ми дадеш имам изострен слух кој ми овзоможува доста солидно да ги слушнам песните, па биле тоа и скоро расипани слушалици:wink:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Можеби ке биде оф топик, ама единствена техника за слушање музика се моите уши.Каква било опрема и какви било звучници да ми дадеш имам изострен слух кој ми овзоможува доста солидно да ги слушнам песните, па биле тоа и скоро расипани слушалици:wink:
Дури и расипани ЦД-а кои скокаат ги слушаш нормално?

Kajgana Shop

На врв Bottom